АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Введення в експлуатацію здійснюється за дозволом державних органів ветеринарного та санітарного нагляду

Читайте также:
  1. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  2. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  4. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  5. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  6. Акти органів прокуратури
  7. Амілоїдоз внутрішніх органів
  8. Анатомо-фізіологічні особливості органів і систем
  9. Бар, який зазвичай працює в ночі , обслуговування здійснюється через офіціантів, комплектується бар, в основному, жіночим персоналом називають...
  10. Блок 3. Кровопостачання та іннервація органів голови, шиї, тулуба, верхньої і нижньої кінцівок.
  11. Будівлі органів керування, кредитування й громадських організацій
  12. Будова органів дихання

n Експлуатаційний дозвіл для потужностей з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів (обл.управління ветеринарної медицини);

n -Дозвіл на право виробництва м’ясних виробів (районна CEC);

n Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на м’ясні вироби (обласна CEC);

n -Свідоцтво на знак для товарів і послуг (Державний Департамент інтелектуальної власності -Український інститут промислової власності);

n -Сертифікат на систему ISO

 

Прийняття в експлуатацію нових та реконструйованих підприємств, будівель, споруд повинно проводитись у відповідності з чинним законодавством про видачу Державним комітетом по нагляду за охороною праці власникові підприємства, установи, організації або уповноваженому ним органу дозволу на початок роботи підприємства, установи, організації, Положенням про порядок видачі органами державного пожежного нагляду підприємствам, установам, організаціям, орендарям та підприємцям дозволу на початок роботи, іншими Положеннями і чинними нормативними документами.

Розміщення підприємств повинно здійснюватися з урахуванням проектів та інших розроблених і затверджених у встановленому порядку документів, якими регламентується економічний розвиток регіону та його забудова.

 

При розміщенні м'ясопереробних підприємств враховують гігієнічні та ветеринарні вимоги. При проектуванні підприємства враховують рельєф місцевості, можливість забезпечення достатньою кількістю води, рівень стану грунтових вод, умови відведення стічних вод.

Вимоги до розташування:

рівень грунтових вод (підлога підвальних приміщень вище грунтових вод не менше 0,5м);

роза вітрів (підвітряна сторона від ж. буд.);

рел’єф місцевості (схил від 0,003 град. до 0,05 град. для відводу талих, атмосферних, змивних вод, шляхи);

санітарно-захисна зона (1000м до тв. об., 500-300м; 50м до ж.буд.);. Скотобаза более 1000 голов скота – 500м.

Бойни мелких животных и птиц, Скотобазы до 1000 гол – 300м

Мясокоптильные заводы – 100м

Колбасные фабрики, рибокоптильные заводы – 50м

берега річок (нижче за течією від ж.буд.; 50-100м і більше);

забезпечення пит. водою;

умови спуску стічних вод.

Правильне планування повинна забезпечити відведення атмосферних і талих вод та стоків у випадках промивання майданчиків і доріг. При підборі ділянки біля берегів річок або водоймищ громадського користування підприємства розміщують нижче за течією від житлових будинків.

Враховують напрямок пануючих вітрів. Ділянка повинна знаходитися з навітряного боку по відношенню до промислових підприємств, які мають шкідливі промислові викиди і пахучі речовини, до санітарно-технічних установок комунального призначення, з підвітряного боку - до житлових будинків, культурно-побутовим будівлям, лікувально-профілактичним установам.

Будівництво м'ясокомбінатів планують на кордоні міських забудов або за межею міста, не порушуючи санітарно захисну зону між м'ясокомбінатом та іншими підприємствами або житловими масивами. Ширина зони між м'ясокомбінатом і тваринницькими, птахівницькими і звірівницькі фермами повинна становити не менше 1000 м, м'ясокомбінатом і житловими забудовами - не менше 500 м, ковбасним заводом і житловим масивом - не менше 50 м.

При плануванні підприємств з'ясовують можливість підведення залізничної гілки, прийому та передзабійного утримання худоби, будівлі цехів, які виділяють речовини з неприємним запахом, на території забудови розташовують з підвітряного боку по відношенню до інших будівель; базу передзабійного утримання худоби, будинок для очищення стічних вод, котельню, склад твердого палива розташовують по відношенню до виробничих будівель з підвітряного боку для вітрів переважного напряму.

 

На території м'ясокомбінату місця прийому і видачі готової продукції повинні знаходитися на відстані не менше 50 м від приміщень передзабійного утримання худоби і бази передзабійного утримання худоби, 100 м від карантинного відділення, ізолятора та санітарної бойні, розміщених в окремих приміщеннях.

 

Вільні ділянки території озеленюють деревно-чагарниковими насадженнями і газонами, не допускається посадка чагарників і дерев, насіння яких переносяться по повітрю і засмічують продукцію.

 

Асфальтобетонні покриття повинні мати дороги, вантажно-розвантажувальні майданчики, залізничні та автомобільні платформи, переходи, відкриті загороди, територія санітарної бойні, ізолятора, карантинного відділення. На промисловому майданчику не допускається проектувати будівництво автомобільних доріг зі щебеневим, гравійним, шлаковим та іншим покриттям, що створює пил. Колії перегону худоби повинні бути рівними, водонепроникними і легко піддаються миттю і ефективної дезінфекції.

Територію огороджують парканом. При в'їзді і виїзді з території м'ясопереробного підприємства для дезінфекції коліс автотранспорту обладнають спеціальні кювети або дезінфекційні бар'єри, постійно заповнені дезінфекційним розчином. Для попередження замерзання розчину в зимовий період використовують обігріваючу систему (підігрів паром або електрикою). Щоб уникнути потрапляння атмосферних опадів і зниження концентрації дезинфікуючих речовин у розчині над кюветом влаштовують навіс. Підприємства, що мають спеціальні дезпромивочние пункти для автомашин, дезінфекційні бар'єри біля цих пунктів не споруджують, а інші дезінфекційні бар'єри розміщують за погодженням з територіальними органами державного ветеринарного нагляду.

 

Прибирання території проводять щодня. У теплий період року перед збиранням її поливають, взимку очищають від снігу та льоду. Тару, будівельні матеріали, паливо, металобрухт, а також кістки, корм зберігають на території в спеціально відведеному місці або на майданчику під навісом. Для збору сміття на асфальтованому майданчику (не ближче 25 м від виробничих та складських приміщень) встановлюють металеві контейнери або бачки із щільно закритими кришками. Відходи і сміття щоденно вивозять з території, після чого Бачки миють і дезінфікують.

 

Для збору канига застосовують спеціальні приймальники або бункера сводонепроніцаемимі статями і стінками, які щільно закриваються. Майданчик навколо них повинна бути водонепроникною, її дезінфікувати. Канига вивозять обладнаним транспортом у спеціально відведене місце.

 

Приміщення та загони для утримання худоби щодня очищають від гною, який підлягає вивозу в гноєсховище. Біотермічним обробка гною здійснюється на спеціально відведеному майданчику, розміщення якої узгоджують з територіальними органами державного ветеринарного нагляду та установами санітарно-епідеміологічної служби.

 

Видалення та знезараження гною від тварин, хворих на заразні хвороби, виробляють в порядку, передбаченому «Інструкцією з ветеринарної дезінфекції, дезінвазії, дезінсекції та дератизації, затвердженої Департаментом ветеринарії РФ».

 

На території і у всіх під'їздів до будівель і виробничим спорудам необхідно встановлювати зовнішні світильники.

 

Скотобаза захищають від решти території парканом і зеленою зоною, а будівлі карантинного відділення, ізолятора та санітарної бійні ізолюють від скотобаза суцільним парканом заввишки 2 м з в'їздом для приймання хворої худоби.

 

Карантинне відділення, ізолятор і санітарна бойня повинні перебувати з підвітряного боку до відкритих загону передзабійної бази.

 

Транспортні потоки тварин, що направляються з місць вивантаження на передзабійний витримку, не повинні мати контакту з потоком хворих і підозрюваних у захворюванні тварин, що доставляються в санітарну бойню, карантинне відділення або ізолятор. Не допускається перетинання потоків при вивезенні продукції або знешкоджених м'яса з санітарної бійні з потоком вивезення гною і перегоном (перевезенням) хворого або здорового худоби.

 

Місткість окремих загонів для попереднього ветеринарного огляду та термометрії тварин повинна відповідати місткості однієї автомашини.

 

Пункт санітарної обробки автомашин розташовують у межі території м'ясокомбінату. До його складу входять відділення миття та дезінфекції автомашин, відділення приготування розчинів, комори для дезинфікуючих та миючих засобів та інвентарю, побутові приміщення.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)