АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

імені Тараса ШЕВЧЕНКА В УНІВЕРСИТЕТІ

Читайте также:
  1. Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова
  2. Від імені улюбленого та нелюбимого героїв
  3. Діяльність пов’язана з купівлею або продажем цінних паперів, що здійснюються банком від свого імені та за свій рахунок, визнається як
  4. Запис рішення в справі Тараса Шевченка, зроблений жандармським відділенням
  5. Зразок аналізу ліричного твору: «Садок вишневий коло хати» Т. Шевченка
  6. Імені адмірала Макарова
  7. Імені В.Г. Короленка
  8. Імені М.П.ДРАГОМАНОВА
  9. Історія не зберегла мого імені не тільки тому, що я свідомо відійшов у тінь.
  10. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  11. Новаторство Т. Шевченка. Художні особливості твору.

ПІДСУМКИ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ

 

Вже вшосте в Україні та за її межами проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка. Цього разу в конкурсі взяли участь студенти філологічного і нефілологічного напрямів навчання, які виявляли не лише знання спадщини Великого Кобзаря, а і творчі здібності, адже доводилося брати інтерв’ю у поета, моделювати текст його передсмертного листа, писати передмову до першої збірки.

Вжитися в образ Шевченка було непросто, проте більшості конкурсантів удалося. Студент 4 курсу історичного факультету А.Кольвах від імені поета, наприклад, писав: «Любі мої, завжди навчайтесь чужому, та свого не цурайтесь. Нехай знання стануть вашою силою, мова – мечем, а любов – вашим спасінням». Висловлюючись від імені поета, студент імітував його стиль, і це було органічним для цього виду роботи, що полягав у моделюванні лист поета до майбутніх поколінь українців.

Буде день і буде воля поміж всіма вами,

І країна запалає добрими серцями!

Поетичні спроби студентів університету підтверджують як могутню силу Шевченкового слова, так і творчі здібності наших вихованців. Отож, конкурс допомагає виявляти талановитих, здібних, творчо обдарованих…

Хотілося б, щоб наші переможці підтвердили свій статус на обласному рівні. Обласний етап VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді відбудеться 7 листопада на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 за адресою: м. Вінниця, вулиця Козицького, 2. До участі в обласному етапі конкурсу рекомендуються:

· студенти філологічного факультету Євгенія Гасай, Інна Кузнецова та Богдан Новак,

· студентка біологічного факультету Ганна Степова,

· студент історичного факультету Антон Кольвах.

Муза надихнула, проте, не всіх конкурсантів. Були й такі, які впоралися лише з окремими видами робіт, тому і не потрапили до десятки кращих. За рішенням журі конкурсу учасники мають такий рейтинг:

№ за п/п ПІБ учасника Факультет Загальна кількість балів Місце
1. Гасай Євгенія Богданівна І курс ОКР магістр, філологічний   І
2. Степова Ганна Олександрівна 1 курс, біологічний   ІІ
3. Кузнецова Інна Олександрівна 4 курс, філологічний 25,5 ІІ
4. Кольвах Антон Семенович 4 курс, історичний   ІІІ
5. Порощук Лілія Валентинівна 1 курс, історичний   ІІІ
6. Новак Богдан Сергійович І курс ОКР магістр, філологічний   ІІІ
7. Мельник Аніта Сергіївна 1 курс, історичний    
8. Григоренко Ольга Анатоліївна 3 курс, філологічний 15,5  
9. Тищенко Дмитро Євгенович 1 курс, біологічний    
10. Слободянюк Яна Миколаївна 1 курс, історичний    

 

Окремо хочу подякувати членам Оргкомітету конкурсу – Завадському Віталію Миколайовичу, Велигодській Анастасії Костянтинівні, Цікавому Сергію Анатолійовичу – за допомогу в організації конкурсу. Переможцям університетського етапу конкурсу щиро бажаємо успіхів і творчого натхнення під час випробувань на обласному етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

 

Доктор філологічних наук, професор,

голова журі конкурсу В.А. Просалова

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)