АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 30. Присутність учасників процесу під час проведення судової експертизи

Читайте также:
  1. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  2. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  3. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  4. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  5. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту
  6. VІ. Організація і проведення конкурсу
  7. Акти судової влади
  8. Акти судової влади як одна з форм трудового права
  9. Алгоритм проведення
  10. Алгоритм проведення
  11. Алгоритм проведення
  12. Алгоритм проведення

1. Уповноважена особа, що призначила судову експертизу (залучила експерта), має право бути присутньою під час проведення експертних досліджень. Про присутність під час проведення судової експертизи зазначається у висновку експерта.

2. Під час проведення судової експертизи експертом у разі потреби експертом може запрошуватись учасник процесу або його представник. Запрошені особи сповіщаються про час і місце проведення експертизи. Неявка сповіщеної особи не перешкоджає проведенню судової експертизи.

3. Учасники процесу, присутні при проведенні судової експертизи, не мають права втручатися в хід досліджень, але можуть надавати експерту пояснення, що стосуються предмета судової експертизи.

4. У разі, якщо учасник процесу перешкоджає діяльності судового експерта, останній має право призупинити дослідження.

6. На стадії складання висновку судового експерта, а також під час наради комісії судових експертів щодо формулювання висновків, присутність учасників процесу не допускається.

Стаття 31. Обіг об’єктів судової експертизи

1. Об’єкти судової експертизи передаються (доставляються) експертній установі (експерту) в упакованому вигляді, що забезпечує неможливість підміни або зміни вмісту без порушення цілісності упаковки та схоронність об’єктів судової експертизи від пошкодження, псування, погіршення або втрати властивостей.

2. У разі, якщо об’єкти судової експертизи не можуть бути передані (доставлені) експертній установі (експерту), уповноважена особа (орган), що призначила судову експертизу (залучила експерта), повинна забезпечити безперешкодний доступ судового експерта до місцезнаходження об’єктів дослідження та належні умови проведення судової експертизи.

Стаття 32. Категорії судових експертиз

1. У порядку,передбаченому процесуальним законодавством України, експертами можуть виконуватись первинні, додаткові, повторні, комісійні та комплексні судові експертизи.

Стаття 33. Первинна експертиза

1. Первинною є експертиза, якщо об’єкт досліджується вперше. Первинна експертиза в залежності від складності та кількості об`єктів дослідження може проводитись як одноосібно, так і декількома експертами.

Стаття 34. Додаткова експертиза

1. Додаткова експертиза призначається щодо об’єкта, який досліджувався первинною (попередньою) експертизою, у випадках, якщо необхідно провести дослідження додаткових матеріалів (зразків, вихідних даних тощо), які не були надані експертові, або вирішити додаткові питання щодо досліджуваних раніше об’єктів.

2. Додаткова експертиза доручається тому самому або іншому експертові (експертам). У документі про призначення додаткової експертизи повинні бути наведені мотиви її призначення та їх обґрунтування.

3. При призначенні додаткової експертизи судовому експерту надається висновок первинної (попередньої) експертизи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)