АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. 1. Аналіз лексичних вправ у чинних підручниках англійської мови для початкової школи

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

1. Аналіз лексичних вправ у чинних підручниках англійської мови для початкової школи.

· Карп’юк О.Д. Англійська мова: Підруч. Для 2 кл. загальноосвітніх навчальних закладів. – К.: Навч. книга, 2002. – 144 с.

· Плахотник В.М., Полянська Т.К. English: Підручник для 3-го класу. – К.: Ірпінь, 2003. – 158 с.

· Плахотник В.М. English: Підручник для 2-го класу. – К.: Ірпінь, 2004. – 158 с.

Ознайомтеся з лексичними вправами одного з уроків обраного підручника. За наведеною нижче схемою підготуйте їх аналітичний огляд. Будьте готові представити його на практичному занятті у вигляді усної доповіді.

1. Тема уроку: 4. Етапи формування лексичної навички:

2. Кількість лексичних одиниць: 5. Способи семантизації лексичних одиниць

3. Практичні цілі вправ

 

2.. Ознайомтеся з фрагментом уроку з навчання активного лексичного матеріалу в початковій школі. Зверніть увагу на а) навчальні прийоми використані вчителем на кожному з трьох етапів навчання активної лексики, б) способи семантизації нових лексичних одиниць, в) різновид опор, які стимулюють висловлювання учнів, г) освітній потенціал лексичного матеріалу.

3. Проаналізуйте фрагмент уроку з навчання активного лексичного матеріалу в початковій школі: навчальні прийоми на кожному з трьох етапів навчання активного лексичного матеріалу; способи семантизації нових лексичних одиниць; мовленнєві ситуації, які моделюють потенціальне спілкування молодших школярів з носіями англійської мови; різновид опор, які стимулюють висловлювання учнів; освітній потенціал лексичного матеріалу.

Аргументуйте свою точку зору щодо змін у цьому фрагменті уроку.

4. За власним уподобанням оберіть один із чинних підручників чи посібників для початкової школи. Виберіть тематичні лексичні одиниці та укладіть фрагмент уроку з навчання молодших школярів активного лексичного матеріалу. Визначте навчальні прийоми для кожного з трьох етапів навчання активної лексики. Оберіть найоптимальніші способи семантизації нових лексичних одиниць. Придумайте мовленнєві ситуації, які моделюють англомовне потенційне спілкування молодших школярів з носіями мови, та опори, які стимулюють висловлювання учнів. Визначте освітній потенціал лексичного матеріалу. Письмово оформіть укладений фрагмент уроку. Будьте готові в ролі вчителя провести фрагмент на практичному занятті.

Фрагмент уроку з навчання молодших школярів активного лексичного матеріалу Етап І. Ознайомлення учнів з новими лексичними одиницями (ЛО)

Цілі:

- семантизувати нові ЛО: a pet, a cat, a kitten, a dog, a puppy, a rabbit, a hamster, a canary, a goldfish, an elephant, a mouse, та окреслити сферу їх застосування:

- продемонструвати звукову, графічну й граматичну форми нових ЛО.

Прийом 1 - введення нової лексики за допомогою лінгвокраїно­знавчого коментаря, предметної та/чи зображальної наочності.

Мета - окресливши сферу застосування нових ЛО семантизувати їх.

Теасher (Т.): Англійці дуже дбайливо поводяться з тваринами. Вони люблять їх і прищеплюють цю любов своїм дітям. Тому майже в кожного вашого ровесника у Великій Британії є якийсь домашній улюбленець - а реt. А реt - це улюб­лена домашня тварина, яку доглядають з любов'ю і ласкою (демонструються іграшки чи малюнки; кожне слово вимовляється чітко й трохи уповільнено), наприклад, а саt, а kіttеn, а dog, а рuррy, а rabbit, a hamster, a canary, a goldfish, an elephant, a mouse. А яка з цих тварин не може жити вдома? Так, an elephant. А чому? Через його великі розміри.

Прийом 2 -відповіді на запитання вчителя (без уживання в мовленні нових ЛО).

Мета - перевірити в ігровій формі розуміння учнями значення нових ЛО.

Т: Чи дивились ви мультфільм “Таємниця Третьої планети”? А хто автор сцена­рію? Відомий письменник-фантаст Ігор Всеволодович Можейко (народився у 1934 році). Його псевдонім, що в перекладі з грецької значить несправжньо іменований, - Кір Буличов. А хто головний персонаж? Так, дівчинка Аліса Селезньова, яка живе у третьому тисячолітті в Москві. А ким працював її тато - професор Селезньов? Так, директором московського Космозоо.

Він запросив прибульців з іншої планети, які цікавляться фауною, тобто тваринним світом, нашої планети. А як же вони нас зрозуміють? У прибульців є прилад, який перекладає їхню мову лише на англійську й навпаки. То ж розмовлятимемо з ними англійською.

Прибульці ніяк не можуть запам'ятати, як виглядає та чи інша тварина. Давайте допоможемо їм. (Прикріпивши до одягу малюнок із зображенням прибульця, вчитель від його імені ставить запитання).

Т: (показуючи малюнок чи іграшку кота): Is this a cat?

Рls.: (учні): Yes, it is.

Т: Thank you.

Т: (показуючи малюнок чи іграшку кролика): Is this a dog?

Рls.: No, it isn’t.

Т: (показуючи малюнок чи іграшку кролика): Іs this a rabbit?

Рls.: Yes, it is.

Т: Thank you.

Прийом 3 - фонетичне опрацювання нових ЛО в опорі на їхню графічну форму (виконання вправ в імітації).

Мета - вчити учнів правильно вимовляти нові ЛО.

Т: Щоб наші інопланетні гості краще запам'ятали назви домашніх улюбленців, малюнки із їх зображенням підписано (наприклад, а саt), а також подається транскрипція - [kæt]. (Учитель, показуючи малюнки, пояснює вимову буквосполучення ph, яке у слові elephant виділено іншим кольором, і правила читання літер с та k перед різними голосними у словах cat,canary, kitten тощо).

А які слова схожі (за звучанням чи за написанням) на українські чи російські назви цих тварин? Так, а cat, a canary Такі слова називаються інтернаціо­нальними.

And now repeat after me all the names of our pets: a pet, a cat, a kitten, a dog, a puppy, a rabbit, a hamster, a canary, a goldfish, an elephant, a mouse.

Прийом 4 - бесіда в режимі Т - Рls.

Мета - ознайомити учнів з особливостями граматичної форми нових ЛО, зокрема утворення множини слів puppy, canary, fish,,mouse, а також вживання неозначеного артикля ап зі словом elephant.

T: Thank you, kids.Well done. Ви добре підготувалися до відвідування виставки „Pets”, на якій представлено не одну, а декілька тварин одного виду. Спостерігаючи за поведінкою гіда, вчіться представляти pets нашим інопланетним гостям. Stand up, kids. Step aside from your desks. Look at me, listen to me and act after me, please. (Привітно посміхаючись, учитель вказує на відповідні малюнки, чітко виділяючи голосом наголос у словах та інтонацію у словосполученнях).

Look! One cat – two cats.

One kitten – three kittens.

One dog – four dogs.

One puppy – five puppies.

One hamster – six hamsters.

One rabbit – seven rabbits.

One canary – eight canaries.

One fish – nine fish.

One mouse – ten mice.

One elephant – an elephant.

(Після цього вчитель пояснює особливості граматичної форми нових ЛО - puppi es, canari es, fish, mice, an elephant).

Прийом 5 - Гра "The Hidden Animals".

Мета - вчити учнів вживати неозначений артикль an зі словом elephant та нові ЛО у множині.

Т: Find and count aloud the kinds of animals.

There is …

There are …


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)