АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Джерела інформації та порядок формування даних про податкових борг. Картка боржника

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  3. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. II. Порядок заполнения Запроса
  5. II. Порядок заполнения Заявления
  6. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  7. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  8. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  9. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  10. II. Порядок проведения оценки качества звучания.
  11. II. ПОРЯДОК СУДНЫЙ
  12. II. Структура Переліку і порядок його застосування

 

Формування даних про податковий борг

Податковий борг виникає за платежем за певний період як різниця між нарахованими та сплаченими сумами податкових зобов’язань, а його абсолютна величина визначається від’ємним сальдо розрахунків з бюджетом на фіксовану дату.

Основні звітні показники податкового боргу:

§ податковий борг на початок періоду;

§ сформований податковий борг за період;

§ зменшений податковий борг за період;

§ податковий борг на кінець періоду;

§ новостворений податковий борг на кінець періоду.

Податковий борг на початок періоду – це сума податкового боргу, яка зафіксована на перший день визначеного періоду за певною кількістю боржників.

Сформований податковий борг за період – це сума податкового боргу, що виникла протягом визначеного періоду, без урахування сум, які призвели до зменшення податкового боргу за той же період.

Сформований податковий борг за період може виникнути у разі несплати у граничний термін:

- узгоджених поточних податкових зобов'язань платника;

- донарахованих за результатами документальних перевірок узгоджених

податкових зобов'язань (у т. ч. пені та штрафних санкцій);

- штрафних санкцій, а також нарахованої пені;

- відстрочених (розстрочених) податкових зобов'язань.

Зменшений податковий борг за період – це сума всіх платежів, які протягом визначеного періоду призвели до зменшення податкового боргу (залежно від строків та типів податкового боргу, в рахунок яких було зараховано таке зменшення).

Податковий борг на кінець періоду – це сума податкового боргу, яка зафіксована на початок визначеного періоду за певною кількістю боржників, збільшена на суму сформованого податкового боргу за період та зменшена на суму, зараховану в погашення (зменшення) податкового боргу за такий період.

 

Новостворений податковий борг на кінець періоду – це та частина суми сформованого податкового боргу за період, яка відповідно до і с н у ю ч о г о порядку обліку платежів у картках особових рахунків платників податків залишилася непогашеною на останній день такого періоду.

 

 

Картка боржника

 

Інструментом, який забезпечує інформаційну підтримку працівників підрозділів погашення податкового боргу ОДПС, є спеціально розроблений програмний продукт АС “Облік боржників та заходів погашення” (умовне позначення проекту АС “Боржники”).

АС “Боржники” є робочим документом працівників підрозділів погашення податкового боргу ОДПС, реалізованим як складова частина програмного комплексу АІС “Облік податків та платежів”.

 

У разі виникнення випадку податкового боргу у боржника автоматично відкривається Картка боржника, яка містить повну інформацію про конкретний випадок податкового боргу конкретного боржника.

Кожний боржник має стільки карток боржника, скільки в нього відкрито випадків податкового боргу.

Картка боржника автоматично закривається у разі повного погашення податкового боргу (закриття випадку податкового боргу) боржника.

На підставі даних АС “Боржники” працівники підрозділів погашення податкового боргу ОДПС – податкові керуючі аналізують інформацію про конкретного боржника та застосовують заходи щодо погашення податкового боргу.

 

Картка боржника складається із:

- облікових даних боржника;

- інформації про типи, статус (вид статусу) податкового боргу;

- інформації про збільшення (зменшення) суми випадку податкового боргу;

- щоденника роботи з боржником.

 

Поновлення даних у Картці боржника здійснюється таким чином:

 

· облікові дані боржника, інформація про типи, статус (вид статусу) податкового боргу та про збільшення (зменшення) суми випадку податкового боргу поновлюються постійно в автоматичному режимі;

· інформація до щоденника роботи з боржником (зокрема, в обов'язковому порядку, до інформаційного поля “Примітка”) заноситься особисто працівником підрозділу погашення податкової заборгованості – податковим керуючим за кожним фактом застосування певних заходів, спрямованих на погашення податкового боргу конкретного боржника (у т. ч. направлення (вручення) податкової вимоги).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)