АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Введення внутрішньошкірно вакцини БЦЖ

Читайте также:
  1. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  2. ВВЕДЕННЯ
  3. Введення
  4. Введення в експлуатацію здійснюється за дозволом державних органів ветеринарного та санітарного нагляду
  5. Введення в теорію коливань і хвиль
  6. Введення даних у таблицю
  7. Введення заних за допомогою форматування
  8. Введення і перевірка даних
  9. Введення олійного розчину. Обробка інструментів після ін'єкції.
  10. Введення основних відомостей про компанію
  11. Введення тексту
Послідовність Мета Зміст Примітка
Специфічна профілактика туберкульозу.  
Показання:   Протипоказання до вакцинації:   Протипоказання до ревакцинації:     Місце виконання: Підготувати необхідне:     Алгоритм виконання:     Заповнити медичну документацію:   Вакцинація новонароджених дітей та ревакцинація.   ГРВ1, підвищення температури тіла, пологова травма, диспепсія, отит, захворювання шкіри, пневмонія, гемолітична хвороба, недоношеність (маса при народженні менше ніж 2000г). Сумнівна і позитивна проба Манту, захворювання на туберкульоз, шкірні захворювання, алергічні стани, ревматизм в гострій і підгострій фазі, енцефаліт, менінгіт, гострі і хронічні інфекційні процеси, імунодефіцити і стани, злоякісні захворювання крові, ускладнення після попереднього щеплення. Пологовий будинок, кабінет щеплення   Вакцина БЦЖ. Стерильний 0,9% розчин натрію хлориду (додається до вакцини). Стерильний туберкуліновий шприц, стерильна вата, 70% спирт, склянка з темним ковпачком для зберігання відкритої ампули. Перевір дозвіл на щеплення, прізвище дитини. Вимий руки, просуши індивідуальним рушником, одягни стерильні гумові рукавички Розведи вакцину БЦЖ 2мл0, 9% р-ну натрію хлориду. Знезараж рукавички. Шкіру зовнішньої поверхні лівого плеча на межі між верхньою та середньою третиною оброби двічі 70% спиртом. Просуши стерильною ватною кулькою. Набери в туберку­ліновий шприц 0,2мл вакцини БЦЖ. Надлишок вакцини витисни в вату. Натягни шкіру в ділянці ін'єкції. Введи голку внутрішньошкірно зрізом вгору і введи 0, Імл вакцини. Відкриту ампулу поклади в склянку, накрий стерильною серветкою та темним ковпачком. Дай поради матері: не можна накладати пов'язку, обробляти йодом. Необхідно оберігати місце ін'єкції від механічного пошкодження. Дані про проведення щеплення занеси в Ф-063, Ф-112 та журнал реєстрації вакцинації і ревакцинації БЦЖ та в історію новонародженого. На 3-5 день житія І КУ-7років ІІКУ-Ироків Дітям з масою 2000-2500г проводять щеплення вакциною БІДЖ-М. Суха вакцина БЦЖ представляє собою живі мікобактерії вакцинного штама БЦЖ! Вакцина зберігається в холодильнику в пологовому будинку в спеціальній кімнаті. Дитину оглядає лікар або фельдшер на ФЛПІ. проводить термометрію та дає,дозвіл на щеплення. Дозвіл на проведення щеплення заносять в «Історію розвитку дитини» ф112. Вакцина БЦЖ містить Імг культури БЦЖ. Прищепна доза міс­титься в 0,Імл роз­веденої вакцини і становить 0,05мг культури БЦЖ. Не торкайся голкою до вати! При правильній техніці з'являється папула білуватого кольору, розміром 6-8 мм за діаметром, 5-6мм у новонароджених. Через 15-20хв, папула зникає. Відкриту ампулу зберігай не більше 2год. Ампулу з залишками вакцини, шприц, ватні кульки знезараж в 5% розчині хлораміну. Запиши дату щеплення, серію і контрольний номер вакцини.

 

Педіатрія №29

Дитині 8 років. Два тижні тому після перенесеного епідемічного паротиту виникла спрага, почащений сечопуск, підвищився апетит. Напередодні дитина поскаржилась на головний біль, біль у животі, втому. Спостерігалося одноразове блювання. При огляді дитина без свідомості. Зіниці звужені, реакція на світло слабка. Очні яблука запалі, м’які. Шкірні покриви сухі, на щоках –гіперемія. Дихання шумне, 40/хв. У повітрі чути запах ацетону. Тони серця – приглушені, пульс – 120/хв., слабкого наповнення, АТ – 80/40. Печінка виступає на 2 см з-під реберної дуги. Живіт здутий.

1. Поставте попередній діагноз.

2. Надайте догоспітальну допомогу та визначте свою подальшу тактику.

3. Розрахуйте та введіть інсулін дитині 8-ми років з метою невідкладної допомоги.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)