АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАКТИЧНА РОБОТА №1

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. II.Практична частина

Зміст

Пояснювальна записка  
Плани практичних (семінарських) занять  
Практична робота № 1  
Практична робота № 2  
Практична робота № 3  
Практична робота № 4  
Практична робота № 5  
Список рекомендованої літератури  

 

 

Пояснювальна записка

Менеджмент як наукова система організації виробництва є однією з найважливіших умов ефективної та прибуткової діяльності підприємств. Він дістав загальне визнання в усьому світі. Тому сучасна теорія і практика менеджменту набуває особливого значення. Перехід економіки України на ринкові відносини вимагає вивчення форм і методів управління на рівні основної ланки - підприємства. Практичне використання такого досвіду - одне з першочергових завдань. Широкий вихід вітчизняних підприємств на світові ринки обумовлює необхідність глибокого вивчення теорії і практики менеджменту. Це і обумовлює актуальність курсу.

Метаю курсу “Менеджмент” – є формування сучасного управлінського мислення та системи спеціальних знань у галузі менеджменту, розуміння концептуальних основ системного управління організаціями; набуття умінь аналізу внутрішнього та зовнішнього середовища, прийняття адекватних управлінських рішень.

Предметом вивчення дисципліни є загальні закономірності, принципи формування, функціонування та розвитку системи управління організацією; управлінські відносини.

Завданням навчальної дисципліни євивчення загальних закономірностей, принципів формування, функціо­нування та розвитку системи управління організацією; управлінських відносин.

Міждисциплінарні зв'язки. Програма упорядкована відповідно до анотації освітньо-професійної програми підготовки молодших спеціалістів, базується на знаннях з таких нормативних дисциплін, як «Правознавство», «Соціологія», «Основи економічної теорії», «Макроекономіка», «Мікроекономіка».

Основними організаційними формами вивчення дисципліни “Менеджмент” є лекції, семінарські та практичні заняття, виконання індивідуальних завдань, самостійної роботи, залік.

 

Плани практичних (семінарських) занять

Практичне (семінарське) заняття — форма навчального заняття, що спрямована на закріплення студентом теоретичних знань, отриманих як на лекційних заняттях, так і в процесі самостійного вивчення матеріалу, а також під час виконання індивідуальної роботи.

У процесі проведення семінарського заняття організується дискусія навколо попередньо визначених тем, до яких студенти готують тези виступів, а також проблемні питання, відповідь на які має бути знайдена у ході обговорення. Практичне заняття - форма навчального заняття, що спрямована на формування вмінь та навичок виконання певних видів роботи в туристській діяльності, та обґрунтування пропозицій та висновків щодо напрямів покращення туристської діяльності в Україні та за кордоном.

У процесі проведення практичного заняття студенти самостійно або у малих групах (при попередньому пояснені викладача) вирішують запропоновані завдання різного рівня складності, виробничі ситуації чи ділові ігри. Наприкінці заняття з метою виявлення ступеня засвоєння матеріалу викладачем проводиться перевірка роботи, яку виконували студенти, та підведення підсумків з виставленням відповідної оцінки залежно від результатів виконаної роботи..

План проведення семінарських (практичних)занять наведено у таблиці

 

Тема заняття Кількість годин
  Поняття і сутність менеджменту  
  Планування як функція менеджменту  
  Комунікації в менеджменті  
  Прийняття управлінських рішень  
  Методи прийняття рішень щодо підпору персоналу  
  Всього  

ПРАКТИЧНА РОБОТА №1

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)