АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Від чого залежить амплітуда вимушених коливань?

Читайте также:
  1. Від вмісту яких нутрієнтів залежить поняття “феномен морської риби”?
  2. Від ситуації, особливостей співрозмовника (аудиторії) залежить і лексичне наповнення
  3. Дане спiввiдношення залежить вiд особливостей дiяльностi торговельного пiдприємства, i може бути рiзним.
  4. Ефективність протидії корупції залежить від того, як це явище розуміється. Правильне розуміння корупції є необхідною умовою правильного вибору засобів протидії їй.
  5. Мова – це доля нашого народу і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її (Гончар).
  6. Написати рівняння гармонічних коливань серцевого м’яза людини, якщо він робить 45 скорочень за секунду, а амплітуда коливань 1 см.
  7. Приклад 8.5. Нехай лінія має ті самі параметри, що і в прикладі 8.4. Визначити, на якій віддалі від початку лінії амплітуда напруги буде у два ралі менша, ніж на її вході.
  8. Стан компанії залежить від того на скільки успішно вона може реагувати на різні позитивні і негативні впливи середовища.
  9. Теорема Карно: коефіцієнт корисної дії циклу Карно не залежить від властивостей робочого тіла, а тільки від __________ гарячого і холодного тіла.
  10. Територія залежить, головним чином від того, як густо населені місця, у яких ця тварина
  11. Чи залежить від дати надходження або сплати коштів нарахування доходів і витрат?

Амплітуда вимушених коливань залежить від значення зовнішньої періодичної сили, тобто від енергії, яка надходить до коливальної системи під час коливань. Кількість енергії (частина від амплітудного значення), що надходить до коливальної системи визначається також по співвідношенню частоти зовнішньої сили з власною частотою коливальної системи: чим менше відрізняють ці частоти, тим більшою буде амплітуда результуючих коливань

37. Резонанс – явище різкого збільшення амплітуди вимушених коливань, за умови, що частота зовнішньої сили , що періодично змінюється, збігається з власною частотою коливань системи.

38. Негативний вплив резонансу: руйнування будівель, механізмів і споруд внаслідок різкого збільшення амплітуди.

39. Застосування резонансу: у роботі вібромашин у гірничодобувній промисловості, в акустиці, в медицині для приймання та передавання радіосигналів.

40. Резонансна крива та її аналіз А

Аналізуючи графіки, можна зробити висновок:

а) найбільша амплітуда коливань під дією зовнішньої сили

досягається тоді, коли частота зовнішньої змінної сили Fmp1

з власною частотою коливань Fmp2

Fmp3

б) чим більша є в системі сила тертя, тим меншим є пік

резонансної кривої, тобто тим слабше виражений резонанс

Резонансна крива – графік залежності амплітуди вимушених коливань від частоти зміни зовнішньої сили.

Від чого залежить амплітуда коливань під час резонансу

Амплітуда коливань під час резонансу залежить від амплітуди зовнішньої періодичної сили та від величини сил тертя, що діють в системі.

42. Автоколивання – незатухаючі коливання, які можуть виникати в системі за рахунок надходження енергії від постійного джерела, що регулюється самою системою


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)