АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Б) Вимоги безпеки під час роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  3. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  4. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  7. III. Основний зміст роботи
  8. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  9. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  10. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  11. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  12. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

При підході до тварини обов'язково озватись спокійним голосом. Не можна грубо поводитись з тваринами.

Роздавання корму слід проводити тільки з кормового проходу.

Забороняється роздавати корми стоячи на транспортних засобах під час їх руху (возі, тракторному причепі і т.д.)

Не можна випускати з приміщення і впускати в нього тварин при включених транспортерам.

При використанні ламп для обігріву і опромінювання поросят дотримуватись режиму експлуатації, не торкатись до нагрівальних приладів, користуватись захисними окулярами.

При прогулянці кнурів, необхідно проявляти підвищену увагу і обережність Неспокійних і агресивних кнурів випускають на прогулянку кожного окремо.

В групових станках для відокремлення чи фіксації тварин слід користуватися пересувними щитами. Перед заходом в груповий станок працюючий повинен надіти захисний циліндр, виготовлений з металевого листа, фанери чи міцного картону.

Такий циліндр кріпиться до пояса працюючого. Він прикриває нижню частину тіла і ноги, не досягаючи підлоги 5 - 6см.

Не можна випускати з приміщення і впускати в нього тварин при включених транспортерах.

При використанні ламп для обігріву і опромінювання поросят дотримуватись режиму експлуатації, не торкатись приладів, користуватись захисними окулярами.

При прогулянці кнурів, необхідно проявляти увагу і обережність.

Неспокійних і агресивних кнурів випускають на прогулянку кожного окремо.

В групових станках для відокремлення чи фіксації тварин слід користуватися пересувними щитами. Перед заходом в груповий станок працюючий повинен надіти захисний циліндр, виготовлений з металевого листа, фанери чи міцного картону.

Такий циліндр кріпиться до пояса працюючого. Він прикриває нижню частину тіла і ноги, не досягаючи підлоги 5-6 см.

При проведенні зооветеринарних обробок свиней потрібно фіксувати в спеціальних станках, а при їх відсутності, тварин фіксують, в стоячому положенні за верхню щелепу з допомогою закрутки. Валяти свиней потрібно з допомогою вірьовки. Злим тваринам перед проведенням зооветеринарних міроприємств рекомендується вводити аміназин.

Підвищену обережність потрібно проявляти при обслуговуванні свиноматок, які перед опоросом і під час годування стають збудженими і агресивними.

Приймаючи поросят під час опоросу потрібно діяти впевнено, рішуче, але не грубо і проявляти обережність.

Чистити станки, в яких утримуються кнури потрібно при їх відсутності, а підсосну свиноматок відокремлювати пересувним щитом.

Очищати технологічне обладнання потрібно при виключеному двигуні, повній зупинці і фіксації робочих органів. На пусковому пристрої вивісити табличку "Не включати! Працюють люди!"

При відкриванні решіток над гної транспортерами, кришок, люків оглядових колодязів і т.д. потрібно користуватися спеціальними крючками.

Не можна перебувати разом з тваринами в неосвітленому приміщенні.

Перед в'їздом транспортного засобу в тваринницьке приміщення необхідно відкрити ворота і надійно закріпити їх в цьому положенні.

В період ожеледі і т.д. слизькі місця перед воротами, дверми і на вигульному майданчику необхідно посипати піском, тирсою чи попелом.

Не можна залишати, поблизу свиней місткості з отруйними чи шкідливими речовинами.

Вікна і світильники необхідно очищати від бруду регулярно, не рідше двох разів у місяць.

При використанні для перевезення свиней вантажних автомобілів, борти їх нарощують до висоти 1,8 м з сітчастою або глухою стелею. Завантаження слід проводити використовуючи спеціальні трапи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)