АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Короткі теоретичні відомості. до виконання практичних робіт

Читайте также:
  1. А). Теоретичні передумови.
  2. А). Теоретичні передумови.
  3. А). Теоретичні передумови.
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Базові відомості
  7. ВИХОВАННЯ У ДІТЕЙ СТАТЕВОЇ САМОСВІДОМОСТІ
  8. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  9. Відомості, що становлять державну таємницю
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Втрата свідомості, травми
  12. Г) теоретичні знання та практичні навички певної роботи.

032-265

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

до виконання практичних робіт

з дисципліни

«ВСТУП ДО ФАХУ»

ДЛЯ СТУДЕНТІВ НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ

6.070106 «АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ»

ДЕННОЇ ТА ЗАОЧНОЇ ФОРМ НАВЧАННЯ

 

Рекомендовано до друку

методичною комісією

за напрямом підготовки

«Автомобільний транспорт»

 

Протокол № 10 від 15 червня 2013 року

 

РІВНЕ-2013


Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни “Вступ до фаху” для студентів за напрямом підготовки 6.070106 “Автомобільний транспорт” денної та заочної форм навчання //М.М. Марчук, Р.М. Ігнатюк, Рівне. НУВГП – 2013. 17 с.

 

 

Упорядники:

М.М. Марчук, кандидат технічних наук, професор,

Р.М. Ігнатюк, асистент.

 

 

Відповідальний за випуск: М.М. Марчук, кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри автомобілів та автомобільного господарства.

 

ЗМІСТ Вступ............................................................................................ 1. Практична робота №1........................................................ 2. Практична робота №2…………………………………….. 3. Практична робота №3…………………………………….. 4. Практична робота №4…………………………………….. 5. Практична робота №5…………………………………….. 6. Практична робота №6…………………………………….. 7. Практична робота №7…………………………………….. 8. Рекомендована література...…...........................................    

 

© Марчук М.М., 2013

Ігнатюк Р.М., 2013

 

© НУВГП, 2013

Вступ

На даний час автомобільна промисловість відіграє важливу роль в житті кожної країни. Винахід автомобіля можна сміливо віднести до одного із найважливіших відкриттів людства.

Як відомо, саме вдало побудована транспортна мережа підприємства, окремої галузі та країни в цілому, є запорукою економічного процвітання. Можливий приклад таких країн як Японія, США та Німеччина, які довели, що відкриття одного робочого місця в автопромі автоматично спричиняє за собою створення безпосередньо ще від 7 до 9 нових робочих вакансій у інших галузях економіки країни.

Саму тому важлива роль у підготовці майбутнього спеціаліста покладається на закріплення теоретичних знань на практиці, використовуючи різні агрегати та вирішуючи актуальні питання та завдання, які тим чи іншим чином виникають на виробництві.

 

Практична робота №1

Тема: ознайомлення та вивчення основних нормативних та правових документів в автомобільному транспорті країни.

Мета завдання: засвоєння студентом основних вимог до інженера з автомобільного транспорту.

Короткі теоретичні відомості

Вища освіта базується на Законі «Про вищу освіту», який спрямований на врегулювання суспільних відносин у галузі навчання виховання, професійної підготовки громадян Укриши. Він встановлює правові, організаційні, фінансові та інші засади функціонування системи вищої освіти, створює умови для самореалізації особистості, забезпечення потреб суспільства і держави у кваліфікованих фахівцях. В Україні вища освіта визнана однією з провідних галузей розвитку суспільства, тому в Законі є статті, які визначають обов’язки осіб, які навчаються у ВНЗ. В першу чергу, студенти мають дотримуватися законів, статуту та правил внутрішнього розпорядку ВНЗ. Обов’язковим для студентів є виконання графіків навчального процесу та вимог навчального плану. За невиконання навчального плану особи, що навчаються у ВНЗ, відраховуються з числа студентів.

В січні 2010 року були внесені зміни до Закону України «Про вищу освіту» щодо питань студентського самоврядування Цими доповненнями у Законі надаються широкі права у вищих навчальних закладах студентам, які навчаються у ВНЗ. В органи студентського самоврядування обираються особи з числа студентів шляхом таємного голосування.

Органи студентського самоврядування можуть мати різноманітні форми, такі як парламент, сенат, старостат, студентська навчальна (наукова) частина, студентські деканати, ради тощо.

У своїй діяльності органи студентського самоврядування керуються законодавством, рішеннями спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади, в підпорядкуванні якого знаходиться вищий навчальний заклад, статутом вищого навчального закладу.

Студентське самоврядування забезпечує захист прав та інтересів осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі, безпосередньо та через органи студентського самоврядування.

Органи студентського самоврядування приймають акти, що регламентують їх організацію та діяльність; проводять організаційні, наукові, культурно-масові, спортивні, оздоровчі та інші заходи; сприяють працевлаштуванню осіб, які навчаються у вищому навча­льному закладі; розпоряджаються коштами та іншим майном, що знаходиться на їхньому балансі та банківських рахунках.

За погодженням з органом студентського самоврядування у ВНЗ приймається рішення про: відрахування осіб, які навчаються у ви­щому навчальному закладі та їх поновленням на навчання; переве­дення осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі за держа­вним замовленням на навчання за контрактом за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб; переведення осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі за контрактом за рахунок коштів фі­зичних та юридичних осіб на навчання за державним замовленням; призначення заступника декана, проректора, які відповідають за роботу зі студентами; поселення осіб, які навчаються у вищому на­вчальному закладі в гуртожиток та виселення з гуртожитку; затвер­дження рішень з питань студентських містечок та гуртожитків для проживання осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі.

Студентське самоврядування здійснюється на рівні студентської групи, факультету, гуртожитку, вищого навчального закладу. Ви­щим органом студентського самоврядування є загальні збори (кон­ференція) осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі і ух­валюють Положення про студентське самоврядування, обирають виконавчі органи, визначають структуру, повноваження та порядок обрання виконавчих органів та заслуховують їх звіти. Керівник ви­щого навчального закладу всебічно сприяє створенню належних умов для діяльності студентського самоврядування.

Для цього ВНЗ у розпорядження студентського самоврядування надає приміщення, меблі, оргтехніку, забезпечення телефонним зв’язком, постійним доступом до мережі Інтернет, а також за рішенням Вченої Ради вузу виділяє кошти в розмірі не менше 0,5 від сотка спеціального фонду вищого навчального закладу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)