АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обробка та аналіз результатів

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. А) Механічна обробка матеріалів
  6. А. Макроаналіз по виду зламів.
  7. АКТИВІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
  8. Алонж аналіз
  9. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  10. Аналіз алгоритмів
  11. Аналіз асортименту і структури продукції.
  12. Аналіз беззбитковості

Висновки, рекомендації

Охарактеризуйте зміст та призначення методик ДДО та ОДАнІ (карта інтересів) у дослідженнях з психології праці. Поясніть можливості їх комплексного використання.

Диференціально- діагностичний опитувальник (ДДО) - Запропонований Є.О.Кіімовим у 1983 році. Розроблений на основі типології професій Є.О.Клімова. Використовується з м ою профорієнтації для орієнтовного виявлення типу майбутньої спеціальності, якому надає перевагу респондент. 20 питань опитувальника дозволяють виявити ступінь вираженості інтересу досліджуваного до певного типу професії: “людина-людина”, “людина-техніка”, “людина-природа”, “людина-знакова система”, “людина-художній образ”.

Орієнтувально- діагностична анкета інтересів (ОДАнІ) - Розроблена на основі модифікації “Карти інтересів” С.Я.Карпіловською у 1980 році. Опитувальник спрямований на оцінку ступеня вираженості інтересів, їхній рівень та глибину. Містить 70 питань, які відповідають 15 групам інтересів до різних областей знань і діяльності (фізика, математика, електро- та радіотехніка, техніка, хімія, біологія, медицина, географія, історія, філологія та журналістика, мистецтво, педагогіка, сфера послуг, військова справа, спорт), з якими учень мав змогу познайомитись у школі та повсякденному житті.

13. Складіть план проведення профорієнтаційної бесіди з учнями. Обгрунтуйте

послідовність пунктів плану.

ПЛАН ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ БЕСІДИ АБО ЛЕКЦІЇ:
1. Поняття про професію, її місце і значення в народному господарстві. Коротка характеристика професії. Потреби в професії на ринку праці. Система професійної підготовки (типи навчальних закладів, термін і умови навчання в них, профілюючі предмети). Кваліфікаційна характеристика (професіограма).
2. Вимоги, що пред'являються до вступників до професійного навчального закладу. Шкільні предмети, що лежать в основі професійних знань. Схильності, здібності, особливості характеру. Вимоги, що пред'являються до здоров'я
3. Умови роботи. Умови праці, характер роботи, відповідальність, особливості праці, необхідний рівень освіти.
4. Перспективи розвитку професії і професійного зростання. Суміжні професії. Можливість суміщення професій.

=АБО=

Профорієнтаційна бесіда

Тема: «Як вірно обрати професію»

Характер бесіди: групова

Мета: формування та закріплення знань щодо професійного самовизначення

Обладнання: ручка,папір,текст бесіди

Хід бесіди

План:

1. Вступ

2. Основні мотиваційні рушії при виборі професії(лідери професій, умови, перспектива, престижний заробіток)

3. Помилки при професійному самовизначенні.(Невміння/небажання розібратися у своїх особистих якостях (нахилах, здібностях, мотивах). Захоплення тільки зовнішньою чи якою-небудь окремою стороною професії Стереотипи про престижність професії Відсутність знань про вимоги, які висуває професія до особистостіВибір професії під впливом друзів (за компанію).)

4. Класифікація професій за Климовим Є.О.("ЛЮДИНА – ПРИРОДА", "ЛЮДИНА – ТЕХНІКА", "ЛЮДИНА – ЛЮДИНА", "ЛЮДИНА – ЗНАКОВА СИСТЕМА", "ЛЮДИНА – ХУДОЖНІЙ ОБРАЗ")

5. Алгоритм вибору професії (I. ”Хочу” II. ”Можу” III. “Треба”)

6. Профорієнтаційні ігри та вправи на закріплення поданого матеріалу(«НАЙ-НАЙ...»- най грошовитіша професія, най престижніша і т.д. а діти повинні найбільше назвати;)

7. Висновок


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)