АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Запорізька державна інженерна академія, кафедра ОіА

Читайте также:
  1. VI. Державна влада
  2. Глава 3 ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ТА ЛІЦЕНЗУВАННЯ БАНКІВ
  3. Державна влада як інститут конституційного права
  4. Державна інформаційна політика та її забезпеченість Законами України
  5. Державна пенітенціарна служба України у Харківській області
  6. Державна підтримка малого бізнесу
  7. Державна підтримка торговельного підприємництва
  8. Державна політика зниження природної норми безробіття
  9. ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА ДЕМОНОПОЛІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ І РОЗВИТКУ.
  10. Державна реєстрація новоствореного підприємства
  11. Державна реєстрація правочинів (договорів) із житлом.
  12. Державна реєстрація СПД.

Планування та прогнозування витрат на підприємствах металургійної галузі

Запорізька державна інженерна академія, кафедра ОіА

На сучасному етапі розвитку народного господарства у зв'язку з переходом до нових умов господарювання необхідне вдосконалення системи і методів управління з метою всебічної інтенсифікації суспільного виробництва і підвищення його ефективності. Це передбачає більш детальне наукове обґрунтування, забезпечення оптимальності рішень, які приймаються в процесі управління металургійним підприємством.
Металургійна галузь є основним наповнювачем бюджету, формує економіку та забезпечує соціально-економічний розвиток багатьох міст і цілих регіонів України.
Прогнозування - це передбачення майбутнього стану внутрішнього і зовнішнього середовища фірми, яке базується на наукових методах та інтуїції, тобто це процес обґрунтування кількісних та якісних змін розвитку в майбутньому.
На сучасному етапі планування і прогнозування витрат на металургійних підприємствах має здійснюватися на основі комплексного аналізу та пошуку шляхів найбільш ефективного соціально-економічного розвитку всього підприємства.
Зміни у чинних нормативно-правових актах, у тому числі з питань оподаткування, обліку, державних стандартів, коливання світової кон'юнктури як на саму продукцію підприємств, так і на ресурси призводять до того, що прогнозувати діяльність підприємства, а значить, і планувати навіть на короткостроковий період стає для підприємств важким випробуванням. Ускладнює проблему і відсутність повної та вичерпної офіційної статистичної інформації щодо існуючого економічного стану та можливостей розвитку країни, окремого регіону, галузі.
Важливим завданням у системі управління витратами для металургійних підприємств є активізація впровадження наукових знань та передових інноваційних технології у виробництво.

Отже, підприємства мають самостійно розробляти відповідні внутрішні документи, адаптовані до особливостей технології та системи управління виробництвом на металургійних підприємствах.
Для забезпечення ефективного управління металургійним підприємством та його інноваційного розвитку необхідно мати точнішу інформацію про витрати на здійснення тих або інших видів діяльності, а "всередині" цих видів діяльності - про витрати на виробництво і реалізацію окремих продуктів (робіт, послуг).
Оптимізація організації обліку витрат дасть можливість складати обґрунтовані прогнози і плани та значно скоротити потік інформації.
Прогнозування та планування на підприємстві має бути побудовано за принципами цільового підходу. Визначальна риса прогнозування на основі цільового підходу полягає в досягненні певного результату виробництва з наступним визначенням необхідних для цього ресурсів та інтенсивності їх використання.

Список використаної літератури:


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)