АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Еталони відповідей до задачі №12

Читайте также:
  1. III. ЗАДАЧІ
  2. III. Задачі
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. VII. Вирішіть задачі:.
  5. Аркуш відповідей
  6. Б. Задачі для самоконтролю
  7. Б. Задачі для самоконтролю
  8. Варіанти відповідей
  9. Варіанти відповідей тестового завдання повинні мати окрему індексацію (нумерацію).
  10. Вимоги до відповідей учнів
  11. Вихідні дані для транспортної задачі
  12. Вихідні дані до задачі 1

1.У дитини туберкульозний бронхоаденіт – обґрунтувати.

2.Госпіталізація в фтізіопульмоцентр, там – стіл №12, протитуберкульозні середники, антибіотики цефалоспоринової групи, гепатопротектори. Вітаміни, еубіотики. Тривале перебування на свіжому повітрі. Лікування від 8-ми місяців до 2-х років.

3. Алгоритм практичної навички – проведення діагностичної проби Манту (наказ №318).

Проведення проби Манту, оцінка результатів

(Відповідно до наказу МОЗ України №318 за 2003р.).

Послідовність Зміст Примітка
Показання:   Протипоказання:   Місце виконання: Підготувати необхідно:   Алгоритм виконання:     Поради матері:     Оцінка результатів:     Заповнити медичну документацію: Для ранньої діагностики туберкульозу. Для визначення інфікованості або стану чутливості до туберкульозу. Для відбору дітей на ревакцинацію БЦЖ. 1.Захворювання шкіри. 2.Гострі і хронічні інфекційні захворювання. 3.Алергічні стани. 4.Ревматизм в активній фазі. 5.Епілепсія. Кабінет щеплення дитячої поліклініки, ФАП, маніпуляційний кабінет дитячого садку та школи. Очищений туберкулін в стандартному розведенні (РРО-Ь), туберкуліновий шприц, 70% спирт, стерильні ватні кульки, склянка з темним ковпачком для зберігання відкритої ампули. Перевір дозвіл на проведення проби Манту, прізвище дитини. Вимий руки, просуши індивідуальним рушником, одягни стерильні гумові рукавички. Набери в туберкуліновий шприц 0,2 мл туберкуліну. Шкіру середньої третини передпліччя оброби двічі 70% спиртом. Просуши стерильною ватною кулькою. Надлишок туберкуліну витисни в вату. Натягни шкіру передпліччя. Введи голку внутрішньошкірно, зрізом вгору і введи 0,1мл розчину (2ТО). Відкриту ампулу накрий стерильною серветкою, поклади в склянку, накрий темним ковпачком. Знезараж шприц, ватні кульки, гумові рукавички. Протягом 3 днів місце ін'єкції не мочити, не травмувати, не обробляти забарвниками. Признач день, коли потрібно прийти для оцінки проби. Дані про проведення проби Манту занеси в форму 063, Ф-1 12, та журнал реєстрації проби Манту. Наклади прозору пластмасову лінійку перпендикулярно осі руки. Виміряй діаметр папули. Якщо розмір папули: 0-1 мм - реакція негативна; 2-4мм - сумнівна; 5мм та більше - позитивна; більше 17мм - гіперергічна. Результати проби Манту занеси в Ф-063, 112, та журнал реєстрації проби Манту.     РРр-1, – очищений білковий деріват Ліннікової.     Дитину оглядає лікар або фельдшер на ФАПі, проводить термометрію, дає дозвіл на проведення проби Манту. Дозвіл заносить в Ф-112 «Історію розвитку дитини». По парним рокам —праве передпліччя, по непарним - ліве.   Не торкайся голкою до вати При правильній техніці утворюється «лимонна кірочка». Відкриту ампулу зберігай протягом 2 годин. Проба Манту оцінюється через 72 години. Розмір гіперемії до уваги не бери

 

Педіатрія №13

Дитина 10-ти років поступила до дитячої лікарні зі скаргами на головний біль, біль у ділянці попереку. Хворіє на протязі двох тижнів. Захворювання почалося з підвищення температури, частого, болючого сечопуску. Мати за допомогою не зверталася, давала жарознижуючі препарати. Стан погіршився за два дні до поступлення в лікарню: з’явилися болі в попереку, піднялася температура, була блювота. Під час огляду дитина бліда, пастозність повік, синдром Пастернацького різко позитивний справа, з’явився енурез.

1. Про яке захворювання слід подумати?

2. Які дослідження необхідно провести хворій дитині для підтвердження діагнозу?

3. Продемонструйте забір сечі у дівчинки 1-го року життя?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)