АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Значення балів при розрахунку небезпеки перехрестя з допомогою конфліктних точок за десятибальною системою оцінки

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. II. Реферування статей – до 10 балів.
  6. II. Реферування статей – до 10 балів.
  7. II. Реферування статей – до 10 балів.
  8. IV. Основні поняття і визначення,
  9. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  10. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  11. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  12. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
Конфліктні точки Коефіцієнти небезпеки Конфліктні точки Коефіцієнти небезпеки
Відхилення   Пересічення під кутом 900  
Злиття   Пересічення під кутом 1200  
Пересічення під кутом 300   Пересічення під кутом 1500  
Пересічення під кутом 6000   Зустрічний рух по одній смузі  

 

- за індексом інтенсивності транспортних потоків

Потенційна небезпека зіткнень транспортних засобів при маневрах пропорційна інтенсивності руху взаємодіючих транспортних потоків. Для обліку цього можна ввести у визначення показника складності т дані, що характеризують інтенсивність взаємодіючих потоків в кожній конфліктній точці. Такий показник (індекс інтенсивності транспортних потоків) для окремої конфліктної точки можна підрахувати за формулою:

, (9.2)

де і — інтенсивності потоків, що взаємодіють в даній точці.

Для транспортного вузла в цілому формула показника складності з урахуванням індексу інтенсивності прийме вигляд:

, (9.3)

де - множина номерів потоків, які відповідають п -му типу конфліктної точки: А1 = пв; А2=3пз; А3=5пП.

- за кількістю небезпечних ситуацій в годину

При такій оцінці підсумовуються дані по конфліктних ситуаціях для всіх точок, незалежно від типу. Так, для перетину загальна кількість потенційно можливих конфліктних ситуацій розраховується, виходячи з якнайменшої інтенсивності (у фактичних одиницях) двох конфліктуючих потоків.

- за коефіцієнтом відносної аварійності для нерегульованого перехрестя

Для оцінки безпеки руху на пересіченнях застосовується метод, побудований на використанні даних статистики ДТП. Метод побудований на тому, що кожна із конфліктних точок на пересіченні представляє для руху тим більшу небезпеку, чим більша інтенсивність потоків, що перетинаються в цій точці. Небезпеку кожної конфліктної точки визначають:

, (9.4)

де - відносна аварійність (небезпека) конфліктної точки, ДТП на 10 млн. автомобілів, що проїхали через пересічення; - інтенсивність транспортних потоків, що перетинаються в конфліктній точці, авто/год., - коефіцієнт річної нерівномірності (визначають за даними обліку інтенсивності руху як відношення середньодобової інтенсивності руху в кожному місяці до річної середньодобової інтенсивності), приймається від 0,05 до 0,13; «25» - кількість робочих днів у місяці.

Дані про відносну аварійність конфліктних точок на нерегульованому пересіченні двосмугових вулиць та доріг представлено у відповідній таблиці 9.2.

Таблиця 9.2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)