АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З навчального модуля

Читайте также:
  1. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  2. V. Сприйняття та засвоєння учнями навчального матеріалу.
  3. Виграш демодулятора при оптимальному прийманні неперервних сигналів
  4. Внешнее проектирование модуля
  5. Вторинна превенція в діяльності навчального закладу
  6. Директор навчального закладу М.П.
  7. ДРУГОГО ЗМІСТОВОГО МОДУЛЯ
  8. Ефективність систем передачі неперервних сигналів різних методів модуляції
  9. Загальний огляд навчального елемента 1.1.
  10. Иммуномодуляция и иммунокоррекция при раневой инфекции
  11. Компетенции обучающегося, формируемые в процессе освоения дисциплины (дисциплинарного модуля)

При підготовці до конкретного семінарського заняття студент мусить зосередитися на одній з пропонованих форм академічної активності (також дивись п. VІІ).

Засоби контролю знань студентів з дисципліни “Історія вітчизняних соціологічних теорій і вчень” включають:

Поточний контроль за змістовим модулем забезпечується проведенням опитування (письмового та усного) під час семінарських занять, прослухування доповідей, оцінки якості відповідей, розв’язання проблемних питань.

Індивідуальні завдання. ІЗ - це завершена теоретична робота студента у межах поточного залікового модуля, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, одержаних у процесі лекційних та семінарських занять, охоплює один або кілька змістових модулів.

Типове ІЗ може протікати шляхом написання студентом творчої роботи (реферату, статті, тез до виступу на конференції) за запропонованою тематикою. Мета ІЗ - самостійне вивчення студентами частини програмного матеріалу, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосовування знань студентів з навчального курсу і розвиток навичок самостійної роботи.

Принципова схема виконання ІЗ – студент, ознайомившись з переліком тем рефератів, запропонованих у цій Програмі, обирає одну за кожним заліковим модулем (загалом – три). Реферат здає на перевірку викладачеві, тези з нього заслухуються на семінарському занятті.

Модульний контроль проводиться на індивідуальному занятті або останньому семінарі за даним заліковим модулем. Модульний контроль здійснюється автоматично – у разі принаймні задовільної академічної активності студента впродовж залікового модуля. У іншому випадку - у разі незадовільної або відсутньої академічної активності - шляхом тестового опитування (питання до тестів – дивись нижче).

Додаткові роз’яснення для якісного виконання ІЗ

(за реферативною формою)

Реферат – письмова самостійна робота студента за встановленою тематикою. Має мету огляду фрагменту певного змістового модуля з позицій даної дисципліни. Вимагає від студента вміння творчо працювати з літературними джерелами.

Реферат має включати титульний аркуш, зміст, висновки, список використаних джерел. Вимоги оформлення посилань, цитат, таблиць і рисунків – загальнонаукові (див. бюлетені ВАК України). Обсяг реферату – 10-20 аркушів А4. Чистовий варіант реферату подається на перевірку у переплетеному стані – скажімо, швидкозшивачем.

Найбільш доцільною є побудова реферату з двох розділів – у першому студент має довести своє вміння опрацьовувати літературні джерела за даною темою, у другому – творчо мислити, виявляти аналітико-синтетичні якості мислення, простежуючи, наприклад, соціальні, культурні аналогії минулого і сучасності.

Захист реферату передбачає попередню перевірку його викладачем і виступ з тезами на семінарському занятті.

Потрібно добре усвідомити, що підготовка реферату – робота творча, побудована на власному креативному пошуці, внаслідок якого студент-дослідник формулює власні припущення, умовиводи тощо. Ця робота не має нічого спільного з копіюванням чужого тексту з Інтернету або електронних (чи будь-яких інших) носіїв інформації. У випадку підозри щодо такої несумлінності студента викладач буде змушений у співбесіді перевірити, чи вільно володіє студент матеріалом, який викладений у тексті під назвою “реферат”, може його відтворити тощо. Якщо це відбудеться, то такий текст оцінюватися не буде – це варто пам’ятати. До того ж факт плагіату з Інтернету легко перевірити за допомогою програми “Антиплаг” або аналогічних.

Наукова стаття і виступ на конференції – передбачають ініціативність і достатньо високу академічну активність студента. При наявності у студента бажання висвітлити нові або недостатньо актуалізовані в навчальній програмі курсу проблеми, він може проконсультуватися з викладачем, чітко означити попередню назву статті.

При цьому студентові потрібно познайомитися з формальними вимогами до наукових статей, висунуті ВАК України. Термін написання статті – до трьох тижнів. Як правило, ця робота проводиться після одного чи кількох виступів з рефератами або ґрунтовного опрацювання літератури за курсом. Після написання статті для її публікації студентові необхідно отримати на неї рецензію, належним чином оформити і направити до редакції наукового видання (бажано фахового). На всіх етапах підготовки статті необхідна консультативна допомога викладача студентові гарантується.


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ і НАУКИ УКРАЇНИ Донецький державний університет управління Кафедра соцІоЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ     РЕФЕРАТ З курсу “Історія вітчизняних соціологічних теорій і вчень”   За змістовим модулем ______________ На тему: “_____________”     Виконав: студент групи_________ _____________________ Перевірив ___________ _____________________ Оцінка “___”, “____”, “____”     м. Донецьк 20__ р.  

 

 


Рис. 1. Зразок оформлення титульного аркуша реферату
У зв’язку з реформуванням вищої освіти в Україні і впровадженням у ДонДУУ кредитно-модульної системи навчання, яка наближує національну освіту до вимог європейських освітянських стандартів, оцінювання знань відбувається одночасно за кількома системами.

Формально воно здійснюється за вітчизняною п’ятибальною шкалою, при цьому паралельно діє інша, рейтингова ґрадація, за якою студент може за відповідь отримати на кожному з семінарів (яких сукупно 9) максимум 11 балів, а за всім курсом, відповідно принципу накопичення 9 х 11 ≈ 100 балів.

Таким чином, якість тез реферату, доповіді, усної відповіді оцінюються від "5" до "2" - за вітчизняною системою і від "11" до "0" балів – за 100-бальною. Докладніше:

 

За національною шкалою За 100 – бальною
“відмінно” (“5”) 11– 10 балів
“добре” (“4”) 9 – 8 балів
“задовільно” (“3”) 7 – 4 бали
“незадовільно” (“2”) 3 бали і нижче

 

При цьому студентові пропонується отримувати додаткові

бали-бонуси за:

Присутність на кожному занятті (їх сума може складати 8 балів – за кількістю аудиторних занять) 0,5 бали
Факт підготовки належно оформленої письмової доповіді (сума їх може досягати 9 – за кількістю семінарів) 1 бал
Факт підготовки належно оформленого реферату (сумарне число балів – 10 – за кількістю модулів) 5 балів
Підготовку наукової статті за проблематикою дисципліни (Тема узгоджується з викладачем) 10 балів

 

Такі бонуси значно полегшують досягнення студентом 100 балів – максимального підсумкового балу.

Додаткові роз’ясненн я – якщо у разі низької академічної активності (або її відсутності у конкретного студента, або за його бажанням) застосовується модульний контроль-тестування, яких три.

Максимальний бал за кожним з них дорівнює максимальному сумарному балу, який може бути отриманий за кожним з модулів на семінарських заняттях (дивися Додаток 1), а саме:

- за модульним контролем 1 - 33 бали

- за модульним контролем 2 - 22 бали

- за модульним контролем 3 - 44 бали

Іншими словами, у такому випадку студентові також дається можливість досягти необхідних 100 балів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)