АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спеціальні звання та проведення атестації в митних органах

Читайте также:
  1. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  2. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту
  3. VІ. Організація і проведення конкурсу
  4. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  5. А.10 Спеціальні машини і устаткування для транспортного будівництва
  6. Акції та спеціальні події
  7. Алгоритм проведення
  8. Алгоритм проведення
  9. Алгоритм проведення
  10. Алгоритм проведення
  11. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  12. Б) це товари, які ввозяться на митну територію України, які після оформлення митних процедур випускаються у вільний обіг.

Присвоєння спеціальних звань в митній службі регулюється Постановою КМУ № N 752, 15.08.2012 "Про затвердження Порядку присвоєння спеціальних звань митної служби України" та Митним кодексом України

У митній службі України присвоюються такі спеціальні звання відповідно до займаних посад:

Спеціальне звання Строки вислуги в кожному спеціальному званні Спеціальне звання присвоюється
Дійсний державний радник митної служби     Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України
Державний радник митної служби 1 рангу   не встановл. Президентом України за поданням Голови ДМСУ  
Державний радник митної служби 2 рангу   не встановл
Державний радник митної служби 3 рангу не встановл
Радник митної служби 1 рангу не встановл   Головою ДМСУ  
Радник митної служби 2 рангу   5 роки
Радник митної служби 3 рангу 4 роки
Інспектор митної служби 1 рангу 3 роки Начальниками відповідного митного органу (крім митних постів)
Інспектор митної служби 2 рангу 3 роки Начальниками відповідного митного органу (крім митних постів)
Інспектор митної служби 3 рангу 3 роки Начальниками відповідного митного органу (крім митних постів) Випускники спеціалізованого вищого навчального закладу митної служби України – Головою ДМСУ
Інспектор митної служби 4 рангу 3 роки Начальниками відповідного митного органу (крім митних постів) Випускники спеціалізованого вищого навчального закладу митної служби України – Головою ДМСУ
Інспектор митної служби 2 роки Начальниками відповідного митного органу (крім митних постів) Випускники спеціалізованого вищого навчального закладу митної служби України – Головою ДМСУ
Молодший інспектор митної служби 2 роки Начальниками відповідного митного органу (крім митних постів)

 

Посадовим особам митних органів присвоюються спеціальні звання в межах відповідної категорії посад:

1) посадовій особі, що вперше призначена на посаду в митні органи, на які покладено виконання завдань, визначених Митним кодексом України, присвоюється спеціальне звання інспектора митної служби 4 рангу;

2) посадовим особам, що перебували на державній службі, військовій службі або службі в іншому органі, в якому передбачено присвоєння спеціальних звань, та вперше призначені на посаду у митному органі, на який покладено виконання завдань, визначених Митним кодексом України, може бути присвоєно спеціальне звання за посадою, на яку призначена особа, або на один чи два ступені нижче такого звання з урахуванням рангу державного службовця, військового, спеціального звання та результатів первинної атестації.

Працівникам митних органів та організацій, які не є посадовими особами та вперше призначаються на посаду в митному органі та організації, присвоюється спеціальне звання молодшого інспектора митної служби.

У разі присвоєння чергового спеціального звання в межах відповідної категорії посад для посадових осіб та інших працівників митних органів, організацій установлюється відповідний строк перебування у спеціальному званні

Посадовим особам та іншим працівникам митних органів та організацій спеціальні звання відповідно до займаних посад присвоюються:

дійсного державного радника митної служби - Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України;

державного радника митної служби 1-3 рангів - Президентом України за поданням Голови Держмитслужби;

радника митної служби 1-3 рангів посадовим особам та іншим працівникам митних органів та організацій, а також спеціальні звання інспекторів митної служби 3 і 4 рангів, інспекторів митної служби випускникам спеціалізованого вищого навчального закладу митної служби - Головою Держмитслужби;

інспекторів митної служби 1-4 рангів, інспекторів митної служби та молодших інспекторів митної служби (крім випадку, передбаченого частиною четвертою статті 573 Митного кодексу України) - керівниками відповідних митних органів (за винятком митних постів).

Спеціальні звання митної служби присвоюються довічно. Позбавлення спеціальних звань здійснюється виключно за вироком суду у випадках, визначених Кримінальним кодексом України.

Спеціальні звання посадовим особам та іншим працівникам митних органів та організацій присвоюються послідовно. У разі присвоєння чергового спеціального звання в межах відповідної категорії посад для посадових осіб та інших працівників митних органів, організацій установлюється такий строк перебування у спеціальному званні:

радник митної служби 2 рангу - 5 років;

радник митної служби 3 рангу - 4 роки;

інспектор митної служби 1 рангу - 3 роки;

інспектор митної служби 2 рангу - 3 роки;

інспектор митної служби 3 рангу - 3 роки;

інспектор митної служби 4 рангу - 3 роки;

інспектор митної служби - 2 роки;

молодший інспектор митної служби - 2 роки.

Строк перебування у спеціальному званні, найвищому для відповідної посади, не обмежується.

Строк перебування у спеціальному званні дійсного державного радника митної служби, державного радника митної служби 1-3 рангів, радника митної служби 1 рангу не встановлюється.

Строк перебування посадової особи, працівника митного органу та організації у відпустці для догляду за дитиною не зараховується до строку перебування у спеціальному званні.

Про присвоєння, зміну та позбавлення спеціального звання робиться запис у трудовій книжці.

Посадові особи митної служби України проходять атестацію. Порядок проведення атестації визначається постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2002 року № 1984 “Про затвердження Порядку проведення атестації посадових осіб митної служби” (витяг):

Атестація посадових осіб митної служби (далі - посадова особа) проводиться з метою підвищення ефективності їх діяльності та відповідальності за доручену справу.

Установлюється три види атестації:

- первинна,

- періодична,

- позачергова.

Первинній атестації підлягають особи, зараховані вперше на посади митної служби, якими передбачається присвоєння спеціальних звань.

Первинна атестація проводиться не раніше ніж через два місяці і непізніше ніж через шість місяців після зарахування на посаду перед допуском до самостійного виконання службових обов'язків та присвоєнням первинного спеціального звання.

Періодична атестація проводиться один раз на три роки.

Періодичній атестації підлягають посадові особи, що обіймають посади не менше одного року, а також ті, які внаслідок організаційних змін обіймають посади менше одного року, якщо їх посадові обов'язки суттєво не змінилися.

Позачергова атестація проводиться за рішенням керівника митного органу, спеціалізованої митної установи, організації в разі допущення суттєвих недоліків у роботі, порушення урочистого зобов'язання посадової особи митної служби.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)