АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття 4: Данте Аліґ’єрі “Божественна комедія”

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. II. Практичне завдання.
  4. II. Практичне завдання.
  5. V. Зміст теми заняття.
  6. V. Зміст теми попереднього заняття.
  7. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  8. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  9. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  10. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  11. АНАЛІЗ ВІДВІДАНОГО ЗАНЯТТЯ
  12. Анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю

Завдання 1.

Практичне заняття 5: Трагедія В.Шекспіра “Гамлет”.

Завдання 1.

1. У словнику-довіднику знайдіть визначення поняття “вічний образ”.

2. З'ясуйте, які образи трагедії В.Шекспіра “Гамлет” стали вічними. Наведіть приклади. Обґрунтуйте свою думку.

3. Проаналізуйте, згадані вами герої В.Шекспіра приваблюють митців різних епох і країн?

Завдання 2. (виконання з авдання оцінюється максимально в 8 балів)

1. Прочитайте уважно трагедію В Шекспіра “Гамлет”. Сформулюйте, які образи символи в творі привернули вашу увагу? Згадайте, яка квітка та в якому контексті найчастіше згадується? Аргументуйте свою думку цитатами.

2. Проведіть дослідницьку роботу та знайдіть символічне визначення фіалки. Подумайте, чи випадковим є використання образу фіалки? Проінтерпретуйте його функцію та значення в творі.

Завдання 3. (виконання з авдання оцінюється максимально в 8 балів)

1. Пригадайте значення понять “драма” і “трагедія”. У словнику-довіднику знайдіть їх визначення.

2. Драматичний твір потребує “сильних почуттів”, тому змалювання людини в творі відзначається напруженістю, а головні почуття, думки, прагнення героя виразними зображально-виражальними засобами. Герой драматичного твору найчастіше показується в переломний момент життя, коли його характер розкривається з усією повнотою. Проаналізуйте, що герої розповідають про себе, в яку суперечку вони вступають, що про них говорять інші персонажі. Складіть цитатну таблицю.

3. У драматичних творах конфлікт має суспільно-історичне підґрунтя. Визначте основний конфлікт “Гамлета”. Простежте розвиток і розв'язання конфлікту в творі, визначте розстановку конфліктуючих сил, групування дійових осіб. Спробуйте викласти ваші спостереження.

Завдання 4. (виконання з авдання оцінюється максимально в 6 балів)

1. Перечитайте уважно монолог Гамлета “Бути чи не бути? ” та сонети Шекспіра. Пригадайте, з яким сонетом Шекспіра суголосний монолог Гамлета.

2. Порівняйте цей монолог з 66 сонетом.

3. Доберіть епіграфи до кожного акту трагедії із сонетів В.Шекспіра.

4. Із монологів та реплік героїв “Гамлета” складіть образ Гамлета таким, яким Ви його бачите.

5. Прочитайте уважно твір і випишіть пейзажні замальовки з трьох частин твору. Проаналізувати пейзажі Данте. З'ясуйте, чи є пейзажі зримими. Якщо так, визначте завдяки чому ці пейзажі мають зовнішню виразність.

6. Порівняти пейзажі Данте з пейзажами митців Відродження. Встановіть, який вид мистецтва більш підходить для зображення пейзажів Данте: живопис, графіка, фрески. Знайдіть спільне в пейзажах Данте з пейзажами митців Відродження.

7. Розглянути малюнки Боттічеллі в “Божественній комедії” і визначити, якою мірою художнику вдалося передати “душу” “Комедії” Данте?

8. Встановіть, які засоби художньої виразності використовує Данте, описуючи пейзажі в трьох частинах. Простежте, чи використовуються у творі пейзажні або речові деталі. Якщо так, з'ясуйте, яку функцію вони виконують: уточнюють чи символізують. Чи відтворює хронотоп картину світу у символіко-ідеологічному, ціннісному аспекті?

9. Зробіть висновки щодо функції пейзажу в творі.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)