АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Логіка аналізу економічних ризиків

Читайте также:
  1. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  2. Аналіз факторів, що впливають на рівень фінансово-економічних ризиків
  3. Аналізу та статистики ім. Поповича ЖНАЕУ Ковальчук О.Д.
  4. В) проаналізувати політику більшовиків щодо релігії та церкви в Україні.
  5. Варіанти опорних схем для проведення аналізу ситуацій
  6. Взаємодія державних правоохоронних органів з виявлення, запобігання та розслідування економічних злочинів
  7. Взаємозалежність бюджету і макроекономічних показників
  8. Види аналізу господарської діяльності
  9. Види діяльності фінансових установ з обмеження ризиків
  10. Види діяльності фінансових установ з обмеження ризиків
  11. Види економічних ризиків
  12. Види і класифікація економічних наук

Модуль 2. Основні методи управління економічними ризиками

Логіка аналізу економічних ризиків

Методи оцінки ризиків

Сутність експертного методу оцінки ризику

Економіко-статистичні (математичні) методи оцінки ризиків

Методы количественной оценки риска.

Організаційні аспекти безпеки підприємства. Створення моделі безпеки функціонування підприємства

Логіка аналізу економічних ризиків

Для ефективного управління економічними ризиками необхідно проводити дослідження причин виникнення ризиків та аналіз ризиків і на основі отриманих результатів приймати відповідні управлінські рішення.

Аналіз економічних ризиків проводиться наступним чином. Виникаючі ризики порівнюють з якими-небудь критеріями (якщо такі існують) або аналогічними ризиками, які мають місце на інших об'єктах. На основі проведеного порівняння виявляються і оцінюються відмінності від допустимого рівня на інших об'єктах. Цей аналіз виконує оцінну функцію.

Виявляються причини та фактори відхилень фактичних значень економічних параметрів від запланованих. Однак даний аналіз не обмежується виявленням причинно-наслідкових зв'язків, а дозволяє також зробити рекомендації по методам і показниками, що виявляє виникають невідповідності. Цей аналіз виконує діагностичну функцію.

Проводяться додаткові дослідження ризиків та об'єктів, на яких вони виникли, за відсутності можливості нормалізувати ситуацію без проведення поглибленого аналізу ризику та діяльності даного об'єкта. Цей аналіз виконує пошукову функцію.

По любому з виявлених економічних ризиків на основі їх аналізу приймаються управлінські рішення. Процес прийняття рішення складається з декількох етапів.

На перших етапах проводиться збір інформації та її обробка. Потім аналізують можливість виникнення ризиків, виявляють найбільш ймовірні ризики, здатні надати найбільш істотний вплив на прийняте рішення.

Далі на основі отриманих результатів готуються варіанти управлінського рішення. Звернемо увагу на те, що оскільки економічний ризик породжується невизначеністю в умовах, в яких приймаються і будуть реалізовані економічні рішення, в процесі аналізу ризику виявляється безліч можливих варіантів вирішення аналізованої проблеми, а не якийсь певний, так званий «сценарний підхід».

Аналізуються наслідки, які можуть наступити при прийнятті кожного з розглянутих варіантів. Причому особлива увага звертається на рішення, потенційно несуть найбільші негативні відхилення від запланованих показників при настанні ризику, тобто ті, при реалізації яких можливі найбільші негативні наслідки в разі прийняття даного рішення та прояви будь-якого з умов, що створюють невизначеність і викликають економічний ризик. На останньому етапі, що передує прийняттю остаточного рішення, дається зведена кількісна оцінка ризику.

На підставі результатів проведеного аналізу приймається остаточне управлінське рішення.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)