АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

В даній місцевості

Читайте также:
  1. В даній місцевості
  2. В. Опис місцевості, де передбачається видобуток води
  3. Ви будете знаходитись у засушливій місцевості не менш двох діб, з собою є одна фляга з водою, як слід використовувати воду?
  4. ВИВЧЕННЯ ЗА КАРТОЮ УМОВ СПОСТЕРЕЖЕННЯ, МАСКУВАННЯ І ЗАХИСНИХ ЯКОСТЕЙ МІСЦЕВОСТІ. ПРАВИЛА НАНЕСЕННЯ НА КАРТУ ОРІЄНТИРІВ ТА ІНШИХ ОБ'ЄКТІВ
  5. ВИЗНАЧЕННЯ ПО КАРТІ УМОВ СПОСТЕРЕЖЕННЯ, МАСКУВАННЯ І ЗАХИСНИХ ЯКОСТЕЙ МІСЦЕВОСТІ
  6. ВИМІРЮВАННЯ НА МІСЦЕВОСТІ
  7. Відсутність обов’язку у особи в даній конкретній обстановці передбачити можливість настання суспільно небезпечних наслідків свого
  8. Нормальний прибуток – це мінімальна плата, необхідна для того, щоб втримати підприємця в даній галузі.
  9. ОРІЄНТУВАННЯ НА МІСЦЕВОСТІ БЕЗ КАРТИ
  10. ОРІЄНТУВАННЯ НА МІСЦЕВОСТІ ЗА КАРТОЮ
  11. Орієнтування підрозділів на місцевості

Хід роботи:

1. Провести кліматологічну обробку даних щодо повторюваності вітрів різних напрямків на даній метеорологічній станції (за даними свого варіанту). Мета обробки – розкидати дні, в які спостерігався вітер потрійних румбів, по сусідніх основних румбах. Потрійними (неосновними) називаються румби, позначені трьома літерами (наприклад, NNW, OSO тощо). Правила розкидання значень потрійних румбів:

- якщо потрійний румб виражений парним числом, це число ділиться на 2, і отримані половинні значення додаються відповідно до двох сусідніх до даного основних румбів (основними називаються румби, позначені 1 чи 2 латинськими літерами). Наприклад: нехай маємо значення: число днів з вітром по румбах становить: SO=4, SSO=12, S=27. Розкинемо значення потрійного румбу SSO: 12/2=6. Сусідніми до даного є основні румби SO і S. Одержуємо результат: SO=4+6=10, SSO=0, S=27+6=33.

- якщо потрійний румб виражений непарним числом, це число також ділиться на дві частини, одна з яких – на 1 більша. Більша частина додається до того з двох сусідніх основних румбів, який сам по собі виражений більшим числом. Наприклад: нехай маємо значення: число днів з вітром по румбах становить: SO=4, SSO=13, S=27. Розкинемо значення потрійного румбу SSO: 13=6+7. Сусідніми до даного є основні румби SO і S. Румб S початково виражений більшим значенням (27). Тому одержуємо результат: SO=4+6=10, SSO=0, S=27+7=34.

- якщо потрійний румб виражений непарним числом, і при цьому два сусідні до нього основні румби мають однакове числове значення, то більша частина (на одиницю) потрійного румбу додається до того, який іде наступним за ним по годинниковій стрілці. Наприклад: нехай маємо значення: число днів з вітром по румбах становить: SO=4, SSO=13, S=4. Розкинемо значення потрійного румбу SSO: 12=6+7. Сусідніми до даного є основні румби SO і S, числові значення яких однакові. За годинниковою стрілкою, відповідно до схеми визначення румбів, іде румб S. Тому одержуємо результат: SO=4+6=10, SSO=0, S=4+7=11.

- значення останнього в таблиці потрійного румбу (NNW) розкидаються між румбами N і NW.

2. Обчислити загальну кількість днів з вітром на даній станції протягом року. Вона розраховується як сума всіх значень по 16 румбах.

3. Зробити перевірку правильності кліматологічної обробки інформації. Для цього ще раз обчислити загальну кількість днів з вітром на даній станції як суму чисел по 8 основних румбах (після кліматологічної обробки). Суми, визначені у п.2 і п.3, повинні бути однаковими.

4. За даними щодо числа днів з вітром по 8 основних румбах (беруться дані, отримані після кліматологічної обробки) на міліметровому папері побудувати розу вітрів для даного пункту. На променях рози вітрів відкладаються у вибраному масштабі значення кількості днів з вітром даного румбу (число променів рози вітрів – 8, їх напрямок відповідає напрямкові 8 основних румбів, рекомендований масштаб графіка „В 1 см – 10 днів”). Отримані точки з`єднуються прямолінійними відрізками.

5. Проаналізувати побудований графік, визначити систему переважаючих вітрів у даній місцевості, порівняти її з типовим розподілом вітрів, характерним для природної зони, в якій розташована ваша метеостанція.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)