АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Чому варто носити вишиванку

Читайте также:
  1. Альтернативні теорії вартості
  2. Аналіз собівартості за елементами витрат і калькуляційними статтями
  3. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ОДИНИЦІ ОКРЕМИХ ВИРОБІВ
  4. Аналіз собівартості окремих видів продукції
  5. Аналіз собівартості порівнюваної товарної продукції
  6. Вартості активів
  7. Вартості грошей
  8. Види вартості основних засобів (фондів).
  9. Види вартості, які визначаються при оцінці
  10. Визначення вартості об'єктів амортизації
  11. Визначення вартості облігацій
  12. Визначення вартості урожаю, обчислення й порядок сплати страхових премій.

Українські вишиванки ніколи не втрачали популярності. Їх носять дорослі й діти, чоловіки і жінки, українці та іноземці. Якщо раніше вишиванку одягали лише на тематичні заходи, то сьогодні вишита сорочка стала звичною частиною повсякденного гардероба.

Чому до вишиванки ставляться з такою повагою та любов’ю?

По-перше, це не лише зручний, а й безпечний для здоров’я одяг. Адже традиційно вишивають на полотні або льоні, а ці тканини чудово пропускають вологу, не викликають алергії, вони приємні для тіла.

По-друге, вишиванка ідеально поєднується з будь-яким одягом: шкільною формою, джинсами, шортами різних фасонів. Вишита сорочка завжди має вигляд елегантний та стриманий і водночас яскравий та оригінальний.

По-третє, вишиванку вважають потужним оберегом. Наші предки вірили в силу вишитих візерунків. Кожен елемент вишивки має своє значення, а всі разом бережуть людину від негараздів.

По-четверте, вишиванку здавна вважають символом і гордістю української культури. Вона береже традиції наших предків. Вишита сорочка – як патріотична пісня.

Ось чому вишиванка є такою улюбленою й популярною в нашому народі. (160 сл).

 

Завдання

· Пояснити лексичне значення слів оберіг (предмет, який забезпечує захист, береже від біди), символ (умовне позначення певного предмета, поняття або явища), традиція (досвід, звичаї, погляди, смаки, норми поведінки і т. ін., що склалися історично й передаються з покоління в покоління.), гардероб (тут: увесь одяг однієї людини), алергія (підвищена чутливість організму до певних речовин).

· Дібрати синоніми до слів негаразди (біди, неприємності), елегантний (вишуканий, витончений), популярний (відомий).

· Визначити тему й головну думку тексту.

· З’ясувати, які типи мовлення поєднано в тексті.

· Визначити стиль тексту, свою думку довести.

· Скласти і записати план тексту

Орієнтовний:

І. Вишиванки ніколи не втрачали популярності.

ІІ. Чому до вишиванки ставляться з повагою та любов’ю.

1. І зручний, і корисний для здоров»я одяг.

2. Ідеально поєднується з будь-яким одягом.

3. Вишиванка – потужний оберіг.

4. Символ і гордість української культури.

5. Такі причини популярності вишитої сорочки.

· Усно переказати текст.

 

 


[1] Див. Готуймося до уроків з української мови у 6 класі: контроль знань: методичний посібник для вчителя / О.П. Глазова. — Київ: Видавничий дім «Освіта», 2014.

 

[2]Див. Мовне портфоліо. Робочий зошит з розвитку мовлення: навчальний посібник для 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів / О.П. Глазова. — Київ: Видавничий дім «Освіта», 2014.

 

[3] Твір-роздум про вчинки людей на основі власних спостережень і вражень у художньому стилі. Див. Програма Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (5-9 класи).

 

1 Слова «вступ», «основна частина» та «кінцівка» («висновок») у плані не записуються.

[4] Замітка в газету типу роздуму про вчинки людей. Див. Програма Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (5-9 класи)

 

[5] Див. Готуймося до уроків з української мови у 6 класі: контроль знань: методичний посібник для вчителя / О.П. Глазова. — Київ: Видавничий дім «Освіта», 2014.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)