АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інструкційна картка до практичної роботи №2

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  7. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Алгоритм виконання курсової роботи
  10. Алгоритм виконання роботи
  11. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

Тема: Excel. Використання фінансових функцій

Мета: Уміти використовувати фінансові та статистичні функції для аналізу вигідності інвестицій в комерційній діяльності.

 

Після проведеної практичної роботи


Студенти повинні знати

Ø Фінансові функції: БС, ПС, КПЕР, ПРПЛТ, ОСПЛТ, АПЛ, ПЛТ тощо;

Ø Аргументи фінансових функцій;

Ø Поняття ренти, амортизації, аннуітету.

Повинні вміти

Ø Використовувати потрібні фінансові функції по змісту задачі;

Ø Складати формули із аргументів фінансових функцій;

Ø Аналізувати отриманні дані по змісту задачі.


 

Робота розрахована на 2 години

Теоретичні відомості

Фінансові функції використовують при плануванні і аналізі фінансово - господарської діяльності підприємства, а також для роз­в'язку задач, зв’язаних з інвестуванням.

За допомогою фінансових функцій здійснюються такі типові фінансові розрахунки як обчислення суми платежу по позичці, обсяг періодичної виплати по вкладам або позичці, вартість вкладення або позички по завершенні усіх відкладених платежів.

Серед фінансових можна виділити три великих блока функцій, які призначені для розрахунків по амортизації, рентним виплатам і прибуткам від цінних паперів.

Амортизація визначається як відрахування, призначені для підновлення затрат, обумовлені зношенням майна. Різне майно має визначену вартість на початок періоду амортизації (вона повинна бути казана в функціях, використаних при розрахунках амортизаційних відрахувань, в аргументі Cost (Вартість)) і вартість на кінець періоду амортизації - остаточну вартість. Майно амортизується на протязі певного періоду, який називається часом амортизації.

Під рентними виплатами мають на увазі виплати однакового, розміру. Одною з найбільш відомих різновидностей рентних виплат аннуітет.

Аргументами фінансових функцій часто є наступні величини:

· майбутнє значення - вартість вкладу або позички позавершенні усіх відкладених платежів;

· кількість виплат - загальна кількість платежів або період виплат;

· виплата - обсяг періодичної виплати по вкладу або позичці:

· поточне значення - початкова вартість вкладу або позички. Так, початкова вартість позички дорівнює, власне, сумі позики:

· ставка - процентна ставка або знижка по вкладам або позичці

· режим виплат - режим виплат з яким здійснюються виплати (наприкінці або на початку місяця).

Розрізняють кредитну і депозитну процентні ставки, кредитна ставка є вищою за депозитну. Процентна ставка має бути узгодженою з тривалістю періоду, наприклад, річна ставка 60% рівносильна місячній ставці 5%.


Хід роботи

Завантажити табличний процесор MS Excel.

Створити у власній папці книгу Excel – Практична№2

На листі 1 оформити і розв'язати задачі № 1-5.

Задача 1

Інвестор вкладає в бізнес 2000 грн. (чи відкриває на цю суму рахунок у банку) на умовах 5% ставки прибутку щомісяця. Обчислити за допомогою функції БС яка вартість інвестиції через 36 місяців?

Задача 2

Клієнт відкриває рахунок у банку на умовах 5% ставки прибутку щомісяця, кладе на рахунок 2000 грн., і планує на початку кожного місяця знімати з рахунку 100 грн. Обчислити за допомогою функції БС, яка сума буде на рахунку через 36 місяців.

Задача З

Умова та сама, але клієнт планує не знімати, а класти по 100 грн. на початку кожного місяця.

Задача 4

Використовуючи функцію РОСТ отримати приблизну інфор­мацію для фірми ОККО про кількіст ь продажів для 4 і 5місяців, на основі даних про продажі за попередні три місяці. Продаж від 1 до З місяця складає 22100, 28450, 32110 грн.

Задача 5

За допомогою функції АПЛ знайти зниження вартості для кожного року експлуатації майна, яке придбала фірма ОККО за 10000 грн. Майно має термін експлуатації 5 років, після чого оцінюється в 7400 грн.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)