АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації. Тема: Образотворче видання

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. II. Гігієнічні рекомендації
  3. Визначить стратегії психотерапевтичної роботи з клієнтом і рекомендації для нього: молодий чоловік віком 26 років страждає на ігроманію.
  4. Висновки і рекомендації
  5. ВИСНОВКИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗА НАСЛІДКАМИ ДОСЛІДЖЕНЬ
  6. Висновки, рекомендації
  7. Витрати на виробництво продукції згідно П(С)БО 16 та методичні рекомендації з формування собівартості продукції
  8. Дайте гігієнічну оцінку адекватності і збалансованості харчування та обгрунтуйте гігієнічні рекомендації щодо корекції харчового раціону.
  9. Дайте гігієнічну оцінку умовам праці, поставте діагноз та обгрунтуйте лікувально-профілактичні рекомендації.
  10. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  11. Деякі рекомендації щодо правил поведінки під час зсувів, снігових лавинах, селях
  12. Додаток. Програма дисципліни і методичні

Практичне заняття № 1

Тема: Образотворче видання

План

1. Класифікація образотворчих видань.

2. Плакат.

3. Художня репродукція.

4. Естамп.

5. Художня листівка.

6. Альбом.

7. Прикладна графіка.

 

Література:

1. Курс лекцій. Лекція № 7.

2. Комова М.В. Документознавство. Навчальний посібник// Національний університет «Львівська політехніка», Інститут гуманітарних і соціальних наук. – Львів-Київ: «Тріада плюс», «Алерта», 2007. – 296 с. [сс. 210-224].

3. Кушнаренко Н.Н. Документоведение: Учеб. Для студентов ин-тов культури. 4-е изд., испр. - К.: Знання, 2003. - 460 с. (сс.309-325).

 

Мета: зрозуміти сутність образотворчого видання, засвоїти ознаки та види образотворчих видань, що існують для суспільства; виховувати у студентів потребу у використанні, зберіганні та створенні різних видів плакатів, естампів, художніх листівок, альбомів; навчити студентів створювати плакати, листівки та підбирати матеріал для подання.

Ключові терміни: образотворче видання, плакат, естамп, художня репродукція, художня фотографія, гравюра, офорт, ксилографія, ліногравюра, літографія, художня листівка, альбом, графіка, календар.

Студенти повинні знати:

· значення різних видів образотворчого видання для суспільства;

· значення художньої репродукції сьогодення;

· основні види плакатного видання;

· властивості художнього видання;

· особливі ознаки для створення та оформлення образотворчих видань.

Студенти повинні вміти:

· визначати основне значення образотворчих видань на прикладі плакатів, естампів, альбомів;

· працювати з різними видами образотворчих видань;

· використовувати властивості образотворчих видань під час створення плакатів, естампів, альбомів, календарів;

· створити один із видів образотворчого видання.

Методичні рекомендації

Аналізуючи перше питання варто зазначити, що образотворче видання – це видання, де більшу частину займають відтворені живописні, графічні, скульптурні твори, спеціальні або художні фотографії, графічні роботи.

Ізографічний документ містить інформацію, виражену за допомогою зображення будь-якого об'єкта (одного чи декількох).

Ізографічні документи містять інформацію, що відображає дійсність у наочних, глядацьких сприйманих образах і, як правило, точно відтворюючу реальність. Завдяки методам узагальнення, типізації, уяві художника, ізодокументи здатні естетично розкривати тимчасовий розвиток подій, духовний вид, переживання, думки, взаємини людей, утілювати суспільні ідеї.

Ізодокументи виділяють за характером знакових засобів фіксування і передачі інформації. За цією ознакою їх відносять до класу іконічних (іконографічних) — документів, що містять переважно зображення творів образотворчого мистецтва, спеціальної чи художньої фотографії. У ізодокументах інформація фіксується за допомогою знаків подібних відображуваному об'єкту. Це — візуальні документи.

Основну частину ізографічних документів складають ізовидання.

При вивченні другого питання варто пам'ятати, що плакат (лат. Placatum — оголошення, афіша) — листове ізовидання, що містить малюнок, фотографію, монтаж чи будь-яке спеціальне зображення з невеликим пояснювальним текстом. Випускається у виді одного чи декількох аркушів друкованого матеріалу установленого формату, видрукуване з однієї чи обох сторін листка, призначено для експонування.

За функціональним призначенням плакати поділяються на наступні різновиди:

масово-політичні (агітплакати, що висвітлюють найважливіші події політичного, економічного, культурного життя країни);


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)