АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Для довільного рівня випуску довгострокові витрати фірми

Читайте также:
  1. III. Витрати діяльності
  2. IM4.1. Виявити сумарні витрати й вигоди
  3. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  4. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  5. V. Сукупні витрати і валовий внутрішній продукт
  6. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  7. Альтернативні витрати виробництва велосипеда відносяться до
  8. Аналіз випуску продукції у вартісному виразі способом різниць.
  9. Аналіз номенклатури, асортименту та структури випуску продукції
  10. Аналіз ритмічності випуску продукції
  11. Аналіз рівня, динаміки і структури фінансових результатів.
  12. Аналіз системи «витрати-випупуск-прибуток» як інструмент обгрунтування виробничо-маркетингових рішень

а) завжди більші або рівні короткостроковим витратам;

б) зазвичай більші або рівні короткостроковим витратам, за виключенням випадку спадної віддачі від масштабу;

в) завжди менші або рівні короткостроковим витратам;

г) зазвичай менші або рівні короткостроковим витратам, за виключенням випадку спадної віддачі від масштабу.

18. Для функції витрат

а) граничні витрати - постійні; б) середні витрати мають U - подібну форму;
в) постійні витрати спадають з ростом q; г) всі відповіді - вірні.

19. При збільшенні обсягів виробництва на 100% загальні витрати фірми зросли на 50%. Як зміниться собівартість продукції?

а) зменшиться на 50%;

б) збільшиться на 75%;

в) зросте на 50%;

г) скоротиться на 25%.

20. Середня заробітна плата на малій фірмі з чотирма робітниками складає 30 тис. грн на рік. Фірма планує найняти додаткового робітника і встановити йому оплату – 20 тис. грн на рік. На скільки процентів зміниться середня заробітна плата на цій фірмі?

а) скоротиться на 7%;

б) зменшиться на 6,7%;

в) не зміниться;

г) зросте на 3%.

ЗАДАЧІ

Задача 1. Підприємець займається продажем лічильників, які купує по грн. кожен.

Завдання:

1) Які будуть його загальні витрати при купівлі 10 лічильників? 20 лічильників? Запишіть рівняння загальних витрат підприємця, якщо він придбає лічильників.

2) Чому дорівнюють середні витрати підприємця? Як змінюватимуться ці витрати при купівлі кожного додаткового лічильника? Визначте рівняння граничних витрат підприємця .

3) Побудуйте на графіку криві середніх і граничних витрат, якщо грн.

4) Якщо підприємець має платити орендну плату грн. за зберігання лічильників на складі, то чому в цьому випадку дорівнюватимуть його загальні витрати , його середні витрати і його граничні витрати ?

5) Коли грн., побудуйте на графіку криві середніх і граничних витрат підприємця.

Задача 2. Фірма займається ремонтом взуття, її загальні витрати описуються функцією , де - кількість відремонтованих пар взуття.

Завдання: визначити

1) постійні витрати , 2) змінні витрати , 3) середні постійні витрати , 4) середні змінні витрати ; 5) середні витрати ; 6) граничні витрати для цієї фірми.

Задача 3. Підприємство займається утилізацією сміття і може використовувати один із двох методів утилізації – спалювати його у спеціальних контейнерах або заривати в землю. Для першого способу потрібне спеціальне обладнання, яке коштує $ 200 і по $ 1 за кожну тонну утилізованого сміття. Другий метод обійдеться у купівля лопати за $ 10 й оплату працівникам по $ 5 за кожну тонну заритого сміття.

Завдання:

1) Запишіть функцію загальних витрат для цих двох методів, де - кількість тонн сміття за рік і .

2) Знайдіть для першого й другого методів величини середніх і граничних витрат.

3) Якщо підприємство утилізує 40 тонн сміття на рік, який метод воно має обрати? Якщо підприємство утилізує 50 тонн сміття на рік, який метод воно обере? Який найменший обсяг сміття має переробляти підприємство для того, щоб віддати перевагу першому методу?

Задача 4. Бізнес-вумен планує відкрити квітковий магазин. Вона розглядає 3 пропозиції щодо розмірів цього магазину: 200 м2, 500 м2, 1000 м2. Щомісячна орендна плата становить $ 1 за квадратний метр. Вона вважає, що за наявності м2 і продажу букетів протягом місяця, її змінні витрати щомісяця становитимуть .

Завдання:

1) Якщо вона орендує площу 200 м2, то чому дорівнюватимуть її граничні і середні витрати? За якого обсягу продаж середні витрати мінімізуються? Чому дорівнюватиме величина мінімальних середніх витрат?

2) Якщо вона орендує площу 500 м2, то чому дорівнюватимуть її граничні і середні витрати? За якого обсягу продаж середні витрати мінімізуються? Чому дорівнюватиме величина мінімальних середніх витрат?

3) Якщо вона орендує площу 1000 м2, то чому дорівнюватимуть її граничні і середні витрати? За якого обсягу продаж середні витрати мінімізуються? Чому дорівнюватиме величина мінімальних середніх витрат?

4) Побудувати на графіку в системі координат «кількість – середні й граничні витрати» функції середніх і граничних витрат , для площ оренди 200 м2, 500 м2, 1000 м2 відповідно.

5) Побудувати на графіку довгострокову криву середніх витрат і довгострокову криву граничних витрат .

Задача 5. Фірма займається видавництвом підручників. Для цього фірма застосовує певну кількість годин роботи друкувальних верстатів і працю редакторів . Її виробнича функція задається рівнянням , де - обсяг надрукованих підручників.

Завдання:

1) Який ефект масштабу має ця виробнича функція, відповідь пояснити обчисленнями.

2) Якщо кількість годин роботи обладнання становить год., чому дорівнюватиме гранична продуктивність праці як функція праці? З’ясувати, чи має праця зростаючу, чи спадну віддачу.

Задача 6. У фірмі з видавництва підручників (дивись умову завдання 5) година праці обладнання коштує € 1, а година праці робітника - € 2.

Завдання:

1) У короткостроковому періоді фірма може використовувати лише 100 годин праці обладнання, тоді як працівників може наймати стільки, скільки вважатиме за потрібне. Скільки годин праці найматиме фірма, щоб виробити 100 підручників?

2) Обчисліть, чому дорівнюватимуть короткострокові витрати виробництва фірми як функція її випуску.

3) Чому дорівнюють короткострокові граничні витрати виробництва фірми.

4) Чому дорівнюють короткострокові середні витрати виробництва фірми.

5) Якщо всі фактори виробництва фірми є змінними, причому година праці обладнання коштує € 1, а година праці робітника - € 2, знайти, скільки потрібно годин роботи працівників і обладнання, щоб з мінімальними витратами надрукувати 1 підручник?

6) Чому дорівнюватимуть мінімальні витрати видавництва 1 підручника?

7) Якщо вдвічі збільшити обсяг ресурсів, у скільки разів (на скільки відсотків) зміниться обсяг виробництва?

Задача 7. Задана функція загальних витрат .

Завдання: знайти

1) середні витрати виробництва;

2) граничні витрати виробництва;

3) рівень випуску, за якого мінімізуються середні витрати виробництва;

4) середні змінні витрати виробництва;

5) за якого рівня випуску середні змінні витрати дорівнюватимуть граничним витратам?

Задача 8. Фірма на досконало конкурентному ринку має наступну виробничу функцію: , де ціна одиниці праці грн., а ціна одиниці капіталу грн.

Завдання: які мінімальні витрати виробництва 10 одиниць продукції?

Задача 9. Задана лімітаційна виробнича функція , , . Функція загальних витрат .

Завдання: визначити

1) функції загальних, середніх і граничних витрат у довгостроковому періоді;

2) функції загальних і середніх витрат, якщо .

Задача 10. Виручка підприємця за рік склала 4 млн. грн. Для ведення бізнесу на початку року він вклав 2,3 млн. грн. Перед початком бізнесу у підприємця була наступна альтернатива – здати виробничі приміщення в річну оренду за 750 тис. грн. і найнятися на роботу менеджером у корпорацію із заробітною платою 25 тис. грн. на місяць. Податок на прибуток за даний рік складає для нього 24%. Процентні ставки за кредитом і депозитом відповідно дорівнюють 20% і 10%. Власні кошти підприємця на початок року складали 700 тис. грн.

Завдання:

1) Розрахувати явні і неявні витрати для підприємця.

2) Знайти бухгалтерський прибуток підприємця.

3) Обчислити економічний прибуток підприємця. Чи раціональний вибір діяльності він зробив?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)