АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Другий день «Дитина й вулиця» Молодша група

Читайте также:
  1. II Група інвалідності
  2. III Група інвалідності
  3. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  4. Група 02 М'ясо та харчові нутрощі (субпродукти)
  5. Група D Прибуття
  6. Група А
  7. Група інвалідності ІІІ
  8. Група осіб за попередньою змовою
  9. Група часів Perfect пасивного стану
  10. Диференціація в групах ї колективах
  11. Другий день «Дитина і вулиця» Молодша група

Ранок. Спостереження за транспортом, який рухається повз територію дитячого садка (вантажні, легкові автомобілі). Дати уяв­лення про правила дорожнього руху. Розглядання непередбачуваних ситуацій зі звірятами на дорозі за серією картин «Азбука дорожнього руху». Рухлива гра «Горобчики й автомобіль». Ігри у групі в куточку дорожнього руху з макетними атрибутами дороги.

Заняття. Дидактична гра «Куди їдуть машини?». Закріплювати уявлення дітей про призначення різних видів пасажирського транс­порту, ознайомити їх з основними правилами руху машин і поведінкою пасажирів.

Прогулянка. Цільова екскурсія до проїжджої частини дороги та зупинки громадського транспорту. Заняття-подорож на майданчику «Розмова вулиці з пішоходами».

Друга половина дня. Читання віршів про світлофор, дорожні знаки, правила для водіїв і пішоходів. Настільні ігри: «Склади дорогу», «Куди їде автомобіль». Тренінги на макеті дороги в кімнаті дорожнього руху «Довези ведмедя до дитячого садка», «Перейди правильно дорогу».

Вечір. Будівельно-конструкційні ігри: «Гараж», «Дороги».

Середня група

Ранок. Спостереження за транспортом спеціального призначення, що рухається поблизу території дитячого садка. Рухлива гра «Пішоходи й машини».

Заняття «Знаєш правила дорожні — тоді в путь рушати можна». Закріплювати знання про правила дорожнього руху. Настільні ігри: «Назви знак», «Куди їде автомобіль». Закріплення знайомих знаків і пра­вил дорожнього руху на макеті в кімнаті дорожнього руху. Моделювання ситуацій із проблемними завданнями.

Прогулянка. Цільова екскурсія до проїжджої частини доро­ги. Закріплення правил поведінки водіїв і пішоходів. Розглядання ілюстрацій із видами транспорту.

Друга половина дня. Рухливі ігри: «Пішоходи й автомобілі», «Горобчики й автомобіль». Психогімнастика «Звуки дороги». Тренінг «Допоможи Незнайкові перейти дорогу».

Вечір. Сюжетно-рольова гра «Водії». Закріплювати правила поведінки на дорозі.

Старша група

Ранок. Настільно-друковані ігри на закріплення знань про дорожній рух. Правила поведінки водіїв і пішоходів, дорожні знаки. Читання віршів про дорожню азбуку. Ігри на спеціальному майданчику дорож­нього руху «Школа автосервісу».

Заняття «Дорожні знаки — азбука для водіїв і пішоходів». Музично-літературна вікторина «Школа світлофора Моргайка». Робота за схемою про правила поведінки водіїв і пішоходів.

Прогулянка. Цільова екскурсія до проїжджої частини дороги та зупинки громадського транспорту, до підземного переходу. Закріпити знання про види транспорту спеціального призначення: самоскиди, цистерни, автокрани, автомобілі аварійних служб — пожежної, газової, «швидкої допомоги». Закріплювати знання правил поведінки пішоходів і водіїв. Рухлива гра «Пішоходи й автомобілі».

Друга половина дня. Спостереження за пішоходами. На майданчи­ку: моделювання ситуацій безпечної поведінки на вулиці. Закріплювати знання про різні види транспорту: наземного, водного, повітряного, підземного та правила їх руху. Нагадати, що рух усіх видів транспорту регулюють спеціальні знаки.

Прогулянка. Бесіда «По наших вулицях ходимо правильно». Закріплювати знання про дорожні знаки: заборонні, застережливі. Моделювання різних дорожніх ситуацій «Щоб не трапилось біди». Конструювання з паперу «Світлофор».

Вечір. Сюжетно-рольові ігри: «Подорож», «Водії». Рухлива гра«Ми— веселі діти». Малювання на асфальті «Моє рідне місто». Брейн-ринг «Діти й вулиця».

Робота з батьками дітей усіх вікових груп:

1. Ознайомлення з інформаційною наочністю «Дитина й вулиця».

2. Анкетування батьків.

3. Лекція «Дитячий дорожньо-транспортний травматизм. Умови запобігання».

Третій день «Дитина й побут» Молодша група

Ранок. Бесіда з дітьми про цікаві ігри вдома. Дати знання про безпечні домашні ігри (чим можна гратись, а чим — ні). Звернути увагу дітей на предмети в групі, з якими гратися не можна (гострі олівці, розетки, ліки, апаратура, виделки тощо). Рухливі ігри: «Свої — чужі», «Знайди свій будиночок». ПДД: від чого загориться сірник? Що і як швидко загорається? Матеріал: сірники, шматки тканини, па­перу. Інсценівка «Швидка допомога». Бесіда про електричні прилади та правила користування ними. Відгадування загадок про електричні предмети.

Заняття «Електричні помічники вдома». Екскурсія на кухню для ознайомлення з електричними приладами. Матеріал: електричні при­лади — електроплити, електром'ясорубки, холодильники.

Прогулянка. Огляд майданчика. Звернути увагу дітей на небезпечні місця. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріплювати знання про вико­ристання електропобутових приладів удома, правила поводження дітей з медикаментами. Формувати уявлення про небезпечність падіння з висоти (відчинені вікно, двері балкона). Дидактична гра «Чим можна гратися на прогулянці, а чим — ні». Рухливі ігри: «Біжіть до мене», «По рівненькій доріжці».

Друга половина дня. Розглядання малюнків із зображенням по­жежного транспорту та дії пожежників. Учити бути обережними з вог­нем. Виховувати повагу до праці пожежників. Дидактична гра «Не­безпечний вогник». Сюжетно-рольова гра «Лікарня». Конструювання «Лікарня».

Прогулянка. Дидактична гра «Хороші й погані іграшки» (щодо їх безпеки).

Рухливі ігри: «Не запізнюйся», «Не наступи!». Лялькова вистава «Незнайко в гостях у друзів». Закріплювати знання про предмети до­машнього побуту, що можуть бути небезпечними.

Середня група

Ранок. Бесіда з дітьми «Сам удома». Закріплювати знання про безпечні домашні ігри та правила користування столовими прибора­ми, електроприладами, апаратурою. Учити дітей правил поводження із сірниками, запальничками, ліками тощо. Огляд групової кімнати. Чи є речі, які можуть бути небезпечними? ПДД: як загасити вогонь, що горить. Ознайомити дітей із найпростішими засобами гасіння.

Заняття «Екскурсія-огляд пральні». Ознайомити дітей із роботою пралі них машин, центрифуг; прасок. Закріплювати правила користуван­ня прії:кою, розетками. Сюжетна гра «Перемо та прасуємо». Матеріал: іграшкова пральна машина, ляльковий одяг.

Прогулянка. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріплювати правила поведінки дітей удома з небезпечними предметами вжитку, електро­обладнанням, апаратурою; прищеплювати вміння; користуватися медикаментами з домашньої аптечки. Матеріал: іграшкові предмети домашнього вжитку або предметні малюнки. Дидактична гра «Хороші й погані іграшки». Рухливі ігри: «Подзвони у брязкальце», «Кеглі», «Цілься краще».

Друга половина дня. Розвага «Подорож до країни Електрини». Учити дітей правил користування електроприладами, уникати небез­печних ситуацій, пов'язаних із користуванням електрикою. Формувати навички обережного поводження з електроприладами. Матеріал: макети електроприладів і апаратури.

Ручна праця: виготовлення «телевізора». Матеріал: сірникові ко­робки, клей.

Прогулянка. Малювання на асфальті «Пожежна машина». Матеріал: кольорова крейда. Моделювання ситуацій та їх вирішення: «Гра на балконі, на вікні». Ручна праця з вихователем у групі. Закріплення знань про дотримання безпечних умов під час ручної праці. Матеріал: ножиці, папір, клей.

Вечір. Театралізована вистава «Кицьчин дім».

Старша група

Ранок. Бесіда з дітьми про правила безпеки при користуванні домашніми механічними та електричними приладами, апаратурою, медикаментами. ПДД: припинення горіння без доступу повітря, гасіння свічки. Зміна властивостей предмета під час нагрівання. Закріплювання знання телефонних номерів служб термінової допомоги: «101», «102», «103», «104». Матеріал: свічка.

Сюжетно-рольова гра «Диспетчер». Творча гра «Служба порятунку». Матеріал: пластмасові звірі, відерця з водою.

Заняття. Ігри-тренінги: «Алло, пожежники, біда!», «Користування засобами індивідуального захисту» (ватно-марлева пов'язка, респіратор), «Перша допомога при отруєнні», «Перша допомога при опіках», «Оперативна служба безпеки». Матеріал: протипожежні за­соби індивідуального захисту протипожежної безпеки, індивідуальна лікарська аптечка.

Прогулянка. Екскурсія-огляд території ДНЗ. Перевірити, чи немає на ній небезпечних предметів. Рухливі ігри: «Допоможи молодшому», «Важлива кожна секунда». Екскурсія-огляд. Оперативна служба безпеки ознайомлює з протипожежним інвентарем дитячого садка (пожежні щити, рукава, респіратори, ватно-марлеві пов'язки, вогнегасники).

Друга половина дня. Малювання. Розфарбовування схематичних малюнків із зображенням небезпечних побутових ситуацій Матеріал: схематичні малюнки небезпечних ситуацій. Розв'язання кросвордів, логічних завдань.

Прогулянка. Сюжетно-рольова гра «Школа екстремальних ситу­ацій».

Закріплювати правила поведінки в екстремальних ситуаціях. Знання про призначення оперативних рятувальних служб: «101»,«102»,«103», «104». Учити малюків діяти за сигналом, оперативно. Розвивати швидкість реакцій, витривалість. Матеріал: телефонні апарати.

Дидактичні ігри: «Що зайве»? (Що належить до горючих матеріалів, що — до засобів гасіння)», «Як виготовляють сірники». Матеріал: предметні малюнки.

Вечір. Показ дітям молодшого віку інсценівки «Ми — пожеж­ники».

Робота з батьками дітей усіх вікових груп:

1. Анкетування батьків.

2. Диспут «Хто й що створює безпеку для дитини в навколишньому середовищі».

3. Виставка дитячих малюнків «Небезпечні предмети».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)