АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуації для самоперевірки. Протягом року підприємство реалізує 8 000 виробів

Читайте также:
  1. Аналіз ситуації (стисло)
  2. В ситуації загрози наслідків конфлікту службі з охорони державного кордону-негайно доповісти керівнику для прийняття рішення.
  3. Вирішення ситуації
  4. Від ситуації, особливостей співрозмовника (аудиторії) залежить і лексичне наповнення
  5. Вчитель не повинен боятися конфлікту, а опановувати технологію поведінки у конфліктній ситуації і майстерність її розв'язання.
  6. Дайте правовий аналіз ситуації.
  7. Дайте правовий аналіз ситуації.
  8. Дайте правовий аналіз ситуації.
  9. ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИ ТА КОНТРОЛЮ ЗАСВОЄННЯ ЗНАНЬ
  10. З організації реагування органів внутрішніх справ на повідомлення про кримінальні правопорушення, інші правопорушення, надзвичайні ситуації та інші події.
  11. За масштабом та глибиною надзвичайні ситуації (НС)
  12. Застосування стратегій і методів для вироблення моделі поводження в конфліктній ситуації

Ситуація 6.11.

Протягом року підприємство реалізує 8 000 виробів. Змінні витрати складають 40 грн. Постійні витрати на одне замовлення складають 400 грн. Вироби підприємство купує за ціною 5 грн. Визначити оптимальну величину одного замовлення, оптимальну частоту замовлення і мінімальну ціну реалізації, яку може установити підприємство, щоб досягти беззбитковості.

Ситуація 6.12.

За один місяць завод може реалізувати 800 холодильників. Для придбання комплектуючих завод бере кредит під 60% річних. Складські витрати готової продукції на одиницю складають за місяць 50 грн. Постійні витрати на одне замовлення складають 400 грн., а комплектуючі придбаються у виробників по ціні 120 грн. за комплект для виробництва одного холодильника. Визначте оптимальний розмір партії для закупівлі комплектуючих та яку мінімальну ціну повинна встановити фірма, щоб досягти беззбитковості. Будемо враховувати, що реалізація холодильників на протязі всього року не зміниться. З одного комплекту комплектуючих виробляють один холодильник.

Ситуація 6.13.

За один місяць завод може реалізувати 600 обігрівачів. Для придбання комплектуючих завод бере кредит під 80% річних. Складські витрати готової продукції на одну штуку складають за один місяць 30 грн. Постійні витрати на одне замовлення складають 200 грн., а комплектуючі придбаються у виробників по ціні 70 грн. за набір для виробництва одного обігрівача. Визначте розмір оптимальний розмір партії для закупівлі комплектуючих та мінімальну ціну, яку повинен встановити завод, щоб досягти беззбитковості. Будемо враховувати, що реалізація обігрівачів на протязі всього року не зміниться. З одного набору комплектуючих виробляють один обігрівач.

Ситуація 6.14.

За один місяць підприємство може реалізувати 300 мішків цементу. Для придбання цементу у виробника фірма бере кредит під 65% річних. Складські витрати готової продукції на один мішок складають у місяць 10 грн. Постійні витрати на одне замовлення складають 90 грн., а придбають цемент у виробника за ціною 25 грн. за одиницю. Визначте розрахунковим шляхом оптимальний розмір партії та оптимальну частоту замовлень. Будемо враховувати, що реалізація цементу на протязі всього року не зміниться.

Ситуація 6.15.

Протягом року підприємство може реалізувати 30 т крупи. За використання капіталу воно платить 68 % річних банку. Складські витрати складають за 1 рік в середньому 10 грн. за 1 т. Постійні витрати на одне замовлення складають 200 грн., а придбають крупу по ціні 600 грн. за одну тонну. Визначте розрахунковим шляхом оптимальний розмір партії та оптимальну частоту замовлень. Будемо враховувати, що реалізація крупи на протязі всього року не зміниться.

Ситуація 6.16.

За місяць приватний підприємець може реалізувати 300 т картоплі. За банківський кредит, що бере приватний підприємець, він платить 42% річних. Складські витрати на одну тонну складають на місяць 10 грн. Постійні витрати на одне замовлення складають 170 грн., а купують картоплю у виробника по 600 грн. за тонну. Визначити: величину оплати послуг банку; графічно і розрахунковим шляхом оптимальний розмір партії; визначити оптимальну частоту замовлення; яку мінімальну відпускну ціну повинне установити підприємець, щоб досягти беззбитковості. Будемо вважати, що реалізація картоплі протягом усього року не змінюється.

Ситуація 6.17.

За місяць приватний підприємець може реалізувати 220 CD. Для покупки СD приватний підприємець бере кредит під 120% річних. Складські витрати на одиницю складають на місяць 3 грн. Постійні витрати на одне замовлення СD складають 200 грн., а купують СD у виробників за ціною 5 грн. за одиницю. Визначити: величину оплати послуг банку; оптимальний розмір партії; визначити оптимальну частоту замовлення; яку мінімальну відпускну ціну повинен установити підприємець, щоб досягти беззбитковості.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)