АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 47. Пенсійне забезпечення судового експерта

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  3. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  4. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  5. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  6. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  7. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VП. Матеріали методичного забезпечення
  9. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  10. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  11. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  12. Аналіз собівартості за елементами витрат і калькуляційними статтями

1. Працівники державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовці й ті, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта та досягли пенсійного віку, установленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за наявності страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі, передбаченого абзацом першим частини першої статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», у тому числі стажу роботи на посадах керівних працівників, судових експертів, наукових працівників цих установ не менше як 10 років, і які на час досягнення пенсійного віку працювали на зазначених посадах у державних спеціалізованих експертних установах, а також особи, які мають не менше як 20 років стажу роботи на зазначених посадах у цих установах незалежно від місця роботи на час досягнення пенсійного віку, мають право на отримання пенсії за цим законом.

2. До заробітної плати для визначення розміру пенсії працівникам державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовцям і тим, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, включаються всі види оплати їх праці, на які відповідно до законодавства нараховувався єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

3. У всіх випадках заробітна плата для обчислення пенсії враховується в межах установленої законодавством України на день призначення (перерахунку) пенсії максимальної величини бази нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

4. Пенсія працівникам державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовцям і тим, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, призначається в розмірі 80 відсотків заробітної плати, до якої включаються всі види оплати праці, на які відповідно до законодавства нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а особам, які на час звернення за призначенням пенсії мають право на одержання пенсії за цим законом, але не працюють у державних спеціалізованих експертних установах – у розмірі 80 відсотків заробітної плати за відповідною посадою керівних працівників, судових експертів, наукових працівників державних спеціалізованих експертних установ, що мають кваліфікацію судового експерта.

5. Порядок подання й оформлення документів для призначення пенсії згідно з цим Законом визначаються Кабінетом Міністрів України.

6. Працівникам державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовцям і тим, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта та досягли пенсійного віку, пенсія виплачується незалежно від заробітку (прибутку), одержуваного після виходу на пенсію.

7. Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, установлених законодавством України, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність.

8. Перерахунок раніше призначеної пенсії здійснюється в разі підвищення розміру заробітної плати в державних спеціалізованих експертних установах.

9. Перерахунок раніше призначеної пенсії здійснюється виходячи із суми підвищеної заробітної плати працівників державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовців і тих, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, відповідних посад керівних працівників, судових експертів, наукових працівників цих установ, на яку нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

10. Пенсія працівникам державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовцям і тим, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, призначається з дня надходження відповідного звернення, крім випадків, коли пенсія призначається з більш раннього строку, а саме:

пенсія за віком – з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення про призначення такого виду пенсії надійшло не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку;

пенсія за інвалідністю – з дня встановлення інвалідності, якщо звернення про призначення такого виду пенсії надійшло не пізніше трьох місяців із дня встановлення інвалідності, але не раніше дня звільнення працівника державної спеціалізованої експертної установи, що має кваліфікацію судового експерта;

пенсія у зв’язку із втратою годувальника – з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення такого виду пенсії надійшло протягом 12 місяців із дня смерті годувальника.

11. Порядок і розмір пенсії за інвалідністю та у зв’язку з втратою годувальника визначається відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

12. Пенсія, призначена відповідно до цього Закону, у період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії в порядку та на умовах, передбачених цим законом, виплачується в розмірі, обчисленому відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а після звільнення з таких посад – у розмірі, обчисленому відповідно до цього Закону.

13. У разі смерті пенсіонера, який отримував пенсію за цим законом, особам, які здійснили його поховання, виплачується допомога на поховання в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті.

14. Працівники державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовці й ті, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, звільнені із займаної посади у зв’язку із засудженням за умисний злочин або вчинення корупційного діяння, позбавляються права на одержання пенсії, передбаченої цим Законом. У таких випадках пенсія призначається відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

15. Працівникам державних спеціалізованих експертних установ (невійськовослужбовцям і тим, що не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, у разі виходу на пенсію відповідно до цього Закону, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі десяти місячних посадових окладів за наявності стажу роботи в державних спеціалізованих експертних установах не менше десяти років, про що робиться запис у трудовій книжці.

16. Особливості пенсійного забезпечення працівників експертних служб Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України (військовослужбовців і тих, що мають звання рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, визначаються чинним законодавством України для військовослужбовців і тих, що мають звання рядового і начальницького складу.

РОЗДІЛ 7
МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО В ГАЛУЗІ
СУДОВО-ЕКСПЕРТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)