АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні визначення. Бронювання – це попереднє замовлення місць і номерів у готелі

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  5. II. Визначення видової приналежності рослини.
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. III. Основні правила та обов’язки працівників
  8. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  9. IV. Основні поняття і визначення,
  10. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  11. А) Визначення термінології
  12. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ

Бронювання – це попереднє замовлення місць і номерів у готелі. З цього процесу починається обслуговування гостей в готелі. Є кілька способів забронювати номер або місце в готелі: письмовий, усний і через Інтернет. Клієнт надсилає до готелю лист-заявку. Заявка повинна містити такі відомості:

- кількість і категорії номерів;

- терміни проживання в готелі;

- прізвища приїжджаючих;

- форма оплати (готівковий або безготівковий розрахунок, реквізити організації, що оплачує).

Заявку реєструють і підтверджують, або відмовляють тим же чином, яким вона була отримана.

Бронювання, підтверджене спеціальним повідомленням, що висилається готелем клієнтові, називається підтвердженим. Для одержання підтвердження про резервування потрібно якийсь час, щоб повідомлення про резервування надійшло до клієнта поштою або факсом. Звичайно в підтвердженні вказуються номер реєстрації заявки, дата передбачуваного прибуття і вибуття гостя, тип замовленого номера, число гостей, число ліжок, що вимагаються, а також будь-які вимоги гостя, що спеціально обумовлюються. Клієнт бере із собою в готель це підтвердження на випадок будь-яких непередбачених ситуацій.

Наступна частина операційного процесу – розселення – складається у свою чергу з зустрічі, реєстрації, вручення ключа і супроводу до номера.

При реєстрації, у процесі спілкування з гостем потрібно обговорити такі питання, як вартість номера, терміни розміщення, порядок оплати. Під час цього обговорення працівник готелю має задати питання, що дозволяють судити про платоспроможність гостя. Нормальним для більшості готелів є прохання до гостя показати його кредитну картку, що є свого роду гарантією його платоспроможності.

При цьому готель зобов’язаний укласти з гостем договір на надання послуг. Договір на надання послуг укладається при пред’явленні гостем паспорта, або іншого документа, що підтверджує його особу.

Якщо підтвердження на розміщення отримано, гість заповнює анкету проживаючого (Форма 1-Г) (для громадян України) або реєстраційну картку (Форма 2 – Г) (для громадян інших держав), що є договором між Виконавцем і Споживачем. В анкеті гість вказує адресу свого постійного місця проживання, адресу організації, що оплачує проживання (якщо оплата здійснюється третьою особою), і вид платежу (готівка, кредитна картка або чек).

Анкета-документ, дає право на заняття номера або місця в номері, тобто надає дозвіл на поселення, має бути заповнена в двох екземплярах (для касира і портьє або чергового по поверху і в картотеку для контролю виїзду).

Неправильно заповнена реєстраційна картка (анкета) проживаючого робить неможливим повернення забутої в номері речі гостя. Крім того, правильно заповнена адреса гарантує одержання оплати, навіть якщо гість виїхав, не заплативши за надані послуги. Помилкова дата виїзду в анкеті приводить до того, що номер може простояти непроданим добу, якщо гість виїжджає раніше. А у випадку, коли гість планував залишитися довше, номер може бути проданий ще раз. Неправильно записаний номер кредитної картки може призвести до несплати послуг, якщо гість виїхав, не заплативши готівкою.

Заповнивши картку, гість підписує її, тим самим укладаючи з гостем договір, що підтверджує вид розміщення, тривалість проживання і вартість номера.

Після того, як гість заповнив анкету, адміністратор звіряє дані анкети і паспорта гостя, вписує в анкету номер кімнати, у якій буду жити гість, дату та час прибуття і підписує її. Далі адміністратор виписує дозвіл на поселення.

Адміністратор заповнює візитну картку (картку гостя) (Форма 3 – Г) – документ на право входу в готель і одержання ключа від номера.

Завдання 1. Директор туристичної фірми «САМ», що знаходиться в місті Бердянськ за адресою: вул.. Карла Маркса, 51, відряджає трьох співробітників своєї фірми до іншого міста. В цьому місті є готель «Космос», з яким тур фірма має договір № 337 від 15 лютого 2010 року про співробітництво. Для розміщення необхідно двомісний та одномісний номери категорії «Стандарт». Відрядження тривалістю шість днів передбачається з 28 жовтня.

Скласти заявку на бронювання та підтвердження бронювання. (Дані, яких недостає, брати довільно).

Завдання 2. До готелю «Дніпро» 27 жовтня 21011 року прибув громадянин України, для якого було заброньовано номер (кімната № 64). Необхідно укласти з ним договір на обслуговування та оформити картку гостя. (Дані, яких недостає, брати довільно).

Завдання 3. До готелю «Мрія» 15 червня 2011року з діловою метою прибув громадянин Данії, для якого було заброньовано номер категорії «Люкс» (кімната № 24). Необхідно укласти з ним договір на обслуговування. (Дані, яких недостає, брати довільно).

 

Запитання для самоперевірки

1. Дайте визначення поняттю «бронювання».

2. Які способи та типи бронювання Вам відомі?

3. Який документ є договором на надання обслуговування між відвідувачем та гостем?

4. Чому необхідно приділяти велику увагу правильності написання адреси постійного проживання відвідувача?

5. Яку інформацію містить візитна картка, на що вона дає право гостю?

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)