АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Орієнтовний перелік питань первинного інструктажу

Читайте также:
  1. I. Обговорення проблемних питань.
  2. II Перелік лабораторних та практичних робіт
  3. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  4. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  5. Аркуш запитань
  6. Аркуш запитань
  7. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  8. Вибір питань.
  9. Д) Щодо первинного обліку відходів
  10. Документація с кадрово-контрактних питань. Автобіографія.
  11. З питань боротьби з відмиванням грошей
  12. З питань збереження життя і здоров’я учнів

 

1. Загальна характеристика оперативної обстановки в області, місті, районі.

2. Відомості про службу, орган (підрозділ) внутрішніх справ, особливості несення служби працівниками щодо забезпечення громадського порядку і боротьби зі злочинністю.

3. Правила внутрішнього розпорядку дня органу (підрозділу) внутрішніх справ.

4. Основні положення Закону України “Про міліцію”, інших нормативно-правових актів, які регламентують діяльність органів внутрішніх справ щодо застосування працівниками міліції заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і вогнепальної зброї, а також дотримання правил поводження з вогнепальною зброєю.

4.1. Правові підстави застосування працівниками міліції заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і вогнепальної зброї.

4.2. Гарантії особистої безпеки озброєного працівника міліції.

4.3. Заходи безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю:

4.3.1. Під час отримання та здачі зброї і боєприпасів до чергової частини, комендатури навчального закладу МВС України.

4.3.2. Під час несення служби.

4.3.3. Під час проведення навчально-тренувальних і спортивних стрільб.

5. Кількість фактів незаконного застосування та використання зброї, порушення вимог заходів безпеки при поводженні з нею по Україні і відповідному управлінні в області, місті Києві та Севастополі за минулий та поточний рік:

навести конкретні приклади;

обставини і причини таких випадків;

наслідки таких дій (кількість загиблих і поранених від цього працівників органів внутрішніх справ та інших осіб).

6. Порядок службових розслідувань фактів незаконного застосування або використання вогнепальної зброї.

7. Відповідальність за порушення заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю та незаконне її застосування або використання.

8. Кількість випадків отримання працівниками органів внутрішніх справ області, міськрайвідділу (підрозділу) тілесних ушкоджень під час несення служби. Основні обставини та причини.

9. Подання невідкладної допомоги громадянам, які знаходяться у загрозливому для життя і здоров'я стані.

 

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

19.11.2012 № 1050

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

17 грудня 2012 р. за № 2095/22407

 

Про затвердження Інструкції про порядок ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події та положень про комісії.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 10 Закону України “Про міліцію”, підпункту 7 пункту 4 Положення про Міністерство внутрішніх справ України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 383, та з метою приведення нормативно-правових актів МВС України до вимог Кримінального процесуального кодексу України.

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1.1. Інструкцію про порядок ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що додається.

1.2. Положення про комісію головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті, районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ України з контролю за станом обліково-реєстраційної дисципліни, що додається.

1.3. Положення про комісію районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті з контролю за станом прийняття та реєстрації в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що додається.

2. Для забезпечення виконання вимог цього наказу структурним підрозділам апарату Міністерства внутрішніх справ України, підпорядкованим їм територіальним підрозділам здійснювати контроль:

2.1. Головному штабу МВС України - за повнотою та достовірністю ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, організацією роботи чергових частин щодо реагування на заяви і повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, порядком їх приймання, повнотою обліку. Щокварталу аналізувати стан обліково-реєстраційної роботи, вносити керівництву міністерства пропозиції щодо поліпшення реагування органів внутрішніх справ на заяви і повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

2.2. Управлінню інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення МВС України - за станом проведення головними управліннями, управліннями МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на транспорті (далі - ГУМВС, УМВС) службових розслідувань за фактами порушень законності при неприйнятті та невнесенні до єдиного обліку органів внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події та узагальнення таких порушень.

2.3. Головному управлінню по боротьбі з організованою злочинністю МВС України - за прийманням та реєстрацією заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, веденням єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події в територіальних підрозділах боротьби з організованою злочинністю.

2.4. Структурним підрозділам апарату МВС України за напрямками діяльності щокварталу аналізувати стан роботи підпорядкованих підрозділів з прийняття та реєстрації в органах та підрозділах внутрішніх справ заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, узагальнювати та заслуховувати на оперативних нарадах.

2.5. Під час виїздів у відрядження з метою перевірки діяльності органів внутрішніх справ обов’язково вивчати та відображати в довідках окремим розділом стан роботи в підпорядкованих територіальних підрозділах із забезпечення прийняття та реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Копії довідок за результатами таких перевірок у 3-денний строк після повернення з відряджень подавати до Головного штабу МВС України для узагальнення.

 

3. Начальникам ГУМВС, УМВС:

3.1. Кожен факт неприйняття, нереєстрації в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події розцінювати як порушення законності. За виявленими фактами приховування від обліку шляхом неприйняття, нереєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події у 10-денний строк проводити службові розслідування. Узгоджені зі штабами та інспекцією з особового складу висновки службових розслідувань із пропозиціями про накладення на працівників дисциплінарних стягнень затверджувати особисто. Копії висновків службових розслідувань разом з обліковими картками направляти до управління інспекції з особового складу

Департаменту кадрового забезпечення МВС України. Накази про накладення дисциплінарних стягнень на працівників органів внутрішніх справ, які допустили такі порушення, доводити до відома всього особового складу.

3.2. Забезпечити ефективну роботу комісій ГУМВС, УМВС з контролю за станом прийняття та реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події в структурних підрозділах та районних, районних у містах, міських управлінь (відділів), лінійних управлінь (відділів) внутрішніх справ (далі - органи внутрішніх справ). Не менше двох разів на рік особисто брати участь у роботі цих комісій.

3.3. Забезпечити вільний доступ громадян до приміщень органів внутрішніх справ, у яких здійснюється прийом громадян. У кожному органі внутрішніх справ виділити та обладнати у разі їх відсутності спеціальні кімнати для прийому громадян з розміщенням у них стендів із інформацією про прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про вчинені кримінальні

правопорушення та інші події та організовувати їх прийом.

3.4. Увести в чергових частинах органів внутрішніх справ єдиний облік заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

4. Начальникам структурних підрозділів апарату МВС України, ГУМВС, УМВС організувати вивчення цього наказу з особовим складом і забезпечити його виконання. Прийняти від відповідних категорій працівників заліки зі знання вимог цього наказу та нормативно-правових актів, що ним затверджені.

5. Департаменту матеріального забезпечення МВС України, ГУМВС, УМВС забезпечити виготовлення необхідної кількості бланків облікових документів.

6. Визнати таким, що втратив чинність, наказ МВС України від 14 квітня 2004 року № 400 „Про порядок приймання, реєстрації та розгляду в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 6 травня 2004 року за № 571/9170.

7. До 30 червня 2013 року в чергових частинах МВС України, Головному управлінні боротьби з організованою злочинністю МВС України (далі - ГУБОЗ МВС України), ГУМВС, УМВС та територіальних підрозділах боротьби з організованою злочинністю єдиний облік заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події здійснювати в паперовому вигляді шляхом ведення журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

8. Контроль за додержанням правил ведення журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події здійснює оперативний черговий МВС України, ГУБОЗ МВС України, територіальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю, ГУМВС, УМВС.

9. Департаменту інформаційно аналітичного забезпечення МВС України (Аршинов І.А.), Департаменту матеріального забезпечення МВС України (Зінов П.І.), Головному штабу МВС України (Лазарев А.А.) з 1 липня 2013 року в ГУМВС, УМВС, міських, районних та лінійних органах внутрішніх справ запровадити ведення єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події в електронному вигляді з дотриманням вимог норм законодавства щодо захисту персональних даних.

10. Цей наказ набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України, але не раніше дня його офіційного опублікування.

11. Головному штабу МВС України (Лазарев А.А.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

12. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра генерал-полковника міліції Черних С.П. та заступників Міністра відповідно до розподілу обов’язків.

 

Міністр

генерал внутрішньої служби

України В.Ю. Захарченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ МВС України

19.11.2012 № 1050

 

 

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

17 грудня 2012 р.

за № 2095/22407

 

ІНСТРУКЦІЯ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)