АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне завдання № 10. Толя Л., 14 років. Обстежуваний направлений на судово-психологічну експертизу з метою визначення відповідності ві­кові

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Толя Л., 14 років. Обстежуваний направлений на судово-психологічну експертизу з метою визначення відповідності ві­кові. З матеріалів кримінальної справи відомо, що обстежува­ний обвинувачується в крадіжці з кіоску, скоєній у групі зі старшими підлітками. В шкільній характеристиці вказано, що Толя дублював 2-й клас, не встигає з декількох предметів, частото прогулює заняття. Фізичний розвиток затриманий, зріст та вага нижчі за норму, статеве дозрівання не почалося. При патопсихологічному обстеженні виявляється, що увага обстежу­ваного нестійка, ставлення до завдань вибіркове.

Працездатність нерівномірна, спостерігаються короткочасні фазові коливання уваги. Механічне запам'ятовування успішне: 5, 7, 8, 10. Доступне виконання «вилучень», «узагальнень», «аналогій». Невербальний інтелект відповідає нормі, вербаль­ний — нижній межі норми. Креативність украй низька. В описі картинок при застосуванні тематичного аперцептивного тесту відсутній прогноз подальшого розвитку ситуації.

Самооцінка слабо диференційована, самооціночні судження незрілі, залежать від думки старших підлітків зі своєї компанії.

Рівень домагань низький, нестійкий. Коло інтересів обмежене, пізнавальні інтереси нерозвинені, переважає ігрова мотивація. Емоції вкрай лабільні, висока навіюваність.

 

1. Який тип порушень психічного розвитку в даному випадку?

2. Чи відповідають психічний та особистісний розвиток

обстежуваного його вікові? Відповідь обґрунтуйте.

Практичне завдання № 11

Розробіть план індивідуальної психокорекційної роботи з дитиною із дизартрією 5 років, яка до цього не відвідувала спеціальну дошкільну установу і спеціальної психолого-педагогічної допомоги не отримувала.

Практичне завдання № 12

Наведіть приклади ігор та завдань для розвитку самооцінки дитини 7 років із загальним недорозвиненням мовлення.

Практичне завдання № 13

Розробіть план індивідуальної психокорекційної роботи для дитини 3 років із сенсомотрною алалією.

Практичне завдання № 14

Наведіть приклади ігор та завдань для комунікативного тренінгу для підлітків із заїканням. Тривалість тренінгу – 6 годин.

Практичне завдання № 15

Розробіть план індивідуальної психокорекційної роботи для дитини 11 років із загальним недорозвиненням мовлення ІІІ рівня, переведеної до масової загальноосвітньої школи із спеціальної школи–інтернату для дітей із тяжкими порушеннями мовлення.

Практичне завдання № 16

Скласти орієнтовний план індивідуальної психологічної корекції порушень пізнавального розвитку для дитини із ЗНМ І рівня.

Практичне завдання № 17

Скласти орієнтовний план корекції підвищеної тривожності дитини із ТПМ старшого дошкільного віку.

Практичне завдання № 18

Скласти орієнтовний план індивідуальної психологічної корекції особистісних порушень дитини із невротичною формою заїкання.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)