АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Гроші та їх якості

Читайте также:
  1. А) Фінанси – це відносини, а не гроші. Із зміною грошей фінансові відносини не змінюються.
  2. Аналіз узагальнюючих показників якості продукції
  3. Аналіз якості виготовленої продукції.
  4. Аналіз якості продукції
  5. Аналіз якості товарних запасів
  6. Анкета обстеження якості готельних та ресторанних послуг
  7. Асортимент, показники якості і умови зберігання соняшникової та кукурудзяної рослинних олій
  8. Аспекти оцінювання якості адміністративних послуг
  9. Аудит якості буває зовнішнім і внутрішнім.
  10. Банківські гроші
  11. В. Набір гідрохімічний нгх для оцінки якості води в ході розвідки джерел водопостачання
  12. Визначення сили як фізичної якості. Режими роботи м'язів при силовому навантаженні

Обговорюючи ідею мотивів для зберігання грошей

Є кілька мотивів для зберігання грошей. Зберігання грошей не те ж саме, що витрачати гроші, коли ми купуємо їжу. Ми зберігаємо гроші зараз, щоб провести їх пізніше. Використання грошей як засобу обміну і заощадження в основний причини, чому люди хочуть, щоб утримати його. Люди можуть тримати своє багатство у різних формах - гроші, векселі, цінні папери та майно. Для простоти будемо вважати, що є тільки два засоби: гроші, засіб обміну, що не платить відсотки, і облігації. Як люди заробляють дохід, вони додають до своїх багатством. Як вони витрачають, вони руйнують своє багатство. Як люди розподіляють своє багатство в будь-який момент між грошима та облігаціями?

Існує очевидна вартість в зберіганні будь-яких грошей. Люди будуть тримати гроші тільки тоді, коли є вигода, щоб компенсувати ці витрати. Тепер розглянемо, що це за вигода може бути.

1) У грошовій економіці ми використовуємо гроші, щоб купити товари і послуги і отримувати гроші в обмін на товари і послуги, які ми продаємо. Без грошей, здійснення угод прямого бартеру було б дорогим у часі і зусиллях(коштувало б часу і зусиль). Зберігання грошей економить час і зусилля, витрачені на проведення операції.

Якщо угоди були ідеально синхронізовані, ми хотіли б отримувати дохід від продажу товарів і доходів від продажів, в ту ж мить ми зробили покупки товарів і послуг, які ми хочемо споживати.

Трансакційний мотив для зберігання грошей відображає той факт, що платежі і надходження не ідеально синхронізовані.

2) В невпевненому світі, є попереджувальний мотив, щоб зберігати гроші. Заздалегідь ми вирішуємо зберігати гроші зустрічаючи труднощі, які ми не можемо ще передбачати.

 

Гроші та їх якості

Що таке гроші? Гроші можуть бути все, що, як правило, приймаються в якості оплати за товари і послуги. Хоча все може служити в якості грошей, так як на практиці матеріал повинен володіти наступними якостями:

Стабільність. Вартість грошей має бути більш-менш такою ж сьогодні і в майбутньому. У суспільстві, де цінність зростатиме, або витрачати гроші, якщо відразу ж думаю, якщо нічого не буде коштувати завтра. Будь-яке з цих дій може бути шкідливо для економіки.

Переносимість. Сучасні гроші повинні бути достатньо малі і досить легкий для людей, щоб носити з собою.

Міцність. Обраний матеріал повинен мати розумну тривалість життя. З цієї причини більшість країн використовують високоякісний папір для своїх грошей.

Однорідність. Однакова деномінація повинна мати те ж значення.

Подільність. Однією з головних переваг над бартером є їх здатність бути розділеними на частини.

Впізнаваність. Гроші повинні бути легко пізнавані, якими вони є, і складними для копіювання. Якість паперу і гравюр роблять паперові гроші вкрай складними для підробки. Ми можемо також визначити за тим, що вони робить, яке є забезпечення: засобу обміну; міра вартості, засіб заощадження.

Валюта. Гроші, які ви найкраще знаєте, складаються з паперових грошей і монет, що ви майже щоденно використовуєте.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)