АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Неузгоджене означення

Читайте также:
  1. З ВИЗНАЧЕННЯ, ПОЗНАЧЕННЯ ТА СКОРОЧЕННЯ
  2. Змінна має ім’я. Мнемонічне позначення змінної (ідентифікатор) називають іменем.
  3. Лексико-семантична та граматична специфіка термінів на позначення явищ спорту
  4. Наслідки зміни торговельної марки чи іншого позначення правоволодільця
  5. Означення
  6. Означення (узгоджене, неузгоджене).Прикладка.
  7. Означення визначеного інтеграла
  8. Означення та функції операційної системи
  9. Основні терміни та їх означення
  10. Основні терміни та їх означення
  11. Основні терміни та їх означення

У латинській мові, як і в українській, зустрічається неузгоджене означення, виражене іменником у родово­му відмінку. Українською мовою воно перекладається прикметником або іменником. Наприклад:

aqua Menthae м'ятна вода (дослівно вода м'яти)

thea Thiliae липовий чай (чай липи)

columna vertebrarum хребетний стовп (стовп хребців)

Неузгоджене означення входить до складу багатьох медичних термінів. В фармацевтичній термінології, як правило, неузгоджене означення вживається у родовому відмінку однини, за винятком: aqua Amygdalarum мигдальна вода (вода мигдалів) massa pilularum пілюльна маса (маса пілюль) oleum Olivarum оливкове масло

Неузгоджене означення, яке вказує на назву рослин, а також хімічного елемента або лікарського засобу, пи­шеться з великої літери.

tmctura Belladonnae — настойка красавки

tabulettaВromcamphorае - таблетка бромкамфори.

 

VI. План і організаційна структура заняття.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)