АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна записка. Навчально- методичні рекомендації

Читайте также:
  1. I. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  2. I. Пояснительная записка
  3. I. Пояснительная записка
  4. Внутренняя докладная записка
  5. Довідково-інформаційні документи. Доповідна, пояснювальна, службова записки. Правила їх написання.
  6. Докладная записка министра госбезопасности Молдавской ССР в Москву о последствиях голода в Молдавии
  7. ДОПОВІДНА ЗАПИСКА ГОЛОВІ ДПУ УСРР В. А. БАЛИЦЬКОМУ
  8. ДОПОВІДНА ЗАПИСКА ПРО ПРИЙОМ І РОЗСЕЛЕННЯ В ОМСЬКІЙ ОБЛАСТІ СІМЕЙ АДМІНЗАСЛАНИХ І3 ЗАХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ РСР
  9. Записка заведующего Отделом пропаганды и агитации ЦК КПСС по РСФСР В.И. Степакова в ЦК КПСС о судебном процессе в г. Новочеркасске
  10. Записка о вводе советских войск в Афганистан 1979 г.
  11. Записка о днях и часах добрых и злых.
  12. І. ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Глущенко І.І

 

Навчально- методичні рекомендації

До практичних занять

З курсу «Логопедія»

 

Для студентів 2 курсу спеціальності 7.010106 Корекційна освіта (за нозологіями)

Денної заочної та екстернатної форми навчання

Херсон – 2013


 

Пояснювальна записка

 

Логопедія одна з основних дисциплін у системі підготовки спеціаліста - логопеда.

В розділі "Основи логопедії" звернена увага студентів на основні закономірності формування і розвитку дитячого мовлення. Надаються знання майбутнім спеціалістам про загальну характеристику різних мовленнєвих порушень які зустрічаються у дошкільному дитинстві і шляхи їх усунення. В даному курсі розглядаються також питання фізіологічного та патологічного порушення мовлення у дітей. Особлива увага приділяється вивченню літератури з проблем теоретичних основ логопедії. Зміст предмета базується на знаннях студентів вивчених раніш дисциплін, причому деякі, особливо значущими для логопедів теми, що включають повторення і інтеграцію пройденого матеріалу.

Студенти повинні отримати знання про мовленнєву діяльність ії структуру і компоненти, закономірності формування мовленнєвих вмінь і навичок в нормальних і атипових умовах, мовленнєві порушення і їх розповсюдженості в дошкільному віці, вивчення впливу мовленнєвої патології на психічну діяльність дитини. Студенти повинні знати критерії педагогічного, психологічного, лінгвістичного і клінічного характеру при визначені порушень мовлення у дітей різного віку.

Студенти повинні оволодіти прийомами виявлення недоліків звукопромовляння у дітей. У процесі навчання логопедичної діагностиці студенти вчаться аналізувати симптоматику порушень мовлення з використанням основних етапів послідовної корекційно-педагогічної роботи по усуненню у дітей недоліків звукопромовляння: підготовчі вправи, постановка порушеного звука, автоматизація, диференціація і введення звука в самостійне мовлення дитини. Підготовка до практичної діяльності забезпечується як змістом, так і системою практичних занять.

 

Завдання курсу:

- теоретичні: Студенти повинні знати критерії педагогічного, психологічного, лінгвістичного і клінічного характеру при визначені порушень мовлення у дітей різного віку. Студенти повинні знати критерії педагогічного, психологічного, лінгвістичного і клінічного характеру порушень усного мовлення. Аналізувати методичні та практичні рекомендації по діагностики та корекції мовлення у дітей дошкільного віку. Оволодіння основними задача та принципами логопедії. Навчання плануванню і проведенню логопедичної роботи по усуненню вад звуковимови у дітей дошкільного віку. Ознайомитися з класифікацією голосних та приголосних звуків української мови. Оволодіння основними навичками виявлення у дітей недоліків звуковимови. Ознайомитися з основними причинами порушення мовленнєвої діяльності у дітей логопатів.

- практичні: Студенти повинні оволодіти прийомами виявлення недоліків звукопромовляння у дітей. У процесі навчання логопедичної діагностиці студенти вчаться аналізувати симптоматику порушень мовлення з використанням основних етапів послідовної корекційно- педагогічної роботи. Оволодіти практичним навичками по корекції дихання, артикуляційної та мілкої моторики. Підготовка до практичної діяльності забезпечується як змістом, так і системою практичних занять.

Студенти повинні оволодіти прийомами виявлення недоліків звукопромовляння у дітей. У процесі навчання логопедичної діагностиці студенти вчаться аналізувати симптоматику порушень мовлення з використанням основних етапів послідовної корекційно- педагогічної роботи

У процесі навчання логопедичної діагностиці студенти вчаться аналізувати спостерігаєму симптоматику з використанням основних етапів послідовної корекційно - педагогічної роботи. Підготовка до практичної діяльності забезпечується як змістом, так і системою практичних занять.

 

Міждисциплінарні зв’язки: Вивчення курсу логопедії спирається на знання та вміння студентів отримання в результаті вивчення наступних дисциплін: анатомо-фізіологічні основи дефектології, Психологія РВД, логопедія, педагогіка, психологія, ритміка та логопедичні ігри.

 


Логопедія


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)