АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття і зміст договору

Читайте также:
  1. I. Поняття й ознаки об'єкта авторського права.
  2. I. Поняття необережності, як форми вини.
  3. III. Основний зміст роботи
  4. III. Основний зміст роботу
  5. IV. Діяльнісна змістова лінія
  6. IV. Основні поняття і визначення,
  7. S. - термін, що позначає обставини, зміна яких призведе до скасування договору.
  8. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  9. V. Зміст навчального матеріалу
  10. V. Зміст теми заняття.
  11. V. Зміст теми попереднього заняття.
  12. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ

Інструкційна картка до практичної роботи №1

Тема: Word. Створення комерційного договору

Мета: Навчитися створювати договір купівлі-продажу з інтегрованою таблицею Excel. Вміти підгодовувати документ до друку.

Після проведеної практичної роботи


Студенти повинні знати

Ø Прийоми роботи з текстовим документом

Ø Команди для друку документа

Ø Формули для розрахунку суми та відсотків

Повинні вміти

Ø Застосовувати списки у текстовому документі

Ø Застосовувати табуляцію

Ø Вставляти ЕТ в текстовий документ

Ø Друкувати документ


Робота розрахована на 2 години


 

План

1. Поняття і зміст договору.

2. Друкування документу

3. Електронна таблиця Excel у Word.

Теоретичні відомості

Поняття і зміст договору

Договір купівлі-продажу — це угода, за якою продавець (одна сторона) зобов'язується передати майно у власність покупцеві (друга сторона)., а покупець зобов'язується прийняти майно і сплатити за нього певну грошову суму (ст.224 ЦК України).

Таким чином, за договором купівлі-продажу продавець зобо­в'язується передати покупцеві майно у власність або повне гос­подарське відання чи оперативне управління, а останній зобо­в'язується прийняти це майно і сплатити за нього обумовлену угодою грошову суму. Це оплатний, двосторонній і консесуальний договір. Він спрямований на безповоротне відчуження продавцем майна і перехід його у власність (повне господарське відання чи оперативне управління) покупця, і, отже, є юридичною підставою виникнення такого зобов'язального правовідношення, яке обумовлює появу у покупця абсолютного речового права.

Договір купівлі-продажу, як правило, має одноразовий харак­тер і укладається переважно на те майно, яке є в наявності і підготовлене для відчуження. При цьому продавцеві сплачуєть­ся вартість відчужуваного майна лише у грошовому вираженні. В окремих випадках для покупця становить інтерес не саме прид­бане майно (як матеріальний об'єкт), а зафіксоване в ньому те чи інше право вимоги, наприклад, у разі купівлі цінних паперів. Оплата придбаного майна повинна здійснюватися у національній валюті України, за винятком випадків, передбачених законом.

Двосторонній характер купівлі-продажу обумовлює взаємне ви­никнення у кожної із сторін прав і обов'язків. Так, з укладенням такого договору продавець приймає на себе обов'язок передати покупцеві певну річ і водночас набуває права вимагати її опла­ти, а покупець, у свою чергу, зобов'язаний здійснити оплату придбаної речі і водночас набуває права вимагати від покупця її передачі. Іншими словами, в договорі купівлі-продажу відповід­ним правам і обов'язкам продавця кореспондуються відповідні права і обов'язки покупця і навпаки.

Договір купівлі-продажу є консесуальним, оскільки права і обо­в'язки сторін виникають у момент досягнення ними згоди щодо усіх істотних умов. Настання цього моменту може мати ряд особ­ливостей, зумовлених тим, що для окремих видів договорів купівлі-продажу законодавець передбачає спеціальні вимоги до їх оформлення, без додержання яких укладена угода не може вважатися дійсною.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)