АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ШТУЧНА ВЕНТИЛЯЦІЯ ЛЕГЕНІВ МЕТОДОМ «РОТ В РОТ» або «РОТ В НІС»

Читайте также:
  1. Азотной кислоты методом прямого синтеза
  2. Алгоритм пошуку визначеного інтеграла методом Сімпсона
  3. Анализ цен на рынке методом трендов
  4. Аналіз ризику підприємства методом «краватка-метелик»
  5. Б) Решим ту же систему уравнений методом Гаусса.
  6. Б. Методом выливания
  7. Белков методом коагуляции»
  8. В зразку кухонної солі за методом Мора
  9. В) Решим данную систему методом обратной матрицы.
  10. Вентиляція
  11. Вентиляція й освітлення підземних гірничих виробок
  12. ВИГОТОВЛЕННЯ ВКЛАДОК З АТТАЧМЕНАМИ НЕПРЯМИМ МЕТОДОМ

Показання до застосування. Зупинка дихання, патологічний тип дихання (тип «риб'ячого», Біота).

Техніка виконання. Перевіряють прохідність повітроносних шляхів, якщо є чужорідний вміст (слиз, згустки крові і ін.), проводять туалет порожнини рота, носоглотки. Для цього голову і плечі хворого повертають убік (можна підвести під плечі коліно) і носовою хусткою, краєм сорочки, рушником очищають ротову порожнину і носоглотку. Розстібають комір, пояс і інші речі, що стягують тіло. Слід пам'ятати, що в перший момент клінічної смерті запалий корінь язика перекриває вхід у верхні дихальні шляхи. Для того, щоб відкрити доступ вдуваному повітрю легеням потерпілого, необхідно максимально закинути голову назад. Потерпілого кладуть на спину, на жорстку поверхню, під лопатки підкладається валик, зроблений з одягу або іншого підручного матеріалу, голову закидають назад, однією рукою охоплюють шию ззаду, іншу поміщають на лоб, закриваючи ніс. Рот відкривають, язик витягають. Той, хто рятує стає на коліна біля голови потерпілого, накриває його рот носовою хусткою або марлею, робить глибокий вдих і притиснувшись ротом до рота потерпілого вдуває в нього повітря, проводячи енергійний видих. В результаті такого вдування повітря поступає в легені потерпілого. Завдяки еластичності легеневої тканини відбувається видих. Якщо повітря в легені не поступає, то необхідно висунути вперед нижню щелепу потерпілого. Для цього необхідно підняти підборіддя — однією рукою, поміщаючи великий палець в рот або двома руками, захоплюючи щелепу біля основи; зуби нижньої щелепи при цьому повинні розташовуватися попереду зубів верхньої щелепи. Вдувати повітря слід ритмічно, з однаковими інтервалами, 15—20 разів на 1 хвилину.

У разі пошкодження губ нижньої або верхньої щелепи, вдування повітря слід проводити в ніс, при цьому рот потерпілого потрібно закрити.

Штучне дихання проводять до появи самостійного ритмічного дихання, яке з'являється через 1-2 хвилини, після правильно проведеного штучного. Іноді його потрібно проводити годину і більш, до тих пір, поки не прибудуть медичні працівники, або поки потерпілий не буде доставлений до найближчої лікувальної установи. Штучне дихання проводити нелегко. Якщо той, хто проводить енергійно вдуває, то у нього може наступити непритомний стан. Тому особи, що надають допомогу, повинні мінятися через 1—2 хвилини.

Протипоказання. Повна непрохідність верхніх дихальних шляхів, яку не вдається усунути (травма, пухлини і ін.). У цих випадках показана трахеотомія.

 

Можливі ускладнення. Вдування крові в легені з верхніх дихальних шляхів або з ротової порожнини. Для запобігання цьому ускладненню необхідний постійний туалет ротової порожнини, зупинка кровотечі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)