АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

Читайте также:
  1. Аналіз змін у пропозиції й у розмірі (обсязі) пропопзиції: Чинники пропозиції.
  2. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ І ВИСНОВКИ
  3. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага
  4. ВЗАЄМОДІЯ ПОПИТУ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
  5. Визначення й обґрунтування вибору проблеми мешканців Харківської області, для вирішення якої слід розробити пропозиції до регіональної політики
  6. Висновки
  7. ВИСНОВКИ
  8. Висновки
  9. Висновки
  10. ВИСНОВКИ
  11. Висновки
  12. Висновки

 

Основною метою даної роботи є розробка заходів щодо вдосконалення обліку сировини і матеріалів ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

Для досягнення поставленої мети в роботі проведено аналіз існуючої системи обліку сировини і матеріалів в ході якого виявлено такі результати:

- ситуація свідчить про зниження ефективності діяльності підприємства, що ще раз підтверджує необхідність розробки заходів щодо підвищення ефективності товароруху.

- проведений у розділі 2 аналіз показав, що на підприємстві спостерігається стійка динаміка зростання товарообігу в м. Хмельницькому. Як вже зазначалося, доставка продукції проводиться зі складів у місті Хмельницькому.

У даній роботі пропонується розширити канали товаропросування і відкрити два роздрібних магазини (один в м. Хмельницький і один в м. Києві), які будуть реалізовувати продукцію підприємства під власним брендом.

Основним чинником конкурентоспроможності даних роздрібних магазинів буде їх цінова політика, тобто ціни будуть встановлювати нижче, ніж в інших магазинах, які торгують аналогічною продукцією.

Підприємства роздрібної торгівлі міста роблять націнку на оптові ціни в середньому від 30 до 35%, з метою підвищення конкурентоспроможності нових роздрібних відділів та закріплення їх на ринку, пропонується встановити націнку на 10% нижче, ніж у конкурентів (тобто з урахуванням закупівельних цін компанії націнка 26% на продукцію підприємства).

Таким чином, виручка від реалізації роздрібного відділу в м. Хмельницький складе 384 тис. грн. на місяць (4608 тис.грн. в рік), а по м. Київ - 326 тис. грн. на місяць (3912 тис.грн. в рік).

Капітальні витрати проекту складуть 244 тис. грн., Грошові кошти на придбання обладнання планується брати з накопиченого прибутку підприємства.

Так само впровадження даного проекту потребує залучення умовно-постійних витрат на оплату праці працівників. Планується набрати чотирьох продавців-касирів. Так ми плануємо орендувати роздрібні відділи у великих магазинах, то найм допоміжного персоналу не потрібно, тому що його послуги входять у вартість оренди торгових площ.

Впровадження даного заходу призведе до збільшення валового прибутку на 688 тис. грн., або на 38,3%, а запас фінансової міцності компанії складе 18,1%, проти 15,2% до впровадження заходу. Рентабельність діяльності при цьому зросте на 0,6% і складе 6,5%, проект при цьому окупиться за 1,6 місяця.

Проаналізувавши ліквідність підприємства, можна сказати, що у нього достатньо обігових коштів для погашення боргів, ліквідувати короткострокову заборгованість. Про це свідчить збільшення у 2014р. більш, ніж у два рази відповідно до 2013 року коефіцієнта поточної ліквідності, який склав 2,3. Коефіцієнти платоспроможності є незадовільними, та дуже сильно відхиляються від оптимальних показників, хоча у 2014 році вони також, як і коефіцієнти ліквідності, стали краще, але не досягли допустимих норм. Отже, можна зробити висновок, що фінансовий стан аналізованого підприємства є незадовільним для здійснення його господарської діяльності. Необхідно звернути увагу на вирішення проблем його ліквідності та платоспроможності. А саме було підвищено виготовлення продукції за рахунок заключення договору з поставщиками. Їм було запропоновано знижки на товари, але за умови, що ми розрахуємося з ними пізніше. Їм це вигідно тому що продукція, яку виготовляє ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» за своєю якістю і ціною складає конкуренцію на внутрішньому, а також і на зарубіжних ринках.

В результаті виявилося, що ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» може значно покращити свій стан, що необхідно зробити, адже підприємство повинне без труднощів розраховуватися за своїми зобов’язаннями, а кредиторів цікавить можливість позичальників вчасно та повністю повертати позичені кошти, тому якщо не вирішувати цю проблему, то у майбутньому підприємству важко буде отримати банківську позику та розраховуватись за своїми зобов’язаннями.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)