АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додаток 2. Приклади використання міжособистісних методів управління конфліктами

Читайте также:
  1. E. Використання антисептичних засобів
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  4. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  5. V. Робочий час і його використання
  6. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  7. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  8. Автоматизовані системи управління проектами
  9. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  10. Адреса регістра управління завершується на: 11
  11. Актуальність проблеми управління освітою
  12. Аналіз використання автопарку.

Метод " примушування " (" конкуренції") Вирішення питання дуже важливе для вас. Ви достатньо авторитетні.

Рішення потрібно прийняти швидко і ви маєте для цього достатньо влади. Ви відчуваєте, що немає іншого виходу і що вам нічого втрачати. Ви в критичній ситуації і потрібно швидко реагувати.

Ви повинні прийняти нестандартне рішення і маєте на це достатньо повноважень.

Метод "ухилення "

Необхідно зменшувати напруженість.

Справа для вас не дуже важлива і ви вважаєте, що немає потреби втрачати зайвий

час.

У вас важкий день і вирішення проблеми може викликати нові неприємності. У вас недостатньо влади.

Ви відчуваєте, що в інших достатньо шансів вирішити цю проблему.

Вирішення цієї проблеми зараз може тільки погіршити ситуацію.

Ви хочете виграти час.

Метод згладжування.

Вас не хвилює те, що сталося.

Ви не прагнете зберегти тишу і спокій.

Ви відчуваєте, що краще зберегти кращі стосунки, ніж відстоювати свої інтереси. Ви розумієте, що вирішення ситуації набагато важливіше для іншої людини, ніж для вас ви розумієте, що правда на вашому боці.

У вас не достатньо влади.

Метод вирішення проблеми.

Вирішення проблеми важливе для обох сторін.

У вас тісні і давні стосунки з іншою стороною.

У вас є час попрацювати над проблемою.

Ви і ваш опонент бажаєте спільно працювати над вирішенням проблеми.

Ви і ваш опонент здатні висловити суть проблеми і вислухати один одного.

Метод компроміс.

Обидві сторони мають однакову владу, і взаємовиключні інтереси.

Ви бажаєте швидко вирішити проблему, оскільки у вас обмежений час.

Вас влаштовує тимчасове рішення. Інші підходи виявилися неефективними.

Компроміс дасть вам можливість зберегти нормальні взаємовідносини, а це краще, ніж втратити час.

 

Додаток 3. "Характеристика типів "важких людей".

 

Типи "важких людей"

1. "Агресивісти"

- "Черменівський танк ", або "Паровий каток " - це люди яких всі зачіпають. Вони вважають, що всі повинні їм поступатися. Це грубі, безцеремонні люди, вони впевнені у своїй правоті й хочуть, щоб всі про це знали.

Тактика спілкування з ними: якщо предмет конфлікту для вас не дуже важливий, то краще ухилятися від нього, пристосуватися до нього;

якщо обрали інший метод, то спочатку дайте такій людині "спустити пар ", а потім впевнено і дуже спокійно висловите свою думку, але ні в якому разі не ставте під сумнів її правоту.

- "Скритий агресор " або "Снайпер " Такі люди завдають іншим неприємностей з допомогою закулісних махінацій та інших скритих виявів агресії. Вони бояться вести себе відкрито.

Тактика спілкування з ними: якщо ви вирішили не терпіти таку людину, то необхідно виявити конкретні причини такої поведінки. Можна спитати "Чого ви хочете досягти своєю поведінкою?" Якщо вона почне відкидати факти, то наведіть нові докази. При цьому зберігайте спокій, не виявляйте агресивності. І покажіть, що ви вищі від того, що про вас говорять. Це змусить таку людину змінити своє ставлення до вас.

- "Розгнівана дитина" або "Вибухівець". Це люди, які не є злими від природи, а ведуть себе, наче вередливі діти, здатні на різкий емоційний вибух.

Тактика спілкування з ними: дайте такій людині накричатися, дати вихід емоціям і запевніть, що ви її слухаєте. Дайте їй зрозуміти, що вона контролює ситуацію, а потім заспокойте, поводьтеся з нею так, ніби нічого взагалі не сталося.

- "Скаржник". Такі люди бувають 2 типів - "Реалісти " і "Параноїки". Вони, як правили, звинувачують інших у всіх гріхах, а самі не хочуть нічого робити для вирішення проблем і брати на себе відповідальність.

Тактика спілкування з ними: спочатку вислухайте таку людину, оскільки вона дуже цього хоче. Цим ви дасте їй можливість висловити свої почуття Потім спробуйте перевести розмову на іншу тему. Це може повторюватися кілька разів. Якщо ви відчуваєте, що не можете припинити конфлікт, то слід махнути на неї рукою. Ви зробили все, що могли.

- "Мовчун", або "Тихоня". Це спокійні, небагатослівні скриті люди. Ніколи в дійсності не можна знати, про що вони думають і чого хочуть. Вони замкнуті.

Тактика спілкування з ними: спробуйте почати розмову з такою людиною і з'ясувати причини конфлікту. Спонукайте її до відкритої бесіди, але не дуже співчувайте. Не втрачайте терпіння, майте почуття міри. Якщо така людина припинила розмову, не наполягайте на продовженні, а зробіть це при наступній зустрічі. Така тактика дасть свій результат у майбутньому.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)