АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендації батькам щодо вихованя дитини з ускладненим видом загального недорозвинення мовлення з гіпердинамічним синдромом

Читайте также:
  1. II. Гігієнічні рекомендації
  2. IV. ВПРАВИ НА РОЗВИТОК МОВЛЕННЯ
  3. Анализ собственной мотивации и характеристик в соотнесении с видом деятельности
  4. Анатомо-фізіологічні особливості доношеної новонародженої дитини
  5. Б) надання батьками (усиновлювачами) або піклувальником неповнолітньої особи згоди на набуття нею повної цивільної дієздатності.
  6. Будувати речення, текст відповідно до стилю мовлення.
  7. Взаємодія між усіма фахівцями, які працюють з даним контингентом дітей та їх батьками.
  8. Взаємозалежність між синдромом і помилковим символом циклічного коду (7, 4)
  9. Взаємозв”язку з видом тварини. Схожих поглядів дотримувався Дж.Б.Уотсон: його думці
  10. Вигодовування грудної дитини. Харчування дітей, старших однорічного віку
  11. Види змінних: (експеримент з плачемо дитини)
  12. Визначення загального хімічного складу з однієї наважки досліджуваної проби

У більшості дітей з ускладненим варіантом загального недорозвитку мовлення (за K.M. Мастюковою) можлива надмірна розгальмованість поведінки. Такі діти імпульсивні, іноді важко передбачити, що вони здатні зробити наступної хвилини. Гіпердинамічна дитина не пам'ятає образ, не тримає зла, хоча часто конфліктує з ровесниками й одразу мириться з ними. Виникають ситуації, коли дитина надмірно запальна, забіякувата, не по-дитячому агресивна, жорстока. Це буває внаслідок глибшого враження головного мозку та підвищеної судомної готовності.

Неврівноважена, імпульсивна поведінка дитини втомлює батьків. Це призводить до того, що вони частіше вдаються до негативних засобів впливу на неї, ніж до позитивних. Мати постійно контролює її поведінку, обмежує свободу. Натомість спільних занять, достатнього емоційного спілкування між матір'ю і малюком не відбувається. Мати порівнює його з іншими дітьми і не на його користь. Синові (доньці) постійно докоряють, його (її) сварять, можуть вдаватися до непомірних пересторог і навіть дресирування. З часом, застосовуючи такі заходи, малюка переконують — він найгірший. У нього пошкоджена, надмірно збудлива нервова система, тому він озлоблюється й починає агресивно протестувати; у відповідь на постійні зауваження, тиск удається до агресивної реакції, спрямовуючи агресію на менших, слабших або тварин. РЕКОМЕНДАЦІЇ БАТЬКАМ гіперактивних дітей з дефіцитом уваги

1. У своїх відносинах з дитиною підтримуйте позитивну установку. Хваліть дитину щоразу, коли він цього заслуговує, помічайте успіхи. Це допомагає закріпити впевненість дитини у своїх силах.
2. Уникайте повторення слів «ні» і «не знаю».
3. Розмовляйте стримано, спокійно, м'яко.
4. Давайте дитині тільки одне завдання на певний проміжок часу, щоб він міг його закінчити.
5. Для підкріплення усних інструкцій використовуйте зорову стимуляцію (дивіться в очі дитині).
6. Залучайте дитину до тих видів діяльності, які вимагають концентрації уваги (наприклад, робота з конструктором, розфарбовування, читання)
7. Підтримуйте вдома чіткий розпорядок дня. Час прийому їжі, виконання домашніх завдань і сну щодня повинні відповідати цьому розпорядку.
8. Уникайте великого скупчення людей. Перебування у великих магазинах, на ринках, в ресторанах погано переноситься дітьми.
9. Під час ігор обмежуйте дитину лише одним партнером. Уникайте неспокійних, галасливих друзів.
10. Оберігайте дитину від перевтоми, оскільки це призводить до знижено-ня самоконтролю і наростання гіперактивності.
11. Давайте дитині можливість витрачати надлишок енергії. Корисна еже-денна фізична активність на свіжому повітрі, тривалі прогулянки, біг, спортивні заняття.
12. Робіть все можливе для підвищення самооцінки дитини, тому що через дефіцит уваги він може невірно розуміти вказівки та іншу інформа-цію, тому оточуючі постійно його виправляють.
13. Відразу хваліть дитину за гарну поведінку.
14. Завдання повинні бути простими і зрозумілими: «почисть зуби, а тепер одягайся», а не «збирайся до школи».
14. Підтримуйте дитину в усьому, в чому він сильний, особливо в позашкільній діяльності і в спорті.
15. Не допускайте, щоб уроки займали весь вільний час дитини; позбавити дитину руху, все одно, що позбавити його повітря.
16. У кімнаті дитини має бути якомога менше предметів, які відволікали б увагу дитини.
17. Гіперактивність неминуча, але може бути під розумним контролем завдяки вищепереліченим рекомендаціям.

 

20.рекомендації батькам щодо вихованя дитини з ускладненим видом загального недорозвинення мовлення з гіподинамічний синдром — слабка стимуляція активності головного мозку внаслідок пошкодження підкоркових структур головного мозку. Ознакою гіподинамічного синдрому є слабкі, в'ялі, гіпотонічні м'язи. Тому дитина малорухлива, часто мас надлишкову вагу, незграбна, з недостатньо координованими рухами; руки рухаються ніби самі по собі, а піл час ходіння нерухомо звисають уздовж тулуба, здається, ніби вони заважають дитині. Такий малюк уникає гри з дітьми, що пов'язано з незграбністю, неповороткістю. Про таких дітей кажуть, що вони "сплять на ходу", їх важко чимось зацікавити, спонукати щось робити, мисленнєві процеси сповільнені, їм важко вивчити вірш, запам'ятати казку.Постійно підбадьорювати,заохочувати демонструвати впевненість у їхньому успіху, у їхніх можливостях;·_8E>2C20B8?@028;L=5 AB02;5==O 4> @57C;LB0BV2 A2>TW 4VO;L=>ABV,C<V==O?@028;L=> >FV=8B8 WE,>?>A5@54:>20=> AB028B8AO 4> 2;0A=8E CA?VEV2,=5240G,=5 1>OB8AO?><8;>:,28:>@8AB>2C20B8 WE 4;O @>728B:C 4VO;L=>ABV;·$>@<C20B8?@028;L=5 AB02;5==O 4> @57C;LB0BV2 4VO;L=>ABV V=H8E 4VB59;· >72820B8 >@VT=B0FVN =0 A?>AV1 4VO;L=>ABV; >7H8@N20B8 V 71030GC20B8 =028G:8 A?V;:C20==O 7 4>@>A;8<8 9 >4=>;VB:0<8, @>72820B8 045:20B=5 AB02;5==O 4> >FV=>: V 4C<>: V=H8E;N459;


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)