АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичне заняття № 4. Фінансова політика: роль, зміст, складові та значення

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. II. Практичне завдання.
  4. II. Практичне завдання.
  5. V. Зміст теми заняття.
  6. V. Зміст теми попереднього заняття.
  7. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  8. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  9. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  10. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  11. АНАЛІЗ ВІДВІДАНОГО ЗАНЯТТЯ
  12. Анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю

Практичне заняття № 1

Фінансова політика: роль, зміст, складові та значення

Питання для обговорення

1. Фінансова модель економіки України:

- національний дохід,

- заробітна плата,

- прибуток,

- оподаткування заробітної плати,

- оподаткування прибутку,

- бюджет.

Охарактеризувати кожну складову моделі станом на поточний рік у цифрах та відобразити динаміку.

2. Охарактеризувати кожен орган та інститут фінансової системи України (період заснування, функції, хто очолює на даний момент, кому підпорядковується, потреба в реформуванні).

3. Які напрями реформування державної фінансової політики здійснюються в України в даний час? (факти, цифри, персони).

Практичне заняття № 2

Форми, методи та інструменти реалізації фінансової політики

Питання для обговорення

1. Прогнозування та планування як форми реалізації державної фінансової політики України (хто здійснює, якими нормативними актами регулюється, виконання планів та підтвердження прогнозів в динаміці за останні 5 років).

2. Фінансові важелі державної фінансової політики України (види, хто застосовує, в яких обсягах, їх ефективність)

3. Фінансові стимули та санкції державної фінансової політики України (види, хто застосовує, в яких обсягах, їх ефективність)

Практичне заняття № 3

Бюджетно-податкова політика держави

Питання для обговорення

1. Опишіть категорії державних видатків і способи їх фінансування. Як збільшення державних видатків, що фінансується за рахунок підвищення податків, впливатиме на інвестиції приватного сектору?

2. Державний бюджет об’єднує державні закупки товарів і послуг і трансфертні платежі в загальну категорію загальних видатків. Чому при виборі інструментів бюджетно-податкової політики необхідно розрізняти державні закупки і трансферти?

3. Поясніть, чому курс на постійну збалансованість державного бюджету є надто жорсткою вимогою щодо фіскальної політики? Які проблеми виникають при спрямованості бюджетно-податкової політики на щорічну збалансованість бюджету?

4. Поясніть, чому уряд намагається фінансувати державні видатки повністю за рахунок податків, хоча існує можливість для цього позичати кошти населення? Які існують методи фінансування бюджетного дефіциту? Що таке монетизація дефіциту?

5. Розкрийте зміст горизонтального та вертикального податкового режимів з погляду вирішення проблеми економічної нерівності. Назвіть приклади з податкової практики України.

6. Що розуміти під оптимальним податковим навантаженням? Якими методами, способами можна досягти його? Що ви знаєте про існуючі механізми вирішення проблеми оптимального оподаткування в Україні?

7. У чому полягає зміст нинішньої податкової реформи в Україні?

8. Розкрийте основні рекомендації МВФ щодо податкової політики в Україні. Які перешкоди стоять на шляху їх впровадження? Чи готова Україна до європейських податкових стандартів? Обґрунтуйте власну позицію.

Практичне заняття № 4


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)