АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організаторські здібності

Читайте также:
  1. Поняття про здібності. Структура і види здібностей

 

Високий рівень переконаності в необхідності здійснення діяльності на принципах раціональної організації праці. Відмінно підготовлений і володіє мистецтвом організовувати діяльність колективу, свою особисту працю та робоче місце. Вміє правильно використовувати вільний час, на науковій основі організовувати функціонування керованого об'єкта, виконання робіт усіма учасниками спільної праці, цільової соціально-економічної програми (згідно з рольовими функціями). Володіє методами і вміє підтримувати високий рівень дисципліни в колективі, організовувати колективне обговорення принципових питань, роботу колективу на принципах внутрішньогосподарського розрахунку і саморегулювання. Високий рівень іннова­ційної діяльності. З урахуванням нововведень та об'єктивних обставин швидко змінює організацію діяльності і роботу управлінського персоналу. У процесі здійснення функцій не відступає перед труднощами, розпочату справу доводить до логічного завершення.

Добрий - досить високий рівень переконаності в здійсненні діяльності на принципах раціональної організації праці. У достатній мірі підготовлений і добре володіє мистецтвом організовувати колективну діяльність, свою особисту працю, робоче місце, роботу персоналу служби тощо. Правильно використовує свій вільний час на науковій основі, вміє організовувати функціонування керованого об'єкта, виконання робіт усіма учасниками спільної праці, цільової соціально-економічної програми (згідно з рольовими функціями). Добре володіє методами і вміє підтримувати високий рівень дисципліни в колективі, організовувати колективне обговорення принципових питань, роботу колективу на принципах внутрішньогосподарського розрахунку і саморегулювання. Достатньо високий рівень інноваційної діяльності. З урахуванням нововведень та об'єктивних обставин змінює організацію діяльності, а також роботу управлінського персоналу певної служби. Вміє переконувати колектив у необхідності впровадження нововведень. Риси характеру, ділові та особисті якості дозволяють не відступати перед труднощами, розпочату справу доводить до кінця.

Середній - достатній рівень переконаності в необхідності здійснення діяльності на принципах раціональної організації праці.

Вміє організовувати колективну діяльність, особисту працю, робоче місце, роботу персоналу конкретної служби. Може раціонально використовувати вільний час, організовувати функціонування керованого об'єкта, виконання робіт усіма учасниками спільної праці. Сприяє виконанню цільової соціально-економічної програми (згідно з рольовими функціями). Вміє підтримувати в колективі достатній рівень дисципліни. Може організувати колективне обговорення принципових питань, роботу колективу на принципах внутрішньогосподарського розрахунку та саморегулювання. Достатній рівень інноваційної діяльності. Підготовлений для здійснення змін в організації діяльності, якщо цього вимагатимуть об'єктивні обставини. Може переконувати колектив у необхідності впровадження нововведень, не відступати перед труднощами й розпочату справу доводити до логічного завершення.

Слабкий рівень переконаності в необхідності здійснення діяльності на принципах раціональної організації праці. Рівень знань та вмінь не дозволяє на науковій основі організовувати колективну діяльність, свою особисту працю, робоче місце, роботу персоналу конкретної служби, функціонування керованого об'єкта, виконання робіт усіма учасниками спільної праці. Не зовсім раціонально використовує свій вільний час. Недостатньо сприяє виконанню цільової соціально-економічної програми (згідно з рольовими функціями). Не може підтримувати в колективі високий рівень дисципліни. Недостатньо підготовлений для організації колективного обговорення принципових питань, роботи колективу на принципах внутрішньо господарського розрахунку та саморегулювання. Нерозвинені демократичні основи управління. Низький рівень інноваційної діяльності. Слабо підготовлений для проведення змін в організації обліково-аналітичного механізму. Не може переконати колектив у необхідності впровадження нового. Відступає перед труднощами. Не завжди розпочату справу доводить до логічного завершення.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)