АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проект «Кухонна дощечка»

Читайте также:
  1. DLP-проекторы (Digital Light Processing).
  2. GIP-M. АВТОМАТИЗИРОВАННОЕ ПРОЕКТИРОВАНИЕ ДОРОГ
  3. II. Проекты выполненные в персональной творческой мастерской Устинова Б.Г.
  4. III ОСНОВНЫЕ ОСОБЕННОСТИ ПРОЕКТА КОНСТИТУЦИИ
  5. IV. Выбор и проектирование инновационных образовательных технологий
  6. LCD-проекторы (Liquid Crystal Display).
  7. VI. Расходы на реализацию проекта
  8. А) приобретение и передача технологий, включая основные проектные работы
  9. Автоматизированное проектирование
  10. Автоматизовані системи управління проектами
  11. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.
  12. Активное включение студентов в проектную деятельность.

І. Організаційно-підготовчий етап

Обґрунтування вибору проекту

За порадою вчителя трудового навчання для привітання матерів зі святом 8 березня ми вирішили власноруч виготовити річ, яка необхідна у повсякденному житті матері. Проаналізував­ши речі, які мама використовує на кухні, урахувавши знання, уміння з попередніх уроків, ми вирішили, що кухонна дощечка є найпростішою у виготовленні та найнеобхіднішою річчю, яку мати використовує під час обробки харчових продуктів. Форма її може бути різною, але вона має бути зручною у використанні та мати гарний естетичний вигляд.

Отже, вам потрібен виріб, який виконує наступні функції:

• має бути зручним і практичним у використанні;

• мати привабливий естетичний- вигляд.

Усе обміркувавши щодо виготовлення дошки, матеріалу та інструментів, які необхідні для її виготовлення, ми переконали­ся, що саме виготовлена нами кухонна дошка буде найціннішим подарунком для матері, ніж подарунок куплений у крамниці, хоча в магазині найпростіша кухонна дощечка коштує від 4 до 8 гривень.

Варіанти кухонних дошок і остаточний вибір конструкції

Спираючись на власний досвід та пофантазувавши, ми запро­понували кілька конструкцій кухонних дощок. Зі всіх варіантів ми відібрали та замалювали наступні (рис. 1-3):

Варіант 1


 

 


"V

ґ
с

З—-------: ручка


 

 


робоча частина

Рис. 1. Кухонна дошка


Варіант 2

ручка

робоча частина

Рис. 2, Кухонна дошка

 

Варіант З


ручка

робоча частина

Рис. 3. Кухонна дошка

 

Проаналізувавши запропоновані варіанти кухонних дошок, ми прийшли до наступного висновку:

• перший варіант, на нашу думку, через форму ручки не зруч­ний у користуванні;

• третій варіант, ми вважаємо, має істотний недолік — не ес­тетична робоча частина кухонної дошки;

• У Другому варіанті, на наш погляд, дуже красива форма ручки та робоча частина, отже ми вибираємо цей варіант

конструкції, але внесемо зміни: оформимо робочу частину дошки відповідно до призначення. Намалюємо квіти, які ми хочемо подарувати матері на свято 8 березня.

II. Конструкторський етап

Остаточно все обміркувавши і порадившись з учителем щодо необхідних інструментів і матеріалів, ми вирішили вдосконалити другий варіант кухонної дошки.

У неї за конструкцією дуже елегантний дизайн, витрата ма­теріалу незначна і для її виготовлення буде потрібно небагато часу. А, отже, і собівартість дошки буде невисокого.

Рис. 4. Спроектована кухонна дошка Специфікація виробу

Спроектована кухонна дошка буде мати такий остаточний вигляд (рис. 4).

Під час виготовлення ми будемо використовувати наступні матеріали, інструменти та обладнання: олівець, лінійка, лобзик, шліфувальний папір, фарба гуаш, пензлик, лак.

Операції випилювання лобзиком та шліфування ми вивчали на минулих уроках. їх виконання не повинне викликати ніяких труднощів, тим більше, що майже усі форми — прямолінійні.

Остаточну обробку виробу виконаємо гуашшю та покриємо лаком.

III. Технологічний етап

На технологічному етапі будемо здійснювати безпосереднє виготовлення конструкції кухонної дошки, тобто виконання тех­нологічних операцій: підбір заготовки, розмічання, випилювання, шліфування, нанесення малюнка та покриття лаком.

У процесі виготовлення кухонної дошки ми.будемо звертати увагу на те, щоб випилювання здійснювалося тільки по лінії нашої розмітки.

IV. Заключний етап

Після випробовування кухонної дошки ми виявили один незначний недолік — ненадійність ручки через конструкцію. Можливо, у подальшій роботі необхідно буде доопрацювати цей недолік конструкції кухонної дошки.

Звісно, наша конструкція є найкращою порівняно з поперед­ньо відомими конструкціями, адже вона:

• естетично оформлена, відповідає призцаченпю;

• зручна у використанні;

• економічна (малі затрати матеріалу).

Результати випробувань і висновки

Кухонну дошку ми виготовили власноруч. Виріб вийшов до­сить красивий і ми гадаємо, що матері будуть задоволені нашим подарунком — кухонною дошкою.

Ми вважаємо, що нашу роботу можна оцінити 10 балами. Звичайно, можна було б ще подумати над конструкцією дошки. Проте ми задоволені своєю роботою зі створення й виготовлення кухонної дошки, а головне, домоглися своєї мети.

Саме у такій послідовності вчитель має навчити учнів 5 класу розмірковувати, аналізувати та обґрунтовувати свою діяльність і при цьому здійснювати найпростіше проектування об'єктів (виробів, послуг) та виконувати колективне оформлення і роз­роблення творчого проекту на уроках трудового навчання по за­кінченню навчального року.

Розкриємо послідовність розробки групового проекту учнями шостого класу па Занятті з технічної праці під час вивчення мо­дуля «Проектування і виготовлення виробів з металу».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)