АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обробка та аналіз результатів. Висновки, рекомендації

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. А) Механічна обробка матеріалів
  6. А. Макроаналіз по виду зламів.
  7. АКТИВІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
  8. Алонж аналіз
  9. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  10. Аналіз алгоритмів
  11. Аналіз асортименту і структури продукції.
  12. Аналіз беззбитковості

Висновки, рекомендації

Укажіть на цільове призначення методики “Хенд-тест” та опишіть основні критерії інтерпретації відповідей досліджуваного, складіть програму діагностики емоційно-мотиваційної сфери особистості.

(Hand test) Тест руки - проективна методика, спрямована на вивчення агресивного ставлення. Розроблено Б. Брайкліном, З. Піотровський, Е. Вагнером. Стимульний матеріал складається з 9 зображень кистей рук і однією порожньою карткою, при показі якій просять представити кість руки і описати її уявні дії. Зображення показуються послідовно. Обстежуваному дається інструкція відповісти на питання про те, яка, на його думку, дія виконує намальована рука (або сказати, що здатний виконувати людина з такою рукою). Допускається вказувати для кожної картки кілька варіантів дії.
Відповіді розносяться по 11 категоріям:
1. Агресія - рука сприймається як домінуюча, наносить пошкодження, активно захоплююча небудь предмет.
2. Вказівки - рука ведуча, спрямовуюча, перешкоджає, пануюча над іншими людьми.
3. Страх - рука виступає у відповідях як жертва агресивних проявів іншої особи або прагне захистити будь-кого від фізичних впливів, а також сприймається в якості завдає пошкодження самої себе.
4. Прихильність - рука висловлює любов, позитивні емоційні установки до інших людей.
5. Комунікація - відповіді, в яких рука спілкується, контактує або прагне встановити контакти.
6. Залежність - рука висловлює підпорядкування іншим особам.
7. Ексгібіціонізм - рука різними способами виставляє себе напоказ.
8. Інвалідність - рука деформована, хвора, нездатна до якихось дій.
9. Активна безособовість - відповіді, в яких рука виявляє тенденцію до дії, завершення якого не вимагає присутності іншої людини або людей, проте рука повинна змінити своє фізичне місце розташування, докласти зусиль.
10. Пасивна безособовість - також прояв тенденції до дії, завершення якого не вимагає присутності іншої людини, але при цьому рука не змінює свого фізичного стану.
11. Опис - відповіді, в яких рука тільки описується, тенденція до дії відсутня.
Кількісний показник відкритого агресивної поведінки розраховується за формулою Для уточнення мотивів агресивної поведінки слід проаналізувати вийшов профіль.

“Психодіагностика емоційної сфери особистості”

Мета: визначити емоційно-мотиваційну спрямова

Оснащення: 10 карточок Хенд-тесту, бланки для відповідей, секундомір.; Опитувальник для вимірювання мотивації досягнення (Розроблений А.Мехрабіаном у 1969 році. Побудований на основі теорії мотивації Дж.Аткінсона та виявляє результативну тенденцію мотивації досягнення як різницю у проявах мотивів прагнення до успіху та уникнення невдачі. Має дві форми: для чоловіків та жінок. Адаптація методики здійснена М.Ш.Магомед- Еміновим. Складається з 26 пунктів, які побудовані у формі порівняльних тверджень.)

Хід роботи


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)