АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Закон України про охорону праці

Читайте также:
  1. A. закономерности саморегулирования физиологических функций в норме
  2. a. Чи ця міра була передбачена законом та переслідувала законну мету
  3. G Дотримуватись законів країни, в якій реалізують бізнес.
  4. I. Возникновение в обществе социального государства является закономерным результатом
  5. II. ЗАКОНЫ УБЕЖДЕНИЯ
  6. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  7. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  8. II. Первый закон термодинамики
  9. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  10. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  11. III. Законодавство в Українській Народній Республіці
  12. III. ЗАКОНЫ КОЛОРИТА

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ПОЛТАВСЬКА ДЕРЖАВНА АГРАРНА АКАДЕМІЯ

Факультет агротехнологій та екології

Кафедра «Безпека життєдіяльності»

ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ

 

 

 

МЕТОДИЧНІ рекомендації

 

Для виконання практичних занять

для студентів денної форми навчання

 

ОКР «Бакалавр»

ПОЛТАВА - 2013

 

 

Вступ

 

Завдання виконання практичних занять полягає у набутті студентами знань, умінь і здатностей (компетенції) ефективно вирішувати завдання професійної діяльності з обов’язковим урахуванням вимог охорони праці та гарантуванням збереження життя, здоров’я та працездатності працівників у різних сферах професійної діяльності.

 

Критерієм оцінки виконання практичних занять являються активність студента на заняттях, вирни відповіді на тестові запитання, уміння працювати з методичним матеріалом, літературою і нормативними актами, а також уміння виділяти головне при конспектуванні робочого матеріалу відповідно до теми і відпрацьованих питань заняття.

При виконанні вищеназваних вимог бальна оцінка може підвищуватися з 3 до 5 балів. При невиконанні вищеназваних вимог бальна оцінка може знижуватися з 3 до 0.

 

У разі збільшення або зменшення балів у вказаних межах викладач повинен повідомити про це студента із зазначенням причин такого рішення.

 

Розподіл балів, які отримують студенти

  Поточне тестування та самостійна робота Підсумковий тест (екзамен) å
Модуль 1
Т1 Т2 Т3 Т4 Т5 Т6 Т7 Т8 Т9
Відвідування лекцій та ведення конспекту                      
Відвідування практичних занять та виконання завдань                      
Виконання самостійної роботи та ведення конспекту                      
Виконання модульної контрольної роботи (тести).                      
Екзамен                      
Всього                      

 

ООП. ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 2.1

Тема: ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ

ПЛАН

1.Законодавство України про охорону праці. Закон України про охорону праці.

2. Нормативно-правові акти з охорони праці (НПАОП):

3. Стандарти в галузі охорони праці.

Література:

1. Збірник законодавчих та нормативних актів з охорони праці. Том 1,2. Полтава: Інтерграфіка, 2004. –с. 11-14.

2. Москальова В.М.. Основи охорони праці. -К.: Професіонал, 2005. –с. 102-117

3. Трахтенберг І.М. Гігієна праці та виробнича санітарія. -Київ, 1998. – с. 40-52, 60-63.

4. Федоров М.І. та ін. Охорона праці в галузі. (Збірник схем…). ПДАА – 2009. – с.5-10.

Законодавство України про охорону праці.

Закон України про охорону праці

Основними законами та підзаконними актами, які регулюють правові відносини у сфері охорони праці в умовах виробництва і загалом в суспільстві,є:

1. Конституція України.

2. Кодекс законів про працю (КЗпП).

3. Закони: «Про охорону праці», «Про охорону здоров’я», «Про пожежну безпеку», «Про використання ядерної енергії та радіаційний захист», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та ін.

У країнах світу, залежно від економічного розвитку та політичного стану, існують закони та нормативні документи, які повністю або частково захищають людину від небезпечних та шкідливих умов праці, забезпечують охорону її здоров'я.

Соціальне і законодавче захищена людина зацікавлена в своїй праці, цінує свою роботу, яка дає їй змогу пристойно існувати, утримувати сім'ю, годувати і виховувати своїх дітей. Умови праці та економічні фактори (оплата праці, економічне стимулювання, законодавча захищеність) безпосередньо впливають на продуктивність і якість праці. Отже, можна констатувати, що охорона праці є категорія економічна.

У конституційній державі всі закони і підзаконні акти повинні базуватися і відповідати основному закону держави - Конституції.

Конституція України прийнята Верховною Радою 26 червня 1996 року. В ній декларуються права і свобода всіх громадян України. Для сфери трудової діяльності ці права і свобода конкретизовані в деяких законах України і Державних нормативних актах про охорону праці (ДНАОП), Державних стандартах та постановах Кабінету Міністрів України, що стосуються охорони праці.

Закон України "Про охорону праці".

В Україні - у першій серед країн СНД - 14 жовтня 1992 р. був затверджений Верховною Радою Закон "Про охорону праці", а 21.11.2002 року Закон України “Про охорону праці” переглянутий та прийнятий у новій редакції. Цей закон, а також "Кодекс законів про працю України" є основною законодавчою базою охорони праці, їх доповнюють державні міжгалузеві та галузеві нормативні акти про охорону праці - це стандарти, правила, норми, положення, статути, інструкції та інші документи, яким надано чинність правових норм, обов'язкових для виконання усіма установами і працівниками України.

Закон "Про охорону праці" складається з преамбули та 9 розділів..Підкреслимо деякі важливі моменти, занотовані у законі.

Так, в розділі 1 "Загальні положення" ст. 4 мовиться, що основними принципами державної політики в галузі охорони праці є пріоритет життя та здоров'я людини перед будь-якими результатами виробничої діяльності, соціальний захист людини, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, та ін.

У розділі 2 " Гарантії прав громадян на охорону праці" передбачено інформувати працівника про умови праці; компенсувати за шкідливі умови праці; зафіксовано право працівника відмовитись від виконання робіт при загрозливому стані для його здоров'я та життя; забезпечувати соціальне страхування від нещасних випадків і профзахворювань (оплата з фонду соціального страхування); відшкодовувати власником шкоду, заподіяну працівникові на виробництві. В законі передбачено відшкодування моральної шкоди. У законі є статті про охорону праці жінок, неповнолітніх, інвалідів.

В розділі 3 "Організація охорони праці на виробництві" говориться про обов'язкове створення органів управління охороною праці на підприємстві для виконання керівництва, нагляду і навчання із питань охорони праці. В ст. 18 йдеться про обов'язкове навчання і інструктаж з охорони праці. Перевірка знань повинна здійснюватись 1 раз на рік для працівників небезпечних професій, 1 раз на 3 роки для всіх посадових осіб за переліком, встановленим Державним комітетом по нагляду за охороною праці. В ст. 19 мовиться про фінансування охорони праці. В розділі передбачено (ст.16) створювати на підприємствах комісії з питань охорони праці - рішення комісії носять рекомендаційний характер. Ст.23 передбачає інформацію про стан охорони праці, яка повинна доводитись до всіх працівників підприємства, а також обов'язковий звіт перед статистичними органами держави.

Розділ 4 - "Стимулювання охорони праці". Економічне стимулювання охорони праці здійснюється згідно з колективним договором та законодавством. Відшкодування збитків від порушень охорони праці - державі і громадянам - згідно з діючим законодавством.

Розділ 5 - "Нормативно-правові акти з охорони праці" – відзначаються документи, що належать до нормативно-правових актів з охорони праці. Їх опрацювання, прийняття та скасування.

Розділ 6 - "Державне управління охороною праці" перелічує органи державного управління охороною праці: Кабінет Міністрів, спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з нагляду за охороною праці, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, а також місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування - та визначає їх компетенцію.

Організація наукових досліджень з проблем охорони праці здійснюється в межах національної програми науково-дослідними інститутами, а також різними проектно-конструкторськими установами та організаціями, вищими навчальними закладами та фахівцями.

Розділ 7 - "Державний нагляд і громадський контроль за охороною праці", що здійснюють спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з нагляду за охороною праці; спеціально уповноважений державний орган з питань радіаційної безпеки; спеціально уповноважений державний орган з питань пожежної безпеки; спеціально уповноважений державний орган з питань гігієни праці. Відмічаються їх права і відповідальність, а також соціальний захист посадових осіб цих органів.

Вищий нагляд здійснює Генеральний прокурор та підпорядковані йому прокурори. Громадський контроль за додержанням законодавства про охорону праці здійснюють трудові колективи - через уповноважених найманими працівниками з питань охорони праці та профспілки - через вибраних представників.

Розділ 8 - "Відповідальність за порушення законодавства про охорону праці" Передбачається дисциплінарна, адміністративна, матеріальна, кримінальна відповідальність згідно із законодавством.

А також ст..43 передбачені штрафні санкції до юридичних та фізичних осіб за порушення законодавства про охорону праці.

Для практичної реалізації Закону були прийняті також такі підзаконні акти, затверджені постановою Кабінету Міністрів; "Про створення Національної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення", "Положення про розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на підприємствах, в установах і організаціях", Закон України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювання, які спричинили втрату працездатності”, тощо. Держгірпромнаглядохоронпраці розробив ще цілий ряд положень, що спрямовані на практичну реалізацію Закону України "Про охорону праці".

  1. Нормативно-правові акти з охорони праці (НПАОП).

Нормативно-технічну базу охорони праці умовно можна поділити на такі групи:

1. Засадні документи – це закони, постанови уряду та інші документи, затверджені на рівні органів влади (Конституція України, Закон України “Про охорону праці”, положення з окремих проблем охорони праці, що затверджує Кабінет Міністрів, тощо)

2. Державні нормативні акти про охорону праці. Державні нормативні акти про охорону праці (ДНАОП) — це правила, стандарти, норми, положення, інструкції та інші документи, яким надано чинність правових норм, обов’язкових для виконання. Законодавством передбачено, що залежно від сфери дії ДНАОП можуть бути міжгалузевими або галузевими.

Державний міжгалузевий нормативний акт про охорону праці - це ДНАОП загальнодержавного користування, дія якого поширюється на всі підприємства, установи, організації народного господарства України незалежно від їх відомчої (галузевої) належності та форм власності.

Державні нормативні акти про охорону праці можуть затверджуватись Кабінетом Міністрів України, Держгірпромнаглядом, відповідними міністерствами та відомствами за погодженням. Їх опрацювання здійснюється на основі НПАОП 0.00-4.14-94 “Положення про опрацювання, прийняття, перегляд та скасування державних міжгалузевих і галузевих нормативних актів про охорону праці наказ Держнаглядохоронпраці №19 від 16.03.94.

Кодування міжгалузевих ДНАОП здійснюється відповідно до приведеної нижче схеми ДНАОП, в якій:

ДНАОП - абревіатура виразу «державний нормативний акт про охорону праці»;

- перше трицифрове число (Х.ХХ) — код групи, до якої належить нормативний акт, залежно від державного органу, який затверджує даний акт:

- 0.00- нормативні акти Держнаглядохоронпраці,

- 0.01 і 0.02 - Міністерства внутрішніх справ (0.01 - з пожежної безпеки і 0.02 - з безпеки руху),

- 0.03 міністерства охорони здоров'я,

- 0.04 - Держатомнагляду,

- 0.05 міністерства праці та соціальної політики України,

- 0.06 — Держстандарту, 0.07 - Мінбудархітектури (Держбуду);

- друге трицифрове число (Х.ХХ) - перша цифра означає вид нормативного акту (1 - правила, 2 - ОСТи, 3 -норми, 4 - положення і стандарти, 5 - інструкції, 6 - посібники, вказівки, рекомендації, вимоги, 7 - технічні умови безпеки, 8 - переліки), дві наступні - порядковий номер нормативного акту у межах даного виду в порядку реєстрації;

- останнє двозначне число (XX) - рік затвердження нормативного акту.

Схема кодування галузевих нормативних актів про охорону праці відрізняється тим, що на місці першого трицифрового числа ставиться чотирьохцифрове (ДНАОП Х.ХХХ-Х.ХХ-ХХ), яке означає галузь поширення даного нормативного акту відповідно до „Загального класифікатора галузей народного господарства Мінстату України”. Інші цифрові позначення коду галузевого нормативного акту означають те ж саме, що і міжгалузевого.

Після коду в Державному реєстрі нормативних актів про охорону праці дається повна назва нормативного акту, наказ (постанова) органу про його затвердження та дата затвердження.

Однак, міжгалузеві нормативні акти (ДНАОП) і галузеві нормативні акти (ДНАОП) у відповідності з наказами Держгірпромнаглядохоронпраці України від 12.07.2004 р. № 171 “Про порядок побудови, викладу та оформлення нормативно-правових актів з охорони праці ” зараз мають назву нормативно-правових актів з охорони праці (НПАОП). Цей Порядок побудови, викладу та оформлення нормативно-правових актів з охорони праці поширюється на правила, норми, регламенти, положення та інші акти.

НПАОП мають складатися з таких структурних елементів:

- титульний аркуш;

- інформаційні дані;

- зміст;

- загальні положення;

- визначення термінів;

- позначення та скорочення;

- основна частина;

- нормативні посилання;

- додатки.

Кодування НПАОП здійснюється з метою систематизації обліку цих документів, створення необхідних умов для ефективного зберігання та використання інформації про ці нормативно-правовіакти, зручності їх обробки з використанням персональних електронно-обчислювальних машин.

НПАОП ХХ.Х - Х. ХХ - ХХ

рік затвердження

порядковий номер у межах даного виду

вид нормативно-правового акта

вид економічної діяльності

скорочена назва НПАОП

Характеристика елементів структури позначення (шифру)

Порядковий номер у межах виду визначається згідно з даними Реєстру.

Види НПАОП (в уніфікованій формі для однакового застосування) мають таке цифрове позначення: правила - 1; переліки - 2; норми - 3; положення - 4; інструкції - 5; порядки - 6; інші -7.

Вид економічної діяльності (група, клас) установлюється відповідно до ДК 009-96. Якщо нормативно-правовий акт поширюється на всі або декілька видів економічної діяльності, зазначається код 0.00.

Коди основних видів економічної діяльності (витяг відповідно до ДК 009-96)

Вид економічної діяльності Код КВЕД (група, клас)
Сільське господарство, мисливство 01.0
Рослинництво 01.1
Тваринництво 01.2
Мисливство 01.5
Лісове господарство 02.0
Рибне господарство 05.0
Риболовство 05.1
Риборозведення 05.2
Видобування вугілля і торфу 10.0
Видобування нафти, газу 11.1
Видобування металевих руд 13.0
Видобування каменю 14.1
Видобування піску та глини 14.2
Харчова промисловість 15.0
М`ясна промисловість 15.1
Виробництво рибної продукції 15.2
Перероблення овочів та фруктів 15.3
Виробництво жирів 15.4
Виробництво молочних продуктів 15.5
Обробка зерна, виробництво борошна, круп, крохмалю 15.6
Виробництво кормів для тварин 15.7
Виробництво цукру, хлібобулочних і кондитерських виробів, харчових концентратів 15.8
Виробництво напоїв (алкогольних і безалкогольних) 15.9
Тютюнова промисловість 16.0
Текстильна промисловість 17.0
Деревообробна промисловість 20.0
Деревообробне лісопильне та стругальне виробництво 20.1
Виробництво теслярних та столярних виробів 20.3
Виробництво дерев`яної тари 20.4
Хімічне виробництво 24.0
Виробництво базової хімічної продукції 24.1
Виробництво агрохімічних продуктів 24.3

 

Ведеться Державний реєстр нормативних актів про охорону праці у відповідності з наказами Держнаглядохоронпраці України від від 08.06.2004 № 151 "Положення про Державний реєстр нормативно-правових актів з питань охорони праці” ДНПАОН 0.00-4.03-04, в якому кожному нормативному акту присвоєно відповідний код - для можливості машинного обліку і зручності користування ними. Зміни у Реєстрі публікуються в журналі „Охорона праці". Одночасно вони вносяться в банк даних автоматизованого інформаційного фонду, створеного Держгірпромнагляд.

 

Позначення нормативного акта Назва нормативного акту Затвердження
Дата, документ № Організація
НПАОП 0.00-4.03-04 Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, проф. захворювань і аварій на виробництві 25.08.2004. постанова № 1112 Кабінет міністрів
НПАОП 0.00-4.21-04 Типове положення про службу охорони праці 15.11.2004, наказ № 255 Держнагляд-охоронпраці
НПАОП 0.00-4.12-05 Типове положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці 26.01.2005 наказ №15 Держнагляд-охоронпраці
НПАОП 0.00-4.05-03 Порядок видачі дозволів Держ. комітетом з нагляду за охороною праці та його тер. органам. Додаток до Порядку - Перелік робіт з підвищеною небезпекою 15.10.03 постанова № 1631 Кабінет Міністрів
НПАОП 0.00-6.03-93 Порядок опрацювання та затвердження власником норм. актів про охорону праці, що діють на підприємстві 21.12.93 наказ № 132 Держнагляд-охоронпраці
  Замість ДНАОП 0.05-1.01-77
НПАОП 0.00-1.30-77 Правила безкоштовної видачі лікувально-профілактичного харчування 07.01.77 Держкомпраці СРСР
Замість ДНАОП 2.0.00-1.01-00
НПАОП 01.1-1.01-00 Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві 11.08.00 наказ № 202 Мінпраці

 

3. Державні та міждержавні стандарти України з питань безпеки праці (ДСТУ).

Серед державних нормативно-технічних актів про охорону праці важливе місце посідають Державна система стандартів з питань охорони праці - це комплекс взаємопов'язаних стандартів, спрямованих на забезпечення безпеки праці, збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці.

ДСТУ почали розроблятися з 1992 р. В Державний реєстр міжгалузевих і галузевих нормативних актів включені відповідні нормативні акти (правила, норми, інструкції тощо) колишнього Радянського Союзу які є чинними в Україні на даний час. Державні стандарти Системи стандартів безпеки праці (ГОСТ, ССБТ) колишнього СРСР застосовуються на території України до їх заміни іншими нормативними документами, якщо вони не протирічать законодавству.

Відповідно до Угоди про співробітництво в галузі охорони праці, укладеної керівниками урядів держав СНД у грудні 1994 року, стандарти ССБТ надалі визнаються Україною як міждержавні стандарти за узгодженим переліком, що переглядається в міру необхідності з урахуванням національного законодавства держав СНД та результатів спільної роботи, спрямованої на удосконалення Системи стандартів безпеки праці.

Окремою групою під назвою „Міжнародні стандарти безпеки праці” до Державного реєстру включені стандарти системи стандартів безпеки праці колишнього Радянського Союзу.

В Державному реєстрі нормативи цієї групи приводяться в такому вигляді:

ГОСТ 12.Х.ХХХ-ХХ.ССБТ (далі повна назва нормативного акту).

В ГОСТ - Государственный общесоюзный стандарт (у зв'язку з тим, що стандарти не перекладали українською мовою, вживається російська абревіатура);

приведеному вище цифра 12. означає, що норматив відноситься до системи стандартів «безопасности труда - ССБТ».

Перша цифра після 12 “Х”. визначає групу даного нормативу в «ССБТ». Система передбачає 10 груп нормативів – 0-9. Чинними на даний час є групи 0-5. Групи 6-9 – резервні. Стандарти ССБП підсистем "0,2,3,4" можуть бути державними, галузевими і республіканськими, а підсистеми "0" також і стандартами підприємств (об'єднань). Галузеві і республіканські стандарти встановлюють вимоги, норми та правила відповідно до державних стандартів з урахуванням особливостей безпеки праці в галузі або республіці. Стандарти підсистеми "1", як правило, повинні бути державними.

Стандарти групи 0 - основоположні. Вони встановлюють організаційно-методичні основи ССБТ, термінологію в області охорони праці, класифікацію безпечних та шкідливих виробничих факторів, вимоги до організації трудових процесів, навчання, атестації тощо.

Стандарти групи 1 регламентують загальні вимоги безпеки до окремих видів небезпечних і шкідливих виробничих факторів, гранично допустимих значень їх параметрів і характеристик, методів контролю та захисту працюючих.

Стандарти групи 2 встановлюють загальні вимоги безпеки до виробничого устаткування, до окремих його видів, до методів контролю за дотриманням вимог безпеки.

Стандарти групи 3 регламентують вимоги безпеки до технологічних процесів, робочих місць, режимів праці, систем управління тощо.

Стандарти групи 4 - це стандарти вимог до засобів колективного та індивідуального захисту, їх конструктивних, експлуатаційних та гігієнічних якостей, а також до методів їх випробування та оцінки.

Стандарти групи 5 визначають загальні вимоги безпеки до виробничих будівель, приміщень і споруд.

Подальші три цифри (XXX) визначають порядковий номер даного ГОСТу в групі за реєстрацією, а дві останні (XX) - рік видання. (ГОСТ 12.1.005-88.)

 

4. Україні діють санітарні та будівельні норми (СН), в яких наведені вимоги, що стосуються виробничої санітарії та гігієни праці, будівельні норми і правила (СНиП - строительные норми й правила - застосовується російська абревіатура), де викладені вимоги до будівель та споруд залежно від їх призначення і пожежної небезпеки.

При розгляді питань пожежної безпеки можуть зустрічатися посилання на ОНТП - отраслевые нормы технологического проектирования (рос.) або ІSО - міжнародні норми, і діють в Україні згідно з Угодою про міжнародне співробітництво держав СНД в питаннях охорони праці.

Вимоги щодо охорони праці регламентуються також державними стандартами України з питань безпеки праці, будівельними та санітарними нормами і правилами, правилами улаштування електроустановок (ПУЕ), нормами технічного проектування та іншими нормативними актами, виходячи із сфери їх дії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)