АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 4. ХАРАКТЕРИСТИКА НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ І ОБ’ЄКТИВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ЙОГО РОЗВИТКУ

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  9. III.3.1. Общая характеристика и тенденция развития Правительства Российской Федерации
  10. III.4.1. Общая характеристика и тенденции развития федеральных органов исполнительной власти
  11. III.5.1.Становление судебной власти в России. Общая характеристика судебной системы
  12. III.6.1.Общая характеристика государственного устройства России

Населений пункт в соціально-економічній системі держави. Класифікація міст. Концепції міст. Причини і наслідки урбанізації. Урбанізація в Україні і світі.

Ключові поняття і терміни:населений пункт, розселення, агломерація, урбанізація, концепція міста, соціальна інфраструктура міста, ресурсний підкомплекс міста, господарський підкомплекс міста, екологія людини, комунальна власність, володіння комунальною власністю, пряме управління, муніципально-підрядна система, муніципально-орендна система, муніципальна концесія, землекористування, зонування, земельний кадастр, муніципальні фінанси, фінансова автономія, трудові ресурсі муніципалітету, міграція населення.

 

ТЕМА 5. МУНІЦИПАЛЬНА (КОМУНАЛЬНА) ВЛАСНІСТЬ

Природа та суть трансформації власності в незалежній Україні. Сутність та ознаки комунальної (муніципальної) власності. Суб’єкти і об’єкти комунальної (муніципальної)власності. Особливості формування комунальної (муніципальної) власності в Україні. Функціональний підхід до формування комунальної (муніципальної) власності.

 

ТЕМА 6. ОСОБЛИВОСТІ І ПРОБЛЕМИ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН В МІСТАХ

Основи земельної реформи в Україні. Особливості реформування земельних відносин в місті. Земельно-кадастрова інвентаризація території міста. Функціональне зонування території міста. Грошова оцінка земель і плата за землю.

 

ТЕМА 7. МУНІЦИПАЛЬНІ ФІНАНСИ

Сутність муніципальних фінансів. Класичне і ресурсне трактування фінансових ресурсів муніципалітету. Функції місцевих фінансів. Муніципальний фінансовий механізм.

 

 

План лекцій

МОДУЛЬ 1: ТЕОРІЯ І МЕТОДОЛОГІЯ МУНІЦИПАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ. ПРАВОВІ ОСНОВИ І СИСТЕМА МУНІЦИПАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ. ФАКТОРИ МУНІЦИПАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

 

ТЕМА 1 МУНІЦИПАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ: ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ, ЦІЛІ І ЗАВДАННЯ.

Муніципальне управління в системі суспільних наук. Основні поняття курсу. Цілі муніципального управління в ринкових умовах. Об’єкти і суб’єкти муніципального управління. Коло питань і проблеми муніципального управління.

Ключові поняття і терміни: муніципальне управління, муніципалітет, місцеве самоврядування, територіальний колектив, адміністративно-територіальна одиниця, „природні” і „штучні” територіальні одиниці, компетенція муніципального управління, теорія природного права вільних громад, господарська теорія, державницька теорія місцевого самоврядування, теорія соціального обслуговування, муніципальний дуалізм.

Література:[1-63]

 

 

ТЕМА 2 КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВІ ОСНОВИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ.

Принципи, система і гарантії місцевого самоврядування. Законодавче забезпечення місцевого самоврядування. Система місцевого самоврядування в Україні. Місцеве самоврядування і суб’єкти державного управління. Місцеве самоврядування і територіальна автономія.

Література:[1-63]

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)