АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Можливий варіант виконання практичної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I Варіант
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  5. III. Основний зміст роботи
  6. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  7. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  8. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  9. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  10. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. VІІ. Оформлення роботи
  12. Алгоритм виконання курсової роботи

Варіант 1

До певної теми(за вказівкою вчителя) визначити в загальному зміст і форми підготовчих робіт до всіх текстів.

Варіант 2

До конкретного тексту продумати підготовчу роботу, передбачивши місце твору в темі, жанр, ідейний зміст тексту, словникову роботу, унаочнення чи технічні засоби. Продумати форму проведення, запитання до учнів.

Варіант 3

У роботі над змістом частин тексту скласти систему запитань для осмислення вчинків героїв у такій послідовності: репродуктивні питання, причинно-наслідкові для з’ясування мотивів поведінки, оцінного характеру.

Передбачити словникову роботу: прийоми пояснення незрозумілих слів, розкриття змісту зображувальних засобів.

Варіант 4

Продумати і записати запитання-завдання для складання мовної партитури(3-4-ті класи) з метою формування навичок виразного читання.

Варіант 5

Враховуючи жанр і зміст твору, спланування можливі творчі роботи у зв’язку з читанням, дати рекомендації до їх складання.

Вимоги до словесного малювання. До цього виду роботи варто готувати дітей за таким алгоритмом:

  • визнач особи, предмети для малювання
  • розташуй їх на картині
  • назви дії героїв

Пам’ятай: один герой може виконувати лише одну дію.

  • добери кольори до малювання
  • виразно перекажи цей епізод.

Добір матеріалів для характеристики героя: знайти внутрішні монологи героя, проаналізувати мовностилістичні засоби, якими автор користується для створення образу, як ставляться інші герої до цього персонажа, визначити уривки в творі, які пояснюють риси характеру героя, скласти план розповіді про героя.

Творчий переказ (за зміною особи сповідача): визначити особу оповідача,зробити заміну форм займенників й дієслів, продумати,які місця у творі треба опустити, а які додати.

Продовження сюжету.

Скласти запитання для розвитку сюжетних ліній.

Розповідь за аналогією: скласти план сюжету твору, провести за цим планом аналогію до прочитаного з власного досвіду.

Варіант 6

Підготувати і драматизувати казку за вибором викладача.

Варіант 7

Скласти план проведення узагальнюючої бесіди, слово вчителя записати повністю.

 

ІУ. Підведення підсумків практичного заняття

 

 

Змістовий модуль №2

Практичне заняття № 3

Тема Складання плану-конспекту уроку читання на ознайомлення з новим твором

Студенти повинні знати: структуру уроку читання на вичення нового твору, прийоми, що сприяють виробленню ріхних якостей читання

Студенти повинні вміти: добирати прийоми, що сприяють виробленню швидкого, свідомого, правильного та виразного читання, добирати види та форми читання стосовно вікові учнів

Кількысть годин: 1

Література та обладнання:: С.І.Дорошенко Методика викладання української мови в початкових класах - К.,"Вища школа", 1992 р.

Програма середньої загальноосвітньої школи. 1—4 кла­си.— К,: Рад. школа, 1986., підручники початкових класів для читання

Хід заняття


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)