АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Співвідношення понять “податкове зобов’язання”, “грошове зобов’язання” та “податковий борг”

Читайте также:
  1. Багатовимірність людського буття: співвідношення біологічного і соціального в людині
  2. Важно понять, что любой финансовый кризис – это отсутствие денег. Приходят деньги – кризис заканчивается.
  3. Взаємозв’язок понять «ринок» і «ринкова економіка». Класифікація ринків
  4. Види поділу понять
  5. Види понять за змістом
  6. ВИЗНАЧЕННЯ ОСНОВНИХ ПОНЯТЬ ПРОГРАМИ ЗА ТЕМОЮ ДОСЛІДЖЕННЯ
  7. Джерело інформації – елемент, який в змозі формувати або вироблять вхідні співвідношення для системи.
  8. Для уникнення ускладнень необхідно стежити за співвідношенням сили тиску реаніматора і пружності грудної стінки потерпілого.
  9. Если бы автор не ввел его в роман, изменилась ли что-то в фабуле? А какова его роль в сюжете? Помогает ли он понять законк «художественной целостности?»
  10. Жодна з відповідей не характеризує співвідношення цих норм.
  11. Змiст i обсяг понять
  12. Зробіть порівняльний аналіз понять «керівник» та «лідер».

Поняття погашення податкового боргу: нормативне та теоретичне.

3. Поняття та види статусів податкового боргу.

4. Особливість механізму впливу контролюючих органів у сфері оподаткування на боржника.

5. Критерії розподілу та категорії боржників.

6. Напрямки формування даних у автоматизованій системі “Картка боржника” щодо наявності податкового боргу.

7. Складові елементи та процедура оновлення даних у “Картці боржника”.

8. Поняття безнадійного податкового боргу.

 

Тема 2. Компетенція органів ДПСУ щодо погашення податкового боргу. Організація роботи підрозділів оперативно-запобіжних заходів зі скорочення податкового боргу УПМ

Ключові слова та поняття: податковий борг, грошове зобов’язання, погашення податкового боргу, штатний розклад, принципи організації роботи підрозділів погашення податкового боргу, функція погашення податкового боргу.

Лекція - 4 години.

Семінарське заняття – 4 години.

Література:

1. Податковий кодекс України №2755-VI від 2 грудня 2010р.

2. Про функціональні повноваження підрозділів ДПС України та їх організаційну структуру: Наказ ДПС України №185 від 29.11. 2011 р.

3. Порядок призначення та звільнення податкового керуючого, а також перелік його функцій та повноважень, затверджений Міністерства фінансів України від 24.10.2012 № 1112, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 листопада 2012 р. за № 1908/22220.

 

 

СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ – 1

1. Загальна характеристика структурних підрозділів ОДПС, до основних функцій яких віднесено погашення податкового боргу.

2. Податковий керуючий та його повноваження.

3. Поняття заходів забезпечення погашення податкового боргу та їх види.

СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ – 2

1. Поняття та правове регулювання погашення податкового боргу за рахунок коштів платника податків та майна.

2. Зміст функцій підрозділів Департаменту погашення податкового боргу та Управління організації оперативних заходів із скорочення податкового боргу.

 

Загальна характеристика структурних підрозділів ОДПС, до основних функцій яких віднесено погашення податкового боргу.

 

В ОДПС України кожний структурний підрозділ виконує конкретні функції, для чого його співробітники наділені низкою повноважень. Забезпечення погашення податкового боргу як основна функція, що випливає із назви структурного підрозділу, характерна для Департаменту погашення податкового боргу, що на місцях представлений управліннями та відділами. Також окрему діяльність, у зв’язку із необхідністю представлять ОДПС у судах з питань погашення податкового боргу, проводять управління (відділи) правової роботи ОДПС (т. з. юридичні відділи). Готують подання чи позови про погашення податкового боргу за рахунок коштів або майна платників податків, що мають податковий борг.

Орган стягнення - державний орган, уповноважений здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах повноважень, встановлених цим Кодексом та іншими законами України.

Платнику надається можливість погасити податковий борг у добровільному порядку, для чого органи державної податкової служби здійснюють заходи запобіжного характеру:

¨ направляють платнику податкову вимогу з повідомленням, що його майно та майнові права перебувають у податковій заставі до повного погашення податкового боргу;

¨ здійснюють контакти з платником (за телефоном, особисті зустрічі – у разі появи платника у відповідь на отриману вимогу) для обговорення питань, пов’язаних із погашенням податкового боргу;

¨ приймають рішення щодо надання розстрочення чи відстрочення сплати податкових зобов‘язань, податкового боргу.

Роз’яснення відповідальності за невиконання зобов’язань зі сплати платежів до бюджету, надання інформації щодо існуючих заходів погашення можуть сприяти погашенню платником боргу без застосування всього комплексу процедур погашення.

Якщо запобіжними заходами не досягнуто поставленої мети – повного погашення податкового боргу, інформація, отримана від платника, допоможе органам державної податкової служби прийняти об’єктивне рішення щодо застосування наступних процедур погашення.

За рішенням платника податків оплата його податкових зобов’язань або погашення податкового боргу може бути здійснена шляхом заліку непогашених зустрічних грошових зобов’язань відповідного бюджету перед таким платником податків, що виникли відповідно до норм податкового або бюджетного законодавства чи цивільно-правових угод, строк погашення яких настав до моменту виникнення податкових зобов’язань платника податків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)