АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторно-практична робота №5

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. V. Практична робота.

Тема: Вивчення особливостей напівавтоматичного зварювання в вередовищі СО2

Мета: розглянути будову та принцип роботи напівавтоматів для зварювання в середовищі СО2

Обладнання: зразки, практикум з ЛПЗ, підручники І.В.Гуменюк «Обладнання і технологія газозварювальних робіт» мультимедійні матеріали.

Хід роботи:

Газова апаратура для СО2

Пост для зварювання в захисних газах складається із балона з газом, підігрівача та осушувача, що застосовуються тільки при ви­користанні вуглекислого газу, а також редуктора, витратоміра, газо­електричного клапана і шланга, який з'єднує ці елементи із зварю­вальним пальником.

Балон - стальна ємність, призначена для зберігання й транспор­тування стиснутих, зріджених і розчинених газів під тиском. Виго­товляють із суцільнотягнутих труб. Коли з балона випускають рідку вуглекислоту, то вона випаровується, а температура газу різко змен­шується. Для попередження замерзання вологи в каналах редуктора і заповнення їх льодом, між вентилем балона і редуктором установ­люють електричний підігрівач.

На кле­ми 6 подають постійну (20 В) або змінну (36 В) напругу. Газ проходить через трубчатий змі­йовик З і нагрівається до тем­ператури 10-15°С.

Наявність навіть невеликої кількості вологи в балоні призво­дить до різкого збільшення вологості вуглекислого газу при зни­женні його тиску. При цьому в металі шва утворюються пори.

Для зниження вологості вуглекислого газу балон після проми­вання необхідно просушити (продуваючи гарячим повітрям). Для зменшення потрапляння вологи в зону зварювання, вуглекислий газ пропускають через осушувач, Використовуються осушувачі двох видів - високого і низького тиску.

Осушувачі складаються з корпусу 1, решіток 2, фільтрів З, воло­гопоглинача 4 і кришки 5. Осушувач високого тиску має пружину 6, призначену для ущільнення вологопоглинача. Фільтри 3 призна­чені для відокремлення від газу твердих частин. У якості вбирача вологи використовують силікогель, або алюмогликоль, інколи мідний купорос і хлористий кальцій. Вбирач вологи пропарюється при температурі 200-250°С протягом 1-2 год.

Рис. Осушувачів:

Осушувач розрахо­ваний на осушування 30-35 м3 вуглекислого газу при одній зарядці. Порошок після використання замінюють або прожарюють один раз у 10-15 днів залежно від інтенсивності завантаження зварювального апарата чи напівавтомата.

Осушувач низького тиску, який має значні розміри, встановлю­ють після понижуючого редуктора. Він не потребує частої заміни вбирача вологи, тож його раціонально застосовувати при цент­ралізованому газопостачанні,

Осушувач високого тиску встановлюється до понижуючого ре­дуктора, має малі розміри і вимагає частої заміни вологопоглинача. Це створює певні незручності при роботі.

Редуктор призначений для зниження тиску газу, який відби­рають із балона і підтримання цього тиску сталим, незалежно від зниження тиску газу в балоні,

Редуктори-витратоміри серій АР, А, Г, В використовують для фіксації тиску в балоні, тиску після першого ступеня та робочого тиску (за манометром-витратоміром, який вимірює витрати газу у літрах за хвилину).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)