АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перекласти українською мовою

Читайте также:
  1. IX. Перепишіть і зробіть письмовий переклад українською мовою наступного тексту.
  2. Видання Книги книг українською літературною мовою: долі перекладів і видавців
  3. Він може перекласти цей текст без словника.
  4. Для студентів спеціальності 7.050206 «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» обов,язковим є виконання одного з підрозділів курсової роботи іноземною мовою.
  5. Завдання 1. Перекладіть українською мовою й запишіть.
  6. Завдання 4. Перекладіть фрагмент наукової статті українською мовою.
  7. Запишіть переклад тексту українською мовою. Доповніть його власним міркуванням про переваги й недоліки машинного перекладу.
  8. ПЕРЕКЛАД ІНШОМОВНИХ ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИХ ТЕКСТІВ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ
  9. Перекладіть текст українською. Виконайте завдання до перекладу, запропоновані після тексту.
  10. Перекладіть українською мовою термінологічні сполуки та мовні кліше, що належать до галузі знань вашої підготовки.
  11. Перекладіть українською мовою, зробіть висновок щодо особливостей перекладання.

Ставить в известность, стечение обстоятельств, совершенствование существующий и поиск новых форм, следующим будет выступать, пуститься на хитрость, причитается к уплате, приступить к обсуждению.

Приступить к исполнению обязанностей, принять решительные меры, отпуск по болезни, поднимать крик, принимать во внимание, по обоюдному согласию, по определению суда, составить отчет, состав исполнителей, не к спеху, не по плечу, обратить в шутку.

Поставити слова і словосполучення в кличному відмінку.

Шановний друг, товариш майор, брат Валерій, сестра Наталя, Лариса Степанівна, Юлія Костянтинівна, Станіслав Олексійович, Ігор Іванович, Яременко, колега Тарас, колега Павлов, вчитель, директор, майстер.

Провідміняти числівник 487.

Відредагувати текст.

Текст 1. Вимоги до керівника

Керівник постійно повинен пам'ятати, що його осо­бовий приклад являється самим найважливішим за­собом впливу на підлеглих. Перш за все керівник не повинен допускати розходження слів і справ. Якщо ж не вдалось здержати дану обіцянку, то слід, виба­чаючись, свою недоробку визнати, а не перекладати відповідальність за невиконання зобов'язання на дру­гих.

Перед тим як закликати і змушувати других пра­цівників добре і якісно працювати, керівник повинен сам добросовісно виконувати свої службові обов'яз­ки і вимоги морального кодексу фірми.

Менеджер має бути об'єктивним у спілкуванні з людьми і справедливим. Керівник не має права бути злопам'ятним. Керівник має бути терпимим до зви­чок і слабкостей підлеглих, не заважаючих роботі. Перед тим як наказувати працівників, слід розібрати­ся у причинах їхнього поганого відношення до своїх службових обов'язків.

Працівникам приходиться часто звертатися до керівництва з різними проханнями. Менеджеру не мож­на індиферентно відноситись до них. Якщо відсутня можливість допомогти, доцільно пояснити причини відмови.

Менеджеру корисно володіти знаннями по психо­логії. Використовуючи їх, будуються взаємовідношен­ня з оточуючими людьми. Аби не доводити себе до стресових станів, менеджер повинен правильно влаш­товувати його робочий день, раціонально й ефектив­но використовувати вільний час, не переключатися на другі види діяльності.


Практична робота № 4

Тема Загальні вимоги до складання документів. Текст документа. Основні реквізити. Види документів та їх класифікація. Правила оформлення сторінки, рубрикація тексту, правила оформлення заголовків, виділення окремих частин тексту

Мета: вивчити реквізити, порядок їх оформлення, знати класифікацію документів, уміти грамотно складати текст документа

Обладнання: завдання для виконання

Хід роботи

І. Запишіть перелік реквізитів

ІІ За підручником Діденко А.Н. «Сучасне діловодство», 2000 ознайомтеся з правилами оформлення реквізитів на С39-50

ІІІ Запам’ятайте класифікацію документів (Діденко А.Н. «Сучасне діловодство», 2000.- С5-7)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)