АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ. Підготовка до практичних занять з курсу “Основи наукових досліджень” повинна відбуватися за таким планом: 1) уважно прочитати тему заняття

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. II. Гігієнічні рекомендації
  3. Визначить стратегії психотерапевтичної роботи з клієнтом і рекомендації для нього: молодий чоловік віком 26 років страждає на ігроманію.
  4. Висновки і рекомендації
  5. ВИСНОВКИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗА НАСЛІДКАМИ ДОСЛІДЖЕНЬ
  6. Висновки, рекомендації
  7. Витрати на виробництво продукції згідно П(С)БО 16 та методичні рекомендації з формування собівартості продукції
  8. Дайте гігієнічну оцінку адекватності і збалансованості харчування та обгрунтуйте гігієнічні рекомендації щодо корекції харчового раціону.
  9. Дайте гігієнічну оцінку умовам праці, поставте діагноз та обгрунтуйте лікувально-профілактичні рекомендації.
  10. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  11. Деякі рекомендації щодо правил поведінки під час зсувів, снігових лавинах, селях
  12. Додаток. Програма дисципліни і методичні

Підготовка до практичних занять з курсу “Основи наукових досліджень” повинна відбуватися за таким планом: 1) уважно прочитати тему заняття, поданий план і домашнє завдання, 2) опрацювати матеріали лекцій, присвячених проблемам, що розглядатимуться на практичному занятті (рекомендується: прочитати лекцію вголос, структурувати текст, виділити визначення, «розшифрувати» всі скорочення тощо), 3) використовуючи основну і додаткову літературу, виконати всі завдання.

Виконання домашніх вправ (завдань) є обов’язковим. Привчайтеся до самостійної роботи — не переписуйте зміст завдань в інших студентів, самостійно працюйте зі словниками й підручниками, акуратно і грамотно робіть записи. Опрацьовуйте відксерокопійовані вами матеріали: уважно їх читайте вдома, робіть виписки в робочий зошит. Пам’ятайте: наявність ксерокопії потрібного матеріалу — це ще не виконання домашнього завдання.

Пам’ятайте про виконання сформульованих у лекції завдань для самостійного опрацювання.

Дане практичне заняття вимагає виконання завдань не тільки репродуктивного характеру (виписати із словників та підручника визначення), але й творчого (дати відповіді на поставлені запитання). Виконуючи перше завдання, зверніть увагу на авторів словників та повну назву словників, випишіть їх. Обов’язково складіть речення або словосполучення на підтвердження значень названих слів.

 

 

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 2

Тема: НАУКОВА ІНФОРМАЦІЯ. ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВА ЛІТЕРАТУРА. НАУКОВА КОМУНІКАЦІЯ.

ПЛАН

Поняття про наукову інформацію. Форми передачі наукової інформації.

Наукова комунікація, її компоненти.

3. Види наукової комунікації.

4. Наукова література як основна форма наукової інформації для філологів. Літературознавчі та мовознавчі джерела. (завдання №1 СР №4).

5. Довідкова література. Енциклопедії та енциклопедичні словники.

6. Основні види лінгвістичних словників. (завдання №2 СР №4).

 

ЗАВДАННЯ

1. Користуючись тлумачними словниками української (російської) мови, випишіть лексичні значення слів словник, енциклопедія, посібник, підручник, книга, журнал, монографія, стаття, періодика, довідник, рецензія, дисертація, автореферат, відгук. Виділіть ті значення вказаних слів, які використовуються в курсі „Основи наукових досліджень”.

2. Порівняйте значення слів книга і монографія, словник і енциклопедія, стаття і книга, рецензія і відгук, журнал і книга і з’ясуйте, чим відрізняються поняття, названі цими словами. Результати оформіть у вигляді таблиць. Наприклад,

  Спільне Відмінне
Книга    
Монографія    

 

!!! ВИКОНАЙТЕ САМОСТІЙНУ РОБОТУ №4 ТА ІНДИВІДУАЛЬНУ РОБОТУ №1 НА ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ №3.

 

ЛІТЕРАТУРА

Основна:

Шейко В. М., Кушнаренко Н. М. Організація та методика науково-дослідницької діяльності. — К., 2002. — С.18-22.

Тлумачні словники.

Текст лекції.

Кочерган М. П. Вступ до мовознавства. — К., 2000.

 

Додаткова:

Цехмістрова Г.С. Основи наукових досліджень. Навчальний посібник. - Київ: Видавничий Дім «Слово», 2004. - 240 с. (є елетронний варіант).

Вихованець І. Р. Таїна слова. — К., 1990. — С. 5-17.

Мова і час. — К., 1977. — С. 5-44, 182-199.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)