АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Предмет та завдання дисципліни «Митна справа»

Читайте также:
  1. A. знания о предметной области, которые после их выполнения не изменяются
  2. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  3. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  4. I. ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧИ
  5. II Завдання додому
  6. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  7. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  8. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  9. II. Практичне завдання.
  10. II. Практичне завдання.
  11. II. Тестові завдання
  12. III. В ЧЕМ СОСТОИТ ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧА ФИЛОСОФИИ?

Міжнародна торгівля є сукупністю зовнішньої торгівлі всіх країн світу і сприяє розширенню спілкування країн і народів, усуненню територіальних і національних перепон, подоланню місцевої зам­кненості, впровадженню передових технологій тощо.

Зовнішня торгівля будь-якої країни безпосередньо пов'язана з її участю в міжнародному поділі праці. На практиці це означає, що в кожній країні є такі види продукції, потреба в яких обмежена або виробництво яких ускладнене з різного роду причин, а створювати серійне виробництво такої продукції невигідно.

Міжнародний поділ праці та зовнішня торгівля дають змогу ра­ціонально вирішувати ці та інші проблеми. Замінюючи в процесі обміну одні вироблені в країні товари іншими, змінюючи співвідно­шення між продукцією окремих галузей і виробів, зовнішня торгів­ля може мати позитивний вплив на всю структуру економіки краї­ни, а також на темпи і напрямки її розвитку.

Це сприяє мобілізації додаткових можливостей для успішного вирішення господарських завдань і виграшу часу, а також для підви­щення ефективності виробництва і прискорення прогресу науки і техніки.

У зв'язку з намаганням України зайняти своє місце у міжнарод­ному поділі праці достатня увага на сьогодні приділяється держав­ному регулюванню зовнішньої торгівлі, яке має використовувати економічні механізми та інструменти, серед яких найбільш поши­реними нині є нетарифне і тарифне регулювання.

Зі здобуттям незалежності Україна створила власну митну сис­тему для захисту національних інтересів. Митна справа в незалежній Україні веде свій відлік від прийняття Верховною Радою України.

Метою вивчення курсу «Митна справа» є формування у студентів системи теоретичних знань і набуття практичних навичок щодо порядку переміщення через митний кордон України товарів та транспортних засобів, митного регулювання, проведення процедур митного контролю та оформлення, боротьбою з контрабандою та порушенням митних правил, спрямованих на реалізацію митної політики України.

Для досягнення визначеної мети курс «Митна справа» передбачає теоретичну та практичну підготовку студентів для вирішення наступних завдань:

· набуття теоретичних знань з питань митної справи;

· формування у студентів розуміння механізму діяльності Державної митної служби України, взаємодії митних органів з іншими державними органами, міжнародного співробітництва з питань митної справи;

· набуття вмінь оцінювати стан, ефективність здійснення митних процедур в Україні;

· оволодіння навичками творчого критичного погляду на сучасний розвиток митної справи з метою вдосконалення її розвитку в Україні.

Предметом вивчення курсу «Митна справа» є:

· основи митної справи;

· принципи митного регулювання;

· структура та організація діяльності митної служби;

· визначення митних режимів;

· митний контроль та митне оформлення;

· митні процедури при переміщенні товарів;

· підприємницька діяльність із надання послуг з декларування товарів і транспортних засобів та перевезення товарів;

· боротьба з контрабандою і порушеннями митних правил;

· інші заходи реалізації митної політики України.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)