АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок надходжень від реалізації послуг

Читайте также:
  1. G. Послуги з транспортування трубопроводами
  2. I. Розрахунок опору опускних труб
  3. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  4. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  5. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  6. VII. Розрахунок площі цеху
  7. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  8. Адміністративних послуг
  9. Адміністративної послуги
  10. Адміністративної послуги
  11. Адміністративної послуги
  12. Адміністративної послуги

Міністерство аграрної політики України

Харківський національний технічний університет

сільського господарства імені П. Василенка

 

Кафедра:«організації виробництва,

бізнесу та менеджменту»

 

Курсова робота

з дисципліни:

«Організація підприємницької діяльності»

 

Виконав:

студент гр.57-ТС

Катриченко В.С.

Перевірила:

Колпаченко Н.М.

 

Харків 2010 р.

 

Бізнес-план на тему «Відкриття станції технічного обслуговування

машинно-тракторного парку»

Вихідні данні

Кількість обслуговувань протягом року
ТО1 ТО2 ТО3 ПР
Загальна кількість в т.ч. по марках техніки Загальна кількість в т.ч. по марках техніки Загальна кількість в т.ч. по марках техніки Загальна кількість в т.ч. по марках техніки
Марка трактору або комбайну Кількість обслуговувань Марка трактору або комбайну Кількість обслуговувань Марка трактору або комбайну Кількість обслуговувань Марка трактору або комбайну Кількість обслуговувань
                       
  ХТЗ-17221     ХТЗ-17221     ХТЗ-17221     ХТЗ-17221  
Т-150-09   Т-150-09   Т-150-09   Т-150-09  
Т-150-05   Т-150-05   Т-150-05   Т-150-05  
ХТЗ-121   ХТЗ-121   ХТЗ-121   ХТЗ-121  
К-701   К-701   К-701   К-701  
ЮМЗ-6АКЛ   ЮМЗ-6АКЛ   ЮМЗ-6АКЛ   ЮМЗ-6АКЛ  
ХТЗ-2511   ХТЗ-2511   ХТЗ-2511   ХТЗ-2511  
КЗС-1580 «Лан»   КЗС-1580 «Лан»   КЗС-1580 «Лан» - КЗС-1580 «Лан»  
КЗСР-9   КЗСР-9   КЗСР-9 - КЗСР-9  
КЗК-4,2   КЗК-4,2   КЗК-4,2 - КЗК-4,2  

 

Зміст

 

1.Вступ

2.Засновницькі документи

2.1 Установчий договір

2.2 Статус

3. Бізнес план

4. Реєстраційні документи

5.Договір оренду приміщення

6.Висновки

7.Використана література

 

Вступ

 

Становлення ринкової системи господарювання в нашій країні докорінним чином змінило спосіб економічного мислення людей, призвело до формування нового соціального прошарку населення — вітчизняних підприємців, сприяло і сприяє появі укріпленню нових за своїм типом та змістом економічних відносин між суб'єктами господарювання. Останні роки ознаменували переломний етап в реформуванні аграрного сектору економіки.

Сьогодні в аграрному секторі економіки зміни відбуваються більш активно, ніж у будь-якій іншій галузі. Справа в тому, що суттєві перетворення в системі господарювання інших галузей та сфер економіки нашої держави, на момент активізації процесів реформування аграрного сектору, вже здійснились. Тобто економічною системою держави вже накопичено достатній досвід оптимізації процесів реформування суб'єктів господарської діяльності.

Треба відмітити, що якою б оптимальною не була система господарювання, за відсутності адекватних рівню та задачам, що стоять перед нею, операторів, вона якісно функціонувати не буде, А, в решті решт, якщо основна маса керівництва підприємств (суб'єктів господарської діяльності) та їх адміністративного персоналу, не буде мати досить чіткого сприйняття реалій сучасного стану економіки, не буде орієнтуватися у розмаїтті вітчизняних законів, нормативних актів та директивних інструкцій, не володітиме методами ведення самостійної діяльності, тобто не отримуватиме, хоча б під час набуття освіти, чітко визначеного набору економічних знань, - то економічна система держави виявить себе як недієздатна.

Як відомо, будь-яка ринкова система в світі ґрунтується на засадах підприємництва, й економіка України не є винятком. Підприємництво являє собою самостійний вид активності суб’єкту господарювання, що спрямований на отримання прибутку (підприємницького доходу) шляхом задоволення потреб споживачів (в товарах, роботах, послугах). Отже, підприємництво, як особливий вид людської активності, базується на ініціативі кожного суб'єкта, що здійснює господарський, виробничий чи то фінансово-комерційний процес, і, безумовно, без означених знань та навичок тут не обійтись. Набуттю цих знань, ознайомленню з практикою бізнесу в нашій країні, основам економічних розрахунків та прийняттю управлінських рішень, знайомству з системою оподаткування саме і присвячена дисципліна «Основи підприємницької діяльності», а також і передбачена нею курсова робота, допомогти виконати яку повинні ці методичні рекомендації.

Дисципліна "Основи підприємницької діяльності" передбачає не тільки оволодіння теоретичними знаннями в області організації та ведення власної справи, а й набуття навичок практичної організації бізнесу. Саме тому, логічним завершенням вивчення цього курсу є виконання студентами курсової роботи, яка сприяє узагальненню набутих знань та оволодінню методами, перш за все, планування бізнесу в рамках конкретного підприємницького проекту.

 

 

Резюме

Даний бізнес-план розроблено з метою обґрунтування доцільності відкриття нового підприємства з надання аграрним підприємствам послуг з технічного обслуговування тракторів та комбайнів, що ними експлуатуються.

Виробничою базою для організації підприємства стане існуюче виробниче приміщення, що буде укомплектоване необхідним новим устаткуванням. Фінансування одночасних витрат та поточних витрат стартового періоду буде виконане за рахунок власних коштів ініціатора проекту. Сума інвестиції в придбання технологічного обладнання становитиме 304300 грн.

Організаційно-правовою формою реалізації проекту стане юридична особа — суб’єкт підприємницької діяльності, а саме приватне підприємство, що буде платником податку на додану вартість та податку на прибуток. Це зумовлено специфікою продукції підприємства та вимогами споживачів до відшкодування ПДВ при купівлі послуг.

Підприємство спеціалізуватиметься на виконанні майже всіх видів технічного обслуговування та поточного ремонту тракторів та комбайнів. Сума річної виручки від реалізації послуг складатиме 1295206 грн. Сума річного прибутку —75856,3. Період окупності капітальних вкладень (інвестиції в придбання технологічного обладнання) становитиме 6 місяців.

Концепція проекту

Виконання послуг з обслуговування сільськогосподарської техніки для аграрних підприємств в умовах занепаду підприємств технічного сервісу, що склалися останнім часом, є достатньо перспективним напрямом ведення господарської діяльності новостворених підприємницьких утворень. Успіх реалізації проектів, що спрямовані на здійснення такого бізнесу, зумовлений дією таких факторів:

1. Наявністю потреби сільськогосподарських товаровироб–ників в таких послугах.

2. Підвищеним рівнем потреби в інвестиційних ресурсах для оновлення парку сільськогосподарської техніки, що спричиняє необхідність підтримання наявної техніки в працездатному стані.

3. Необхідністю задоволення потреби в кваліфікованому виконанні ремонтних робіт, в тому числі і складних, для якісного виконання яких в умовах постреформованого аграрного підприємства не вистачає ні технічних, ані кадрових ресурсів.

Реалізація проекту буде здійснюватися на існуючій виробничій базі (в минулому центральній ремонтній майстерні сільськогосподарського підприємства), що буде орендована ініціатором проекту. При цьому система ціноутворення на послуги та система оплати праці будуть сприяти заохоченню найбільш кваліфікованих виробничих працівників, що забезпечить високий якісний рівень виконання робіт та послуг, а також буде перешкоджати відтоку кваліфікованих кадрів з сільської місцевості.

Послуги з обслуговування сільськогосподарської техніки надаватимуться аграрним підприємствам, що знаходяться на відстані, що не перевищує 30-40 км від місця розташування виробничої бази. При цьому послуги з виконання складних ремонтів будуть надаватися всім бажаючим, що значно розширить зону обслуговування новоствореного підприємства. Основним каналом збуту послуг буде прямий збут, а канали комунікацій будуть орієнтовані на розповсюдження інформації від клієнтів, що є досить типовим для ринку послуг з технічного обслуговування та ремонту техніки. Більш того, такий підхід до рекламування послуг заощадить оборотні засоби підприємства, а також буде стимулювати зростання якості послуг, що будуть ним надаватися.

Прибуток від поточної діяльності підприємства буде утворюватися за рахунок існування різниці в собівартості надання послуг з технічного обслуговування та поточного ремонту сільськогосподарської техніки та ціни продажу таких послуг споживачам.

План маркетингових заходів

Сучасний стан ремонтної бази більшості сільськогосподарських підприємств є незадовільним. Більшість об’єктів, що були побудовані та оснащені ще за часів колишнього СРСР є на сьогоднішній день розукомплектованими, а технічний стан обладнання, що залишилось не дозволяє якісно та своєчасно виконувати навіть мінімальний перелік робіт з технічного обслуговування та ремонту сільськогосподарської техніки. При цьому ефективність діяльності аграрних підприємств не дозволяє їм інвестувати кошти в розвиток власної ремонтної бази.

Проте ефективне вирішення задач, що стоять перед аграрними підприємствами та спрямовані на виробництво якісної продукції за передовими технологіями, є неможливим без забезпечення належного стану матеріально-технічної бази, головне місце в структурі якої займає саме сільськогосподарська техніка для виконання механізованих операції процесів вирощування та збирання сільськогосподарських культур.

Нажаль, підприємства не в змозі своєчасно та на належному рівні оновлювати свій машинно-тракторний парк, отже від якісного виконання ремонтних робіт та робіт з технічного обслуговування наявної техніки залежить його працездатність та технічна готовність. Саме тому, зростає потреба в використанні послуг спеціалізованих підприємств системи технічного сервісу, що здатні задовольнити попит аграрних підприємств в обслуговуванні їх техніки з позицій якості, своєчасності виконання робіт та їх відповідності задачам підтримання тривалої працездатності техніки.

Даний проект присвячений створенню такого підприємства. Підприємство спеціалізуватиметься на виконанні майже всіх видів технічного обслуговування тракторів та комбайнів, що представлені в сільськогосподарських підприємствах, які знаходяться в зоні обслуговування нашого сервісного підприємства. Також підприємство виконуватиме роботи з поточного ремонту зазначеної техніки. Номенклатура послуг зумовлюється потребами споживачів в виконанні визначених видів робіт. При цьому вона ґрунтується на результатах маркетингових досліджень та відповідає задачам підтримання довготривалого працездатного стану техніки, що обслуговується.

Цінова політика підприємства ґрунтуватиметься на витратному методі встановлення ціни. При цьому норма прибутку за окремими видами робіт та марками техніки коливатиметься від 25 до 50 % від валових витрат на одиницю робіт. Коливання норми прибутку визначаються в перший рік реалізації проекту прогнозними даними щодо потреби підприємств в обсягах робіт, що виконуватимуться, а в наступні періоди корегуватимуться від досягнутої програми виробництва за результатами спостережень та управлінського обліку.

Конкурентна ситуація на локальному ринку є близькою до монополії, адже ремонтна база підприємств, що знаходяться в зоні обслуговування майже відсутня, при цьому підприємство не має конкурентів на локальному ринку, крім окремих кустарних виконавців деяких видів робіт. Тому поява на ринку спеціалізованого оператора з надання такого роду послуг буде позитивно сприйнята споживацькою аудиторією. Завдяки цьому підприємство не матиме труднощів з просуванням своєї продукції на ринок, що зумовить понижений рівень витрат на використання маркетингових комунікацій та досить добрі перспективи розширення бізнесу.

Основним каналом розподілення послуг на ринку буде використаний їх прямий продаж, а основним каналом комунікацій — реклама в місці продажу, особиста пропозиція та адресна реклама, зокрема Direct Mail. Така комбінація каналів розподілу та компонентів комплексу маркетингових комунікацій вимагатиме від підприємства досить незначних витрат на просування своєї продукції на ринок, а стимулювання збуту буде виконуватись за рахунок високої якості надання послуг та цінового заохочення постійних клієнтів підприємства, а саме за рахунок надання об’ємних знижок, продажу абонементів на обслуговування, укладання довгострокових договорів, безплатного виконання визначених одиниць обслуговування постійним клієнтам і т.ін.

Таким чином, маркетингова політика підприємства буде носити збалансований, орієнтований на постійний моніторинг попиту, характер, а ціноутворення ґрунтуватись на принципах встановлення монопольно-низьких цін, що сприятиме зростанню обсягів продажів та, відповідно, прибутку від поточної діяльності.

 

Розрахунок надходжень від реалізації продукції приведений в таблиці 3.1

 

Таблиця 3.1

Розрахунок надходжень від реалізації послуг

Марка ТО-1 ТО-2 ТО-3 ПР Разом, грн
Кількість Ціна, грн. Кількість Ціна, грн. Кількість Ціна, грн. Кількість Ціна, грн.
ХТЗ-17221                  
Т-150-09                  
Т-150-05                  
ХТЗ-121                  
К-701                  
ЮМЗ-6АКЛ                  
ХТЗ-2511                  
КЗС-1580 «Лан»         - -      
КЗСР-9         - -      
КЗК-4,2         - -      
РАЗОМ, грн.  

 

Отже, сума річної виручки від реалізації послуг з технічного обслуговування та ремонту тракторів та комбайнів складатиме 1295206грн. При цьому, протягом календарного року надходження будуть поступати до підприємства з врахуванням сезонного фактору аграрного виробництва, а саме його впливу на використання сільськогосподарської техніки.

Виробничий план

Реалізація проекту з надання послуг з обслуговування та ремонту сільськогосподарської техніки при обсягах реалізації послуг, визначених в плані маркетингових заходів, потребує залучення активної частини основних засобів, склад яких приведений в таблиці 3.2.

 

Таблиця 3.2


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)